CHEMECON: FoodChem Day 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «FoodChem Day 2019» που έλαβε χώρα στις 10 Μαΐου 2019 στον χώρο της «OTEAcademy». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η προσέλευση στους χώρους της ημερίδας έφτασε τα 300 άτομα ξεπερνώντας κατά πολύ την προσέλευση του περσινού ChemDay. Ο χώροι των ομιλιών, του Registration και του Networking βρίσκονταν σε ξεχωριστά σημεία, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του κάθε τομέα. Στον χώρο του Networking υπήρχε, επίσης, και η «Γωνιά του Ερευνητή», όπου διπλωματικοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και ερευνητές από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΕΜΠ συζήτησαν και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τον κλάδο των τροφίμων, μέσα από τη δική τους έρευνα. Αντιπρόσωποι των Nestlé, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΔΕΛΤΑ, Δωδώνη Α.Ε., 3αλφα, Barilla, ΔΕΠΑ και ΕΠΙ.νοώ βρίσκονταν στον χώρο διασύνδεσης για να συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους και να εξωτερικεύσουν σε αυτούς τις τεχνικές και εμπορικές δραστηριότητές τους.

Τις ανάγκες των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων κάλυψαν με τα προϊόντα τους οι εταιρείες Dimello, Όλυμπος, Κτήμα Γ.Κοκοτου, Οινοποιείο Δουλουφάκη και Rezos Brands.

Σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας, υπήρχαν σε όλους τους χώρους οι 40 εθελοντές του Chemecon για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης δημιουργήθηκε εκείνη την ημέρα.

 

Οι κεντρικές ομιλίες τoυ FoodChem Day 2019 ήταν χωρισμένες σε 4 Sessions και συνολικά μίλησαν 15 ομιλητές.

Πρώτο Session

Το πρώτο Session ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του General Coordinator του Chemecon, Βασίλη Κοσμαδάκη και του επίκουρου καθηγητή της σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Άγγελου Τσακανίκα. Η πρώτη ομιλία δόθηκε από τον καθηγητή στον τομέα Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διεργασιών στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Πέτρο Ταούκη με θέμα τον ρόλο του Χημικού Μηχανικού στην Επιστήμη και στη Βιομηχανία Τροφίμων, καθώς και τη ζεύξη της εκπαίδευσης, της έρευνας και της εφαρμογής. Το πρώτο session έκλεισε με τις ομιλίες των Πάνου Κλουτσινιώτη, συνιδρυτή της Melissi&Co, και Χριστίνα Βαφειάδη, ερευνήτρια της Nestlé Λωζάνης, οι οποίοι μας μίλησαν για τις εμπειρίες τους ως Χημικών Μηχανικών.

Δεύτερο Session

Το δεύτερο Session άνοιξε η Κλαίρη Καραχάλιου, Υπεύθυνη Προμηθειών πρώτων υλών οσπρίων της 3αλφα, που παρουσίασε τον “δρόμο” του ρυζιού, από το χωράφι στο πιάτο μας. Ακολούθησε η ομιλία του Γεώργιου Βάγια, Διευθυντή Ποιότητας, Βυνοποίησης, Ζυθοποίησης στην εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία, σχετικά με τη μαγεία της Ζυθοποίησης. Η τελευταία ομιλία του δεύτερου Session ανήκε στον Δημήτρη Γκίκα, Διευθυντή Διασφάλισης Ποιότητας στην Δωδώνη Α.Ε. και είχε ως θέμα τη διαχείριση ασφάλειας τροφίμων της εταιρείας.

Τρίτο Session

Η πρώτη από τις δύο ομιλίες του τρίτου session πραγματοποιήθηκε από την Άρτεμη Χατζηγεωργίου, Διευθύντρια τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας ΔΕΛΤΑ, η οποία εξήγησε στο κοινό την πορεία από τη γέννηση μίας ιδέας μέχρι και την υλοποίησή της.

Στη συνέχεια, ο Πασχάλης Καστανάς, διευθυντής Υπηρεσιών Παραγωγής και Επικεφαλής Συσκευασίας της Nestlé, μίλησε σχετικά με το R&D και τις νέες συσκευασίες, για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τέταρτο Session

Το τελευταίο Session άνοιξε με το Panel με θέμα τον ρόλο των νέων επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων και τη σημασία της καινοτομίας σε αυτόν. Στο Panel συμμετείχαν η Βάσω Παπαδημήτριου, γενική διευθύντρια του ΣΕΒΤ, ο Ιωάννης Καλογήρου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και ο Μάριος Βλαχογιάννης, συνιδρυτής της CoffeCo. Μαζί τους ως συντονιστής βρισκόταν ο Ευάγγελος Σιώκας. Το τελευταίο session και το σύνολο των ομιλιών έκλεισαν οι Δημήτρης Γκαργκάσουλας, Distribution manager σε Ελλάδα & Κύπρο της Coca-Cola Τρία Έψιλον και Δημήτρης Μποσνίδης, Logistics Manager για την Ελλάδα και την Κύπρο της Coca-Cola Τρία Έψιλον, μιλώντας στο κοινό για τη 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τον τρόπο που η τεχνολογία αλλάζει τις βιομηχανίες, αλλά και για τις ευκαιρίες απορρόφησης που μπορούν να έχουν οι Χημικοί Μηχανικοί σε αυτές.

Τον αποχαιρετισμό πραγματοποίησε ο καθηγητής Ιωάννης Καλογήρου και οι παρουσιάστριες – συντονίστριες των ομιλιών Ελευθερία Κελεφιώτη-Στρατηδάκη και Λήδα Κατωπόδη.

Με εκτίμηση,

η ομάδα του Chemecon

Κεντρικό Mail Επικοινωνίας:

info@chemecon.org

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!