Υποτροφίες για PhD στο Πανεπιστήμιο της Βερόνας

της Ελίζας Σακκά

Στο πλαίσιο του προγράμματος INVITE, το Πανεπιστήμιο της Βερόνας χορηγεί 14 υποτροφίες για PhD. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 16/4, την οποία καλούνται να συνοδεύσουν με μία ερευνητική πρόταση πάνω στους ακόλουθους τομείς έρευνας: Arts and Humanities, Legal and Economic Sciences, Health and Life Sciences, Natural and Engineering Sciences.

Πρόγραμμα INVITE

Το πρόγραμμα INVITE είναι ένα διδακτορικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Βερόνας με έντονη διατομεακή και διεθνή διάσταση. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Ορίζοντας 2020 και από τη Regione del Veneto. Εμπλέκονται 17 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, 13 επιχειρήσεις και οργανισμοί, 3 δημόσιοι οργανισμοί και ένα δίκτυο.

Το πρόγραμμα στοχεύει να ενθαρρύνει νέους ερευνητές, να διεγείρει την πνευματική περιέργεια κάθε φοιτητή και να υποστηρίξει την απόκτηση κριτικής σκέψης εξασκώντας τους φοιτητές στη χρήση καινοτόμων θεωρητικών εργαλείων και πρακτικών μεθόδων.

Ποιος μπορεί να κάνει αίτηση

Απευθύνεται σε ερευνητές που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, οποιασδήποτε εθνικότητας και καταγωγής που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διδακτορικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Βερόνας.

Πιο συγκεκριμένα οι αιτούντες: 1)δεν πρέπει να έχουν διαμείνει ή πραγματοποιήσει τη βασική απασχόληση(πχ σπουδές,δουλειά) στην Ιταλία για περισσότερο από 12 μήνες τα τελευταία 3 χρόνια μέχρι πριν την εκπνοή της προθεσμίες, 2)πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος ή ισότιμου πτυχίου με το Italian Laurea Magistrale ή Specialista, το οποίο στη χώρα προέλευσής τους, τους κατοχυρώνει δικαίωμα πρόσβασης σε διδακτορικές σπουδές, 3)πρέπει να μην έχουν ήδη διδακτορικό δίπλωμα και να έχουν ερευνητική εμπειρία μικρότερη από 4 μήνες.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2018 και θα διαρκέσει 36 μήνες. Ο μισθός θα καταβάλλεται μηνιαίως και αποτελείται από τα ακόλουθα ποσά:

Επίδομα διαβίωσης: 2000 ευρώ το μήνα για 36 μήνες
Επίδομα κινητικότητας: 600 ευρώ το μήνα για 36 μήνες
Οικογενειακό επίδομα: 150 ευρώ το μήνα για 36 μήνες και απευθύνεται σε φοιτητές με οικογενειακές υποχρεώσεις

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!