carnivores

Της Έλενας Σκούφου

Όταν κάνουμε λόγο για ταινίες μικρού μήκους, αναφερόμαστε σε σύντομα, κινηματογραφικά φιλμάκια, διάρκειας έως τριάντα λεπτών, ανεξαρτήτως περιεχομένου ή καλλιτεχνικού είδους. Στο παρόν αφιέρωμα ωστόσο, θα κάνουμε λόγο για ταινίες μικρού μήκους στην κατηγορία «τρόμου-θρίλερ»!

Το θετικό στοιχείο στα σύντομα ταινιάκια τρόμου, είναι ότι κρατούν τον θεατή σε πλήρη εγρήγορση, με τις αισθήσεις του να λειτουργούν στο έπακρον και την αδρεναλίνη να φθάνει στα ύψη! Σε αντίθεση με τις ταινίες τρόμου μεγάλης διάρκειας, που σε αρκετές περιπτώσεις «κάνουν κοιλιά» στη μέση της πλοκής, οι ταινίες μικρού μήκους, κλείνουν μέσα τους όλο τον φόβο που μας προκαλούν, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά!

Από τις ταινίες τρόμου-μικρού μήκους, παρουσιάζουμε τις δέκα καλύτερες, είτε πρόκειται για υποθέσεις μεταφυσικού, είτε αστυνομικού ή εγκληματικού περιεχομένου.

1) Στην κορυφή της λίστας μας βρίσκεται η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους “Lights out”. Μια ταινία με την υπογραφή του D. Sandberg, που υπόσχεται να ταράξει τον βραδινό μας ύπνο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση της… φώτα σβηστά!

2) Στην δεύτερη θέση έχουμε το “Carnivores”. Ο σκηνοθέτης της ταινίας K. Davis, παρουσιάζει με απόλυτα φυσικό τρόπο μια οικογένεια ανθρωποφάγων! Σε ένα σπίτι που από το οικογενειακό τραπέζι δεν παραλείπεται το ανθρώπινο κρέας, το παράλογο ξεκινά όταν ο μελλοντικός γαμπρός καλείται για δείπνο από την οικογένεια της καλής του…

3) Ο δημιουργός της ταινίας “Lightsout”, μαζί με την πρωταγωνίστριά του L. Losten συνθέτουν το “Coffer”. Για τρία λεπτά που διαρκεί η ταινία, μπαίνουμε σε ένα σπίτι, που το μπαούλο που υπάρχει εκεί κρύβει πολλά περισσότερα από έναν ξεχασμένο θησαυρό…

4) ”Time is an illusion”, μια ταινία τουρκικής παραγωγής, που μας αποδεικνύει, με τρομακτικό πάντοτε τρόπο, πως ο χρόνος είναι απλά μια ψευδαίσθηση.

5) Ο L. Fairinella, μετο “Night night Nancy” καταφέρνει όχι μόνο να αναστατώσει το βράδυ μας, αλλά μας κάνει να αναθεωρήσουμε την άποψή μας για το πόσο βοηθητική είναι η τεχνολογία, ιδιαίτερα όταν κάποιος κυκλοφορεί απρόσκλητος μέσα στο σπίτι μας…

6) Cheat or trick? Μια Halloween βραδιά, χτυπάει το κουδούνι και η ιστορία των επτά λεπτών που εκτυλίσσεται δεν είναι ένα απλό πείραγμα… “Dollface“ μια μικρού μήκους ταινία που προκαλεί ανατριχιαστικά συναισθήματα!

7) “Hello”, μια ταινία του H. Sweeney, που μας βεβαιώνει πως καμιά τηλεφωνική φάρσα δεν θα είναι ποτέ ξανά αστεία!

8) Για τους λάτρεις των θρησκευτικών θρίλερ, το “Playing with the Devil” είναι μια καλή επιλογή. Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, σύμφωνα με μια ιαπωνική τελετουργία. Τα πρόσωπα της ταινίας λέγεται ότι ήταν υπαρκτά και ότι δεν επέζησε κανένα…

9) Με την φωνή ενός αφηγητή παιδικών παραμυθιών ξεκινά η ιστορία της μικρής Amy, που φοβόταν τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι της. Ένα βράδυ ο μαγικός φακός που κρατούσε τα τέρατα μακριά έσβησε και το παραμύθι μετατράπηκε σε πραγματικότητα. “Amy’s torch”, για να θυμόμαστε να κοιτάμε κάτω από το κρεβάτι μας κάθε βράδυ!

10) Τέλος, μια πρόταση πρωτότυπη, γεμάτη παιδική αθωότητα, αρκετό αίμα –για τους λάτρεις των splatter- με μια psycho-αίσθηση στα τρία λεπτά που διαρκεί η ταινία. Πώς συνδέονται ένα κασετόφωνο, παιδικά τραγούδια και βασανισμοί; Δείτε το “Lullaby” και θα το ανακαλύψετε!

Καλή προβολή και να θυμάστε πως ο φόβος είναι μόνο μέσα στο μυαλό μας ή μήπως όχι;

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!