Citycampus Real Project Management Internship: Η εμπειρία!

Της Τζουλιάνας Καράι και του Δημήτρη Χατζαντουριάν*

Τελειώνεις τη σχολή σου ή έχεις μόλις τελειώσει και σκέφτεσαι «τώρα τι»; Είσαι αναποφάσιστος σχετικά με το τι σου αρέσει και το τι θέλεις να κάνεις στην επαγγελματική ζωή σου; Θέλεις να καταλάβεις τι ακριβώς είναι το project management που όλο και συχνότερα ακούς γύρω σου; Μήπως ακόμα ακόμα, απλά θέλεις να εμπλουτίσεις τον καμβά των δεξιοτήτων σου;

Αν έδωσες θετική απάντηση έστω σε μια από τις προηγούμενες ερωτήσεις- όπως κάναμε κι εμείς- τότε θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να αρχίσεις να σκέφτεσαι το να λάβεις μέρος σε ένα project. Έτσι, θα προετοιμαστείς κατάλληλα και θα μπορέσεις να εισαχθείς ομαλά σε μια εργασία μελλοντικά.

Ειδικά, όμως, αν η επιχειρηματικότητα είναι κάτι που σε ενδιαφέρει, τότε η δυνατότητα που σου δίνει το citycampus.gr να δεις στην πράξη τις διάφορες θεωρίες για τις οποίες πιθανότατα έχεις διαβάσει, είναι εξαιρετική.

Η πρώτη γνωριμία

Το πρόγραμμα Real Project Management Internship ξεκινάει με μια πρώτη γνωριμία των συμμετεχόντων και των υπευθύνων. Αρχικός σκοπός του είναι να ενωθούν άνθρωποι με διαφορετικά background και να νιώσουν ομάδα. Και, πιστέψτε μας, το καταφέρνει εξαιρετικά! Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο. Η εμπειρία ή μη με το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας και τη σχεδίαση ενός project περνάει σε δεύτερη μοίρα, επομένως ακόμα και το παραμικρό είδος άγχους εξαφανίζεται με το «καλημέρα».

Έπειτα, και αφού υπάρξει μια εξοικείωση με τις έννοιες που απαιτεί το project management, ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να συμβάλει ουσιαστικά με τις ιδέες του στη δημιουργία ενός πραγματικού εταιρικού project. Με αυτόν τον τρόπο, σου δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο να λάβεις γνώσεις, αλλά και να αφήσεις το «αποτύπωμά» σου, όπως λέει και το σλόγκαν της ανακοίνωσης.

Γνώσεις- Δεξιότητες- Συναντήσεις

Η όλη διαδικασία περιλαμβάνει μαθήματα  πάνω σε θεωρίες για τα εργαλεία που θα χρειαστείς. Έτσι, γίνεται πιο κατανοητή η λειτουργία τους και ο τρόπος με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια στην πράξη, ώστε να επιτύχεις τον στόχο του project. Θα ασχοληθείς με SWOT Αnalysis, Blue Οcean Strategy και Business Model Canvas, τα οποία θα ενισχύσουν τις γνώσεις σου σε όλα τα επίπεδα! Θα κάνεις brainstorming, έρευνες, παρουσιάσεις, αναλύσεις, συγκρίσεις, συζητήσεις, υπολογισμούς και πολλά άλλα. Κι όλα αυτά μέσα στο πιο ευχάριστο κλίμα!

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα έχεις και την ευκαιρία να αναπτύξεις δεξιότητες συνεργασίας, λειτουργώντας σε ομαδικό πνεύμα κάθ’ όλη τη διάρκεια του project, καθώς επίσης και τις επικοινωνιακές δεξιότητές σου.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης της ομάδας κι έχουν διάρκεια ούτε πολλών ούτε λίγων ωρών, ακριβώς τόσων όσων απαιτούνται για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ήταν αναμφίβολα μια εξαιρετική και παραγωγική διαδικασία!

Αυτά λοιπόν από εμάς! Ραντεβού στο citycampus.gr!

*Η Τζουλιάνα Καράι και ο Δημήτρης Χατζαντουριάν είναι απόφοιτοι της Real Project Management Internship του Citycampus.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!