App to date

Της Ελίζας Σακκά

Ποιος αποχωρίζεται πλέον το smartphone του; Τι υπάρχει που δεν μπορούν να κάνουν και να παρέχουν αυτές οι συσκευές; Ελάχιστα πράγματα και όσο περνάει ο καιρός και εξελίσσεται η τεχνολογία ακόμα λιγότερα. Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί καλύπτουν όλες τις ανάγκες και τις επιθυμίες και ξεπερνούν κάθε φαντασία. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες που μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή σου και να σου λύσουν τα χέρια. Διάβασε τη λίστα με τα apps που ακολουθούν και ίσως μάθεις αρκετά που δεν ήξερες.

Tripsleep

Το ιδανικό app για όσους συνηθίζουν να κοιμούνται στα ΜΜΜ. Ποια είναι η λειτουργία του; Κοιμάσαι και σε ξυπνάει όταν πλησιάζεις στη στάση σου. Αναζητάς τον προορισμό σου στο χάρτη, επιλέγεις τη χιλιομετρική απόσταση που θα ειδοποιηθείς για την άφιξή σου και μετά μπορείς απλά να κοιμηθείς. Λειτουργεί με GPS και σε ξυπνά με βάση τη θέση σου στο χάρτη και όχι το χρόνο που διανύεις για να φτάσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μετρό χωρίς GPS απλά διαλέγοντας την στάση που θέλεις να σταματήσεις.

Appgrades

Ο σύμμαχος του φοιτητή. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να υπολογίσουν το βαθμό του πτυχίου τους. Μπορεί επίσης κάθε φοιτητής να παρακολουθεί τα δικά του στατιστικά, πχ το βαθμό επιτυχίας σε κάθε εξάμηνο και έτος, αλλά και τα στατιστικά των μαθημάτων που παρακολουθεί. Ακόμα, μπορούν οι φοιτητές να έχουν συνεχώς μαζί τους το ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων του τρέχοντος εξαμήνου.

Study Cal-Student Planner and Organizer

Ένας πολύτιμος βοηθός στην ακαδημαική σου ζωή. Μπορείς να ρυθμίσεις τα μαθήματά σου, να οργανώσεις τις υποχρεώσεις και τις εργασίες σου και να έχεις υπό έλεγχο τους βαθμούς σου. Πρόκειται για ένα app που μπορεί να σε οργανώσει και να μην σε αφήσει να ξεχαστείς ούτε να χάσεις κάποια προθεσμία. Διατίθεται σε iphone και ipad.

Wunderlist: ToDo List & Tasks

Μία ατζέντα στο κινητό σου! Οργανώνεις το χρόνο σου, τις υποχρεώσεις σου και ό,τι άλλο επιθυμείς. Μπορείς να κάνεις λίστες, να συνεργαστείς με άλλα άτομα και να συζητήσεις μαζί τους σχετικά με τις εργασίες σου και να αναθέσεις καθήκοντα. Επίσης, σου υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνεις και δεν χάνεις τις προθεσμίες σου.

Photomath: Camera Calculator

Ένα θαύμα στο κινητό σου! Απλά στρέφεις το κινητό σου σε ένα μαθηματικό πρόβλημα και το app σου δίνει την απάντηση μαζί με τις απαραίτητες οδηγίες. Ανανεώνεται συνεχώς και οι δυνατότητές του αυξάνονται κάνοντας τα μαθηματικά προβλήματα παιχνιδάκι. Το ιδανικό εργαλείο για τους φοιτητές του μαθηματικού κι όχι μόνο!

Το επόμενο λεωφορείο

Πολύ καλή επιλογή για τους όσους μετακινούνται με τα ΜΜΜ. Επιλέγεις το μέσο που θα χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στον προορισμό σου και σου δείχνει τα δρομολόγια και τις ώρες αναχώρησης. Επομένως, δεν χρειάζεται να περιμένεις στη στάση με τις ώρες. Λειτουργεί άριστα στο μετρό, τον ηλεκτρικό, τον προαστιακό και το τραμ.

Vieno

Θες να πιείς δωρεάν; Το Vieno σου δίνει τη λύση! Κατέβασε το app και δες ποια bar δίνουν Vieno, διάλεξε αυτό που θες και κράτησέ το. Ισχύει μόνο για τη μέρα που το κέρδισες, οπότε την ίδια μέρα επισκέψου το bar που επέλεξες και κατά την παραγγελία σου δείξε στο προσωπικό το ηλεκτρονικό κουπόνι Vieno. Ο σερβιτόρος θα πατήσει το κουμπί εξαργύρωση και σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνεις το δωρεάν ποτό σου!

Τα apps είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και συχνά αποδεικνύουν τη χρησιμότητά τους. Ορισμένα, δε, μας έχουν γίνει απαραίτητα. Κατέβασε μερικά από τα παραπάνω και πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!