#Gettoknowbetter: FOSBLOQUE

της Ειριάννας Τόκκα

Φωτεινή, προκειμένου να σε γνωρίσουμε καλύτερα πες μας λίγα λόγια για εσένα

Καθώς πάντα αισθάνομαι άβολα να μιλάω για τον εαυτό μου, αποφάσισα αυτήν τη φορά να ρωτήσω το κοινό μου – ή αλλιώς τα «κουτσούνια» όπως τους φωνάζω – να απαντήσουν εκείνοι για εμένα.

#Kουτσούνι γράψε είμαι ένας άνθρωπος γεμάτος χαρά που μου αρέσει να τη μοιράζω!

#Στείλε ότι είσαι η πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα , fashion-traveller youtuber. Ότι σου αρέσει η επικοινωνία κι ό,τι έχει σχέση μ’αυτό!!Βέβαια μπορείς απλά να τους κάνεις μια παραπομπή στα εκπληκτικά vlogs στην Αρμενία και θα σε πάρουν κατευθείαν χωρίς δεύτερη σκέψη!

#Από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους με τόση αισιοδοξία που τη μεταδίδεις στους υπόλοιπους ανθρώπους.

#Είσαι ξεκάθαρα ένα τρελοκόριτσο κουτσούνι

Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε και τι σε «μάγεψε» στο χώρο των social media; 

Τα social media είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων νέων και μη, οι οποίοι επιλέγουν ακριβώς τι θέλουν να δουν και να μοιραστούν με τους φίλους τους. Αυτό είναι και το πιο όμορφο κομμάτι των social, η δυνατότητα να επιλέξεις να παρακολουθείς κάτι που απολαμβάνεις και να μην περιορίζεσαι στο τι σου «σερβίρουν» εκείνη τη στιγμή, όπως για παράδειγμα στην τηλεόραση. Από τη δική μου πλευρά ως creator, με «μαγεύει» η αμεσότητα που έχω με το κοινό μου, χωρίς παρεμβαλλόμενους, με ένα άμεσο feedback που δημιουργεί κάτι σαν διάλογο μεταξύ μας.

Ποιο είναι το δύσκολο και ποιο το εύκολο κομμάτι αυτού του επαγγέλματος; 

Το δύσκολο κομμάτι είναι το management είτε του ίδιου του creator, είτε του κάθε μεμονωμένου project. Ένας creator ξεκινάει να δημιουργεί ένα content, γιατί του αρέσει αυτό το αντικείμενο και εφόσον έχει απήχηση, αρέσει και σε ένα κοινό. Όταν όμως αυτό γίνεται εργασία, ο creator πρέπει να επικοινωνεί  με εταιρίες για πιθανές συνεργασίες, όπου πρέπει να καταφέρει να επικοινωνήσει το ύφος της δουλειάς του και σε δεύτερο χρόνο να ενημερώσει το κοινό για το brand αυτό, χωρίς όμως να κάνει επιθετική ή μη ειλικρινή διαφήμιση. Κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά αν το brand έχει συνηθίσει σε άλλους τρόπους προβολής και δεν είναι ακόμη εξοικειωμένο με το χαλαρό και ειλικρινές ύφος των social media.

Το εύκολο ή μάλλον το πιο θετικό κομμάτι στην υπόθεση είναι ότι το vlogging όπως και κάθε επάγγελμα που σχετίζεται με τον digital τομέα, είναι το παρόν και το μέλλον. Είναι κάτι που ανθίζει και θα συνεχίσει να εξελίσσεται για πολύ καιρό ακόμη, άρα μας δίνεται η δυνατότητα να επενδύσουμε σε αυτό και να μπορούμε να ελπίζουμε σε εξέλιξη. Είτε φυσικά συνεχίσουμε ως vloggers, είτε στραφούμε σε γενικότερο content creation ή να ασχοληθούμε βαθύτερα με το digital marketing.

Μέσω της παρουσίας σου στα social media και ούσα μια influencer πιστεύεις πως έχεις κάποια ευθύνη απέναντι στο κοινό σου; 

Σίγουρα, είτε το θέλω είτε όχι. Πολλές φορές οι μικρότερες ειδικά ηλικίες αντιλαμβάνονται τους influencers ως πρότυπα, με αποτέλεσμα να επωμιζόμαστε και την ευθύνη του content μας. Προσωπικά θεωρώ πως κανείς δε θα έπρεπε να έχει πρότυπα, πόσο μάλλον άτομα που δε γνωρίζει προσωπικά, αλλά ακόμη δεν έχω καταφέρει να βρω έναν τρόπο να το επικοινωνήσω αυτό. Θα ήθελα το κοινό μου να με βλέπει ως αυτό που είμαι, ένα girl-next-door που ψυχαγωγώ μέσα από τη fun πλευρά του εαυτού μου και τις εμπειρίες μου. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως κάνω λάθη, χωρίς όμως την ευθύνη της επιρροής. Για αυτό το λόγο αποφεύγω βαρύγδουπες συζητήσεις και κρατάω το content μου light & fun.

Ποιες συμβουλές θα έδινες σε κάποιον που θέλει, αλλά φοβάται να γίνει social media influencer; 

Να μη γίνει influencer, αν φοβάται ή έχει δισταγμούς. Το να βγεις σε ένα ευρύ κοινό σημαίνει αυστηρή και πολλές φορές αγενή κριτική 24/7, είτε από γνωστούς, είτε από αγνώστους. Πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος. Εάν το ενστερνιστεί αυτό, να θυμάται πως δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή και η εξέλιξη έρχεται στην πορεία. Κανείς δεν ξεκίνησε τέλειος!

Πόσο εύκολο είναι στην Ελλάδα του 2017 να ζήσει κάποιος μέσω αυτού του επαγγέλματος; 

Τίποτα δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα του 2017! Σίγουρα ,όμως, οτιδήποτε αφορά τον digital τομέα έχει μια πιο ελπιδοφόρα πορεία και προοπτική σε σχέση με άλλα επαγγέλματα.

Αν σου έλεγα να μου περιγράψεις με 3 λέξεις όλο αυτό που ζεις ποιες θα ήταν αυτές;

Δημιουργικότητα, Περιπέτεια, Προοπτική

Τέλος, θα ήθελα να μας πεις ποιο είναι το moto σου στη ζωή; Αυτό που σου δίνει κίνητρο καθημερινά

                             For every truth there is an exact opposite, also truth.

Το moto αυτό με βοηθάει να ακούω τις δικές μου σκέψεις και να ακολουθώ τις δικές μου επιθυμίες, ό,τι και να λένε τρίτοι. Ουσιαστικά θεωρώ πως σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Το σωστό για τον καθένα είναι η δική του αλήθεια. Έτσι, είμαι και δεκτική στις αλήθειες των άλλων.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! 

Don’ t forget: Everything you’ ve ever wanted is on the other side of fear! 

Instagram Fosbloque: Fosbloque Insta

Youtube Channel: Fosbloque Youtube  

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!