Υποτροφίες ιστορίας τέχνης

Το Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης σε σύμπραξη με το Γαλλικό Ίδρυμα “Marc de Montalembert” προκηρύσσει μία υποτροφία – βραβείο 8.000 ευρώ για πρωτότυπη έρευνα ή εργασία σε τομείς της Τέχνης για νέους καταγόμενους από Μεσογειακές χώρες. Απευθύνεται σε νέους έως 35 ετών, κατόχους διδακτορικού τίτλου, έχουν καταγωγή από χώρες της Μεσογείου και το ερευνητικό τους έργο αφορά τη λεκάνη της Μεσογείου.

Οι υποψήφιοι θα κριθούν με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα και την ερευνητική τους εργασία, που θα πρέπει να διαθέτει πρωτοτυπία και ενδιαφέρον και να εμπίπτει σε έναν από τους ερευνητικούς τομείς του ινστιτούτου, όπως ενδεικτικά: Ιστορία της Αρχαίας Τέχνης, Ιστορία της Αρχαιολογίας, Μεσαιωνική Ιστορία,  Πρακτικές της Ιστορίας της Τέχνης, Ιστορία του Καλού Γούστου, Ιστορία της Αρχιτεκτονικής, Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης τον εικοστό και εικοστό πρώτο αιώνα, Διακοσμητικές Τέχνες, Design και Υλικός Πολιτισμός, Τέχνες και Αρχιτεκτονική σε παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Η παρουσίαση θα πρέπει να γίνει στη γαλλική ή αγγλική γλώσσα. Μεταξύ άλλων απαιτούνται και δύο συστατικές επιστολές και οι προθεσμίες είναι από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 1η Νοεμβρίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!