E-learning ΕΚΠΑ: Σεμινάρια Οικονομικών μετά τον Covid-19

της Δέσποινας Μέγγιου

Αν αναλογιστεί κανείς το πόσο επιζήμια είναι η πανδημία του Covid-19, θα αντιληφθεί πως είναι λίγοι οι επαγγελματικοί κλάδοι που έχουν παραμείνει ανεπηρέαστοι. Έτσι πλήττεται και ο εκπαιδευτικός. Εν μέσω μιας τέτοιας πρωτόγνωρης κρίσης, το Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών, προτείνει την πλέον κατάλληλη εναλλακτική, προκειμένου να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας αυτής. Συγκεκριμένα, μέσω του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-learning ΕΚΠΑ) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.),  δίνεται η ευκαιρία χορήγησης Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχει δεχθεί ιδιαίτερη ανάπτυξη από το 2001 που βρίσκεται εν λειτουργία. Ο ενδιαφερόμενος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα επιλογών, την κατεύθυνση που τον ενδιαφέρει. Οι τομείς που απασχολούνται είναι οι πλέον περιζήτητοι και βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με τα ζητούμενα της αγοράς εργασίας. Πέρα από τη διεκπεραίωση προγραμμάτων στην ελληνική γλώσσα, δίνεται η επιλογή προγραμμάτων και στην αγγλική. Η διαδικτυακή επιμόρφωση λαμβάνει χώρα σε πλατφόρμες ειδικά διαμορφωμένες, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές. Σκοπός φυσικά είναι να αποδίδει κατά τον ίδιο βαθμό με την δια ζώσης διδασκαλία. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, προσκομίζεται στον ενδιαφερόμενο το ανάλογο πιστοποιητικό, καθώς και συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

Πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης και διοίκησης μετά την Πανδημία του Κορονοϊού

Είναι γεγονός πως η πανδημία του Covid-19 διατάραξε και τον κλάδο της εκπαίδευσης. Όμως, αυτή η κρίση αποτελεί ένα κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας που τίθεται προς ανάλυση. Το Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών, αφορμώμενο από το παγκόσμιο αυτό γεγονός, θέτει σε εφαρμογή μια σειρά από προγράμματα αναφορικά με την κρίση αυτή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιμόρφωση αναφορικά με την επιχειρηματική Ανάπτυξη και Διοίκηση στο Ελληνικό παραγωγικό πρότυπο έπειτα από την κρίση.

Το πρόγραμμα αυτό, αποσκοπεί στην ανασκόπηση των εκάστοτε μεταβολών που δέχθηκε η οικονομία τόσο μετά το πέρας της χρηματοοικονομικής κρίσης το έτος 2011, όσο και έπειτα από την πανδημία του Covid-19 το 2020. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εξετάσουν τις συνέπειες της κρίσης αυτής στους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και να αντιληφθούν την οικονομική ισχύς της Ελλάδος. Τα δεδομένα που θα προκύψουν είναι απαραίτητο να αναχθούν στο ειδικότερο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πλαίσιο. Με βάση την διεξοδική μελέτη, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να εξάγουν συμπεράσματα αναφορικά με τις εξελίξεις που θα σημειωθούν μετά το πέρας της πανδημίας.  Δικαίωμα συμμετοχής δίνεται σε απόφοιτους της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα πορεία της κρίσης του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία

Άλλο ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα εθεάθη με αφορμή τις επικείμενες εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία που εξακολουθεί να πλήττει την παγκόσμια υγεία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως σκοπό, την επιμόρφωση σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα της κρίσης αυτής. Σε πρώτο επίπεδο, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις συνθήκες στις οποίες βασίστηκε η εξάπλωση της ύφεσης και στις επακόλουθες εξελίξεις που επιφέρει σε παραγωγικούς τομείς. Ο εκπαιδευόμενος αντιλαμβάνεται πως όσο αφορά τις ανάλογες οικονομικές μεταβολές που πρόκειται να σημειωθούν για την Ελλάδα, η ελληνική οικονομία φαίνεται να παρουσιάζει μια προνομιούχα θέση χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ελλοχεύουν κίνδυνοι. Μέσω του προγράμματος αυτού, λοιπόν, γίνεται μελέτη  για τις συγκυρίες που συμβάλουν στην ανάπτυξη θετικών προοπτικών για την Ελλάδα, καθώς και για τις αρνητικές επιπτώσεις που τυχόν θα επέλθουν με λάθους χειρισμούς.

Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί 3 μήνες και πρόκειται να λάβουν χώρα 11 μηνιαίες διαδικτυακές συνεδρίες. Απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα σε ενδιαφερόμενους που ασχολούνται με κλάδους της οικονομίας. Κύριο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί το γεγονός πως μετά το πέρας της επιμόρφωσης, θα γίνεται ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις  εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία.

Πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης:

Η επιθυμία της διαρκής ενημέρωσης και επιμόρφωσης, αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την δημιουργία ενός ακόμη επιμορφωτικού προγράμματος του E-learning ΕΚΠΑ. Απώτερος στόχος του προγράμματος αυτού, είναι να εκπαιδεύσει τους ενδιαφερόμενους, ώστε να μπορούν αντεπεξέλθουν στις επικείμενες αλλαγές που θα γνωρίσει η αγορά εργασίας, ενόψει της κρίσης λόγω του Covid-19. Μέσω της επιμόρφωσης αυτής γίνεται σαφής η επιρροή μιας τέτοιας κρίσης σε αρκετούς κλάδους, καθώς και η επίδραση της τεχνολογίας στα νέα δεδομένα που ζητούνται στο εργασιακό πλαίσιο. Οι εκπαιδευόμενοι ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οφείλουν να είναι σε θέση να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα αναφορικά με την εργασία εν μέσω της συγκεκριμένης κρίσης. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης και διοίκησης μετά την Πανδημία του Κορονοϊού εδώ.

Πρόγραμμα πορεία της κρίσης του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία εδώ.

Πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης εδώ.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!