51 Υποτροφίες Cosmote για πρωτοετείς

Της Μαριάντας Ζάβαλη

51 Υποτροφίες Cosmote για πρωτοετείς 2016Στα πλαίσια του προγράμματος υποτροφιών που αναπτύσσει εδώ και 15 χρόνια, η εταιρία Cosmote ανακοινώνει και φέτος πενήντα μία (51) υποτροφίες για φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Πιο συγκεκριμένα, οι ως άνω υποτροφίες απευθύνονται σε αποφοίτους Ελληνικών Δημοσίων Γενικών ή/και Επαγγελματικών Λυκείων του σχολικού έτους 2015-2016, οι οποίοι εισήχθησαν ως πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα φέτος.

Το πρόγραμμα υποτροφιών Cosmote 2016-2017 περιλαμβάνει δύο σκέλη. Αναλυτικότερα, έχουν προκηρυχθεί 50 υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών και 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€), η οποία απευθύνεται σε φοιτητή/τρια του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών όλων των Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, προς τιμήν του Ζαχαρία Πιπερίδη, διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ και αποφοίτου του ανωτέρω τμήματος.

51 Υποτροφίες Cosmote για πρωτοετείς 2016Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο πρόγραμμα της Cosmote είναι η επιτυχία αυτών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016 με μόρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδες (16.000). Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι οι εισαχθέντες σε Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Εκκλησιαστικές Σχολές δε δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση για υποτροφία. Εκτός αυτού, το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2015 (όπως αναγράφεται στο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φορολογίας Εισοδήματος του 2016) των γονέων του αιτούντος ή του ίδιου, σε περίπτωση υποβολής ατομικής δήλωσης εισοδήματος, να μην ξεπερνά τις εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000€). Επιπροσθέτως, απαιτείται να μην έχει λάβει ο υποψήφιος άλλη παρεμφερή υποτροφία από κρατικό ή ιδιωτικό φορέα, που να ισούται με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€) ή να το ξεπερνά, μέχρι να ανακοινωθούν τα ονόματα των υποτρόφων. Τέλος, η σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.cosmote-scholarships.gr το αργότερο έως τη Δευτέρα 17/10/2016 και ώρα 17.00.

Στοιχεία που θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και θα συνεκτιμηθούν, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, είναι η επίδοση του υποψηφίου στις Πανελλήνιες αλλά και η ύπαρξη πτυχίων Ξένων Γλωσσών. Ταυτόχρονα, η κοινωνικοοικονομική και οικογενειακή κατάσταση του υποψηφίου υποτρόφου και της οικογένειάς του θα προσφέρουν μία πιο σφαιρική εικόνα στην Επιτροπή Αξιολόγησης προκειμένου να ανακοινώσει τους υποτρόφους.

51 Υποτροφίες Cosmote για πρωτοετείς 2016Το συνολικό ύψος των εν λόγω υποτροφιών φτάνει τις εφτακόσιες εβδομήντα χιλιάδες ευρώ (770.000€) και εντάσσεται στα πλαίσια της Βιώσιμης Ανάπτυξης που ακολουθεί ο Όμιλος ΟΤΕ. Στη διάρκεια των 15 χρόνων λειτουργίας του Προγράμματος έχουν δοθεί σε φοιτητές πάνω από 3,6 εκατομμύρια ευρώ μέσω 530 υποτροφιών, στηρίζοντας έτσι όλους όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους παρά το κλίμα αβεβαιότητας και τις ποικίλες δυσκολίες που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!