Greece Race for the Cure 2016: Η πρόληψη σώζει ζωές

Της Μαριάννας Κούρτη

race fo the cureΤο Greece Race for the Cure πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 8η χρονιά, σημειώνοντας θεαματική προσέλευση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure διοργανώνει από το 2009 το συμβολικό αγώνα δρόμου και περίπατο Greece Race for the Cure.

Για μια ακόμη χρονιά το Ζάππειο «πλημμύρισε» με γυναίκες, άνδρες και παιδιά που έδωσαν το παρόν στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού. Ένα ραντεβού που στόχο έχει να δηλώσει εμπράκτως τη συμπαράσταση και τη στήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, να απομυθοποιήσει τη νόσο, να ενημερώσει για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, ώστε να σωθούν ζωές.

race fo the cureΑπό νωρίς το πρωί ο προαύλιος χώρος του Ζαππείου ήταν έτοιμος να υποδεχτεί τους χιλιάδες συμμετέχοντες. Ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος, περίπτερα χορηγών, χειροποίητα υγιεινά γλυκά από τις εθελόντριες… Κι όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κα. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε η γνωστή παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρίσκεται αδιάκοπα στο πλευρό του Greece Race for the Cure.

race fo the cureΚαταλυτική στιγμή της διοργάνωσης ήταν η ομιλία γυναικών που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού κι έχουν βγει νικήτριες. Οι survivors – όπως έγραφαν και οι μπλούζες τους- μοιράστηκαν με το πλήθος τις σκέψεις, τις δυσκολίες και την εμπειρία τους και κατάφεραν να μεταδώσουν την ενέργεια τους και το πάθος τους για ζωή. «Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές, κι εγώ είμαι ζωντανό παράδειγμα» δήλωσε μια γυναίκα που χάρη στο «Άλμα Ζωής» νίκησε τη νόσο. Αναμφισβήτητα, το «Άλμα Ζωής» παρέχει πολύτιμη ψυχοκοινωνική στήριξη και παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει τη δράση του στο πλευρό των γυναικών, ως πανελλήνιος σύλλογος γυναικών με καρκίνο του μαστού, εδώ και 28 χρόνια.

race fo the cureΤο σήμα για την εκκίνηση τόσο του αγώνα δρόμου 5 χλμ, όσο και του περιπάτου 2 χλμ δόθηκε στις 11.30. Η διαδρομή του αγώνα δρόμου ήταν η εξής : Βασ. Αμαλίας-Βασ. Σοφίας (άνοδος)- αναστροφή στο ύψος της Πλατείας Μαβίλη- Βασ. Σοφίας (κάθοδος)- Βασ. Αμαλίας- Ζάππειο. Ο περίπατος πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή : Βασ. Όλγας- Βασ. Αμαλίας – Συγγρού – Αθανασίου Διάκου – Αρδητού – Βασ. Όλγας –Ζάππειο.

Αν μπορούσα να περιγράψω σε αδρές γραμμές τη φετινή διοργάνωση, αυτό που θα τολμούσα να ομολογήσω είναι πως η ελπίδα για ζωή μπορεί να φέρει κοντά χιλιάδες ανθρώπους, να τους οπλίσει με δύναμη ψυχής, τόση ώστε να δηλώσουν ένα ηχηρό παρών σε μια διοργάνωση που υπεραμύνεται τα δικαιώματα των γυναικών. Ραντεβού, λοιπόν, τον επόμενο Σεπτέμβρη για να τρέξουμε ξανά για τη μητέρα, την αδερφή, τη γυναίκα, την κόρη, τη φίλη μας και όποια άλλη γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της.

Κι ας μην ξεχνάμε: η πρόληψη σώζει ζωές!

Φωτογραφίες: Μαριάννα Κούρτη

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!