Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μηχανικής EBEC Greece (European BEST Engineering Competition), που έλαβε χώρα 12- 15 Μαΐου στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον φοιτητικό οργανισμό BEST Athens σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με τις τοπικές ομάδες BEST Chania, BEST Patras, BEST Thessaloniki, στο κτίριο της Πρυτανείας  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 8 ομάδες φοιτητών μηχανικών από όλη την Ελλάδα, που είχαν προκριθεί στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς στις πόλεις τους (Αθήνα- ΕΜΠ, Θεσσαλονίκη- ΑΠΘ, Πάτρα– Πανεπιστήμιο Πατρών, Χανιά– Πολυτεχνείο Κρήτης).

Διαγωνίστηκαν σε δύο κατηγορίες: Α) Team Design, που αφορά τη σχεδίαση και υλοποίηση μηχανικής κατασκευής, Β) Case Study, που αφορά την αναζήτηση και διατύπωση της βέλτιστης λύσης σε ένα επιχειρησιακό πρόβλημα. Το EBEC Greece 2017 έκλεισε με την επίσημη τελετή λήξης, όπου ανακοινώθηκαν οι νικητές και έγινε η απονομή των διπλωμάτων. Στην τελετή παρευρέθηκαν οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές του διαγωνισμού.

Στην κατηγορία Team Design διακρίθηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, τα μέλη της οποίας κατασκεύασαν με τον βέλτιστο τρόπο μια υδροηλεκτρική γεννήτρια και μια ηλεκτρική σκούπα, σύμφωνα με τα κριτήρια που τους είχαν δοθεί. Στην κατηγορία Case Study πρώτη βγήκε η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, λύνοντας ένα επιχειρησιακό πρόβλημα για την εισαγωγή των ηλεκτρικών αυτοκίνητων στους δρόμους τις Αθήνας. Επόμενο βήμα για τους νικητές: να διαγωνιστούν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EBEC Final, που θα διεξαχθεί στο Μπρνο της Τσεχίας τον Αύγουστο.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο Διαγωνισμό Μηχανικής που διοργανώνεται από εθελοντές φοιτητές μηχανικούς από όλη την Ευρώπη, για άλλους φοιτητές! Αποτελεί, επίσης, πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξασκήσουν τις επιστημονικές και μη δεξιότητές τους και να εξελίξουν τις επικοινωνιακές ικανότητές τους πάνω σε θέματα που ενθαρρύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με:

  • τον διαγωνισμό:

site: http://ebecgreece.org/

facebook: EBEC Greece -Εθνικός Διαγωνισμός Μηχανικής 

  • τον οργανισμό:

site: https://best.eu.org/index.jsp

facebook: Board of European Students of Technology

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!