19ο ΦΣΔΕΤ: SUSTAINABILITY

Με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, και ομιλίες των ακαδημαϊκών κκ Νίκου Τριχάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο MIT και Θεόδωρο Ευγενίου, Καθηγητή στο INSEAD και πολλών εξεχουσών εκπροσώπων του ελληνικού επιχειρείν.

Τα εισιτήρια είναι εδώ διαθέσιμα!

Αξιοποιήστε το εισιτήριο “Bring a friend” και κερδίστε σημαντική έκπτωση!

Με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, πραγματοποιείται το 19ο Επιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο του ΔΕΤ (ΦΣΔΕΤ) με θέμα «SUSTAINABILITY: Εξισορροπώντας τις ανάγκες του ανθρώπου, της οικονομίας και του περιβάλλοντος», την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144).

Από το πρώτο συνέδριο το 2004, το ΦΣΔΕΤ αποτελεί μια ετήσια πανελλήνια συνάντηση ακαδημαϊκών, φοιτητών, ερευνητών, επαγγελματιών με στόχο την ενημέρωση της φοιτητικής κοινότητας σχετικά με τις εξελίξεις που συντελούνται στο κόσμο της τεχνολογίας. Το 19ο ΦΣΔΕΤ διοργανώνουν οι φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), με την καθοδήγηση και την επιστημονική επίβλεψη των μελών ΔΕΠ του τμήματος και του Επιστημονικού Υπεύθυνου, Επίκουρου Καθηγητή Δημητρίου Ζήση.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και η Πρόεδρος του Τμήματος ΔΕΤ, Καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη.

Το Συνέδριο θα ανοίξει ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και θα ακολουθήσει η ομιλία του διαπρεπούς Έλληνα ακαδημαϊκού Νίκου Τριχάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο MIT Sloan School of Management.

Οι ακαδημαϊκοί Θεόδωρος Ευγενίου, Καθηγητής στις Επιστήμες των Αποφάσεων και τη Διοίκηση Τεχνολογίας στο INSEAD (Γαλλία) και Μαριάννα Λένα Καμπανού, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Management and Engineering (IEI) στο Linkoping University (Σουηδία), θα συμμετάσχουν στο Fireside Chat με συντονιστή τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης στο ΟΠΑ, Καθηγητή Γεώργιο Λεκάκο.

SUSTAINABILITYΤη  μέσα από το πρίσμα της επιχειρηματικότητας θα αναδείξουν τα εταιρικά πάνελ: Στο πρώτο, με συντονιστή τον Καθηγητή Γεώργιο Ιωάννου, θα συμμετάσχουν οι κκ Άννα Βάσιλα, Τομεάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Βιομηχανικών Υποθέσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων στην ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Αγγελική Μπούρα, Εμπειρογνώμονας Πρεσβευτής Σύμβουλος Α’ ΥΠ.ΕΞ., επί διεθνών ενεργειακών θεμάτων. Στο δεύτερο πάνελ, με συντονίστρια την Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης του ΟΠΑ, Καθηγήτρια Αγγελική Πουλυμενάκου θα συμμετάσχουν οι κκ Γιάννα Ανδρονοπούλου, Sales Director, Enterprise Segment Greece, Cyprus & Malta στην Microsoft, Αναστασία (Νάνση) Βέρρα, Επικεφαλής Νομικών, Ρυθμιστικών Θεμάτων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου ΟΠΑΠ, Λίνα Γρηγοράτου, Chief Operation Officer της SAP Hellas, Cyprus & Malta, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ρεβέκκα Παπαηλιού, Director, Consulting στην KPMG.

Επίσης, φοιτητές και φοιτήτριες όλων των βαθμίδων  θα παρουσιάσουν εργασίες και το ερευνητικό τους έργο, και θα διεκδικήσουν το βραβείο της δημοφιλέστερης εργασίας. Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν πραγματεύονται ζητήματα που εντάσσονται στην ευρύτερη θεματολογία της Βιωσιμότητας.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ενδιαφέροντα workshops, όπως το «Entrepreneurship Unleashed; Answering Your Burning Questions» που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ACEin -Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συντονίστρια την Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη και το «Αειφορία, Τεχνολογία και Προκλήσεις» από τις εταιρείες ΕΥΔΑΠ, Microsoft, OMAS Solutions και SAP. Επίσης, τα μυστικά για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος θέσεις τεχνολογίας και sustainability θα αναλύσει η κυρία Ιωάννα Τρανού, Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης στο MBA International Program, στο workshop “CV Writing: Do’s and Don’t”.  Session με θέμα “Sustainability & Modern ERPs / Technology trends” θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 19ου Συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ!

Τα εισιτήρια είναι πλέον διαθέσιμα εδώ! Οι συμμετέχοντες μπορούν να αξιοποιήσουν την επιλογή “Bring a friend” και αγοράζοντας 2 εισιτήρια να κερδίσουν σημαντική έκπτωση!

Το 2023, πολλές εταιρείες προσφέρουν την πολύτιμη υποστήριξή τους: ο Μέγας Χορηγός ΟΠΑΠ, οι Χρυσοί Χορηγοί ΕΥΔΑΠΔΕΗ Ανανεώσιμες και KPMG , ο Αργυρός Χορηγός SAP και ο Χορηγός Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Επίσης, το Συνέδριο υποστηρίζουν οι ακόλουθοι προϊοντικοί χορηγοί: ApivitaAmpelakiCreta CarobEleni TsapraliFrezyderm, Food EventsE-food, Global PrepGlobe WilliamsGlykakiMapedMelimnosMessinian SpaMondelezNovovillePizza fanPloos DesignPrinta-ΡοέςPublicThe Writing Fields, UnileverΑΒ ΒασιλόπουλοςΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟΕΨΑ. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα μέσα: BusinessNewsBusiness TODAYCapital.grCityCampus.gr, COM.TODAY, CSR & ESGWeekNewsCRSNews.grEcoweather.grEduguide.grEpixeiro.grLabora.gr, Logistics & ManagementNeopolis.grVaskosports.gr. Τέλος, τη διοργάνωση του Συνεδρίου υποστηρίζουν οι Community Partners: ACEinAthens Negotiation TournamentBizruptEnvolve, Girls in TechSoft Skills Academy,TEDxAUEBTEDxNTUAThinkBizWomen Do BusinessYoung Executives Shipping ForumΠανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου, καθώς και τα προφίλ του ΦΣΔΕΤ στις πλατφόρμες του Instagram, του Facebook, του LinkedIn και του Twitter!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση.

Σας περιμένουμε την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144), στο 19ο ΦΣΔΕΤ, την καθιερωμένη γιορτή γνώσης του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, δε θα πραγματοποιηθούν τα προπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος ΔΕΤ, προκειμένου η φοιτητική κοινότητα να παρακολουθήσει το 19ο ΦΣΔΕΤ!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας:
fsdet.dmst.aueb.gr – Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!