ευτυχίας

Το Κυνήγι της Ευτυχίας

της Νίκολα Παγκράτη

Οι περισσότεροι έχουν δει στην ομώνυμη ταινία, έναν πατέρα που περνά τα πάνδεινα για το παιδί του. Για το κυνήγι της ευτυχίας του! Η ζωή είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα! Ένα ατελείωτο κυνήγι, αφού συνήθως τίποτα δεν έρχεται όπως και την ώρα που το θέλουμε. Ακόμα όμως κι όταν κάτι έρθει, εμείς λέμε την δικαιολογία του “δεν είμαστε έτοιμοι”,  λες και όλα θα μας περιμένουν εκεί μια ζωή.

Γίατι μας δυσκολεύει τόσο το κυνήγι της ευτυχίας;

Παρατηρώντας καμιά φορά τους φίλους μας, τις παρέες μας, τους συμφοιτητές μας θα ανακαλύψουμε πράγματα τα οποία θα μας κακοφανούν ή θα μας ενοχλήσουν. Εκφράζουμε ιδέες και όνειρα, στόχους και αντιλήψεις για τη ζωή. Σε κάποιους φαίνονται τα όνειρά μας ακατόρθωτα και εξωπραγματικά, οι ιδέες μας χαζές και εντελώς ουτοπικές, οι στόχοι μας μη υλοποιήσιμοι και οι αντιλήψεις μας γυάλινος κόσμος που πρόκειται να σπάσει.

Καθένας τους, όμως, ξέχασε να σκεφτεί ότι ο δρόμος του είναι διαφορετικός, τα βιώματα εντελώς μη κοινά, ότι αυτά που εξιτάρουν, εμπνέουν και ξεσηκώνουν τους ανθρώπους ποικίλουν. Κανείς δεν μπορεί να σου πει ποιος είσαι και τι θα κάνεις και κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να γίνεις κάποιος που δεν θες.

Όλα σε αυτή τη ζωή είναι επιλογές…

  • Δεν σου αρέσει η δουλειά σου; Ψάξε άλλη.
  • Δεν σου αρέσει η σχέση σου; Χώρισε.
  • Οι φίλοι σου δεν σου συμπεριφέρονται σωστά; Διεκδίκησε τον αυτοσεβασμό.
  • Η σχολή σου δεν βγαίνει σε 4 χρόνια και το πλάνο της ζωής σου έτσι όπως το σκέφτηκες χρονικά καταρρέει; Ίσως ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς εάν είσαι στο σωστό δρόμο και εάν κυνηγάς το σωστό επάγγελμα.
  • Έκανες κάτι λάθος σε κάποιον και το σκέφτεσαι ενώ έχετε να μιλήσετε καιρό; Βρες τον και πες του το.
  • Σου λείπουν άνθρωποι ή δραστηριότητες που είχες κάποτε; Άρπαξε την πρώτη ευκαιρία και κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να τα διεκδικήσεις.

Χίλιες και άλλες τόσες λύσεις μέσα σε όλα μας τα προβλήματα, αλλά αυστηρά και μόνο για εκείνους που πραγματικά θέλουν να τις βρουν. Αυστηρά και μόνο για εκείνους οι οποίοι στοχεύουν κάπου και δεν σταματάνε μέχρι να τα καταφέρουν. Αυστηρά και μόνο για εκείνους οι οποίοι έχουν ζήσει άσχημες και πραγματικά δύσκολες καταστάσεις και δεν σταματούν να παλεύουν. 

Αυστηρά και μόνο για εκείνους που έχουν το θράσος και το θάρρος να κυνηγήσουν αυτά που επιθυμούν!!

Η επιτυχία και η ευτυχία για τον καθένα έχει διαφορετικό όνομα και μορφή. Είναι μια σχολή ή και ένας άνθρωπος, μία δουλειά ή ένα ταξίδι. Θέλει 4 παράγοντες όμως: Θάρρος, υπομονή, επιμονή και πίστη. Το κυνήγι της ευτυχίας είναι βαρύ. 1000 φορές θα πέσεις και 1001 πρέπει να σηκωθείς. Και που ξέρεις; Ίσως να την έχεις ήδη βρει και να μην το ξέρεις…



Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!