πρωινός τύπος

#Foititips: 5 Τρόποι για να γίνεις πρωινός τύπος

της Χριστίνας Τσίπη

Πρωινό ξύπνημα! Το μισείς;

Οι περισσότεροι ναι. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Το να ξυπνάς στις 5 το πρωί, όταν οι άλλοι κοιμούνται και έξω έχει σκοτάδι, δεν ακούγεται ιδιαιτέρως δελεαστικό. Απαιτεί κάποιες θυσίες και θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να τις κάνεις. Από την άλλη, αν τα καταφέρεις και σηκωθείς από το κρεβάτι σου, τα οφέλη είναι πολλά. Θα βελτιώσεις την παραγωγικότητα, τον τρόπο σκέψης, αλλά και τη φυσική σου κατάσταση. Πώς θα γίνεις λοιπόν πρωινός τύπος;

Οργάνωσε τις πρωινές συνήθειες από το προηγούμενο βράδυ

Έχοντας αποφασίσει το λόγο για τον οποίο θέλεις να ξυπνάς νωρίς το πρωί, ξεκίνα να προγραμματίζεις τις πρώτες σου κινήσεις όσο πιο οργανωμένα μπορείς. Τips: Δοκίμασε να βρεις το outfit της επόμενης ημέρας, κάτι το οποίο για πολλούς είναι αρκετά χρονοβόρο. Εφοδίασε το ψυγείο σου με έτοιμα τρόφιμα που δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία, όπως γιαούρτι, μούσλι δημητριακών, τοστ κάθε προτίμησης.

Βρες το ξυπνητήρι που σου ταιριάζει και απόφυγε τη χρήση του κινητού

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών, το 2015, η χρήση του κινητού λίγο πριν πέσεις να κοιμηθείς μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σου. Πιο συγκεκριμένα, απέφυγε τη χρήση του κινητού σου πριν ξαπλώσεις. Τα social media, η επικοινωνία, η πληροφόρηση και η εκπομπή φωτός μέσα από τις συσκευές διεγείρουν το μυαλό και δεν το αφήνουν να ηρεμήσει και να απολαύσει τον ύπνο.

Οπότε μην επιλέξεις το κινητό σου σαν ξυπνητήρι και επέλεξε έναν μελωδικό ήχο να ξυπνήσεις, εάν ο υπάρχων ήχος στο ξυπνητήρι είναι ενοχλητικός.

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι

Μία από τις πρώτες κινήσεις μας πριν ξεκινήσουμε την ημέρα μας είναι η ενυδάτωση. Ο εγκέφαλός μας μετά τον ύπνο χρειάζεται νερό για να μπορέσει να απελευθερώσει τις κατάλληλες ορμόνες, ώστε να επιταχύνει την ενέργειά μας να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Στρώσε το κρεβάτι σου

«Αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο ξεκινήστε στρώνοντας το κρεβάτι σας» ήταν μια από τις φράσεις που απηύθυνε ο Ναύαρχος Ουίλιαμ Μακ Ρέιβεν σε μία ομιλία του το 2014. Έμελλε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους. Αν, λοιπόν, είσαι από αυτούς που δεν στρώνουν το κρεβάτι τους, τότε είναι καιρός να το αλλάξεις. Εάν στρώνεις το κρεβάτι σου, θα έχεις ολοκληρώσει την πρώτη δοκιμασία της ημέρας. Αυτό θα σου δώσει μια αίσθηση υπερηφάνειας και θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις τις επόμενες εργασίες σου.

Αποφάσισε για ποιο λόγο θες να είσαι πρωινός τύπος 

Οι περισσότεροι από εμάς δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί, γιατί σκέφτονται τη δύσκολη μέρα στη δουλειά, τον αντιπαθή εργοδότη ή συνάδελφο, τις υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πέφτουν έτσι στη μεγάλη παγίδα της αδράνειας. Οπότε, όρισε τη μέρα σου. Άδραξέ την από το πρωί, πέτυχε τους στόχους σου και ζήσε τη σαν να ήταν η τελευταία, όπως εσύ θα ήθελες να εξελιχθεί πραγματικά!

Εάν, λοιπόν, θες και εσύ να ανήκεις στο λεγόμενο «The 5 am club» και να σου ανήκει το πρωινό σου, ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!