Σεμινάριο Citycampus.gr με Chemecon!

της Μαίρης Παπαδογιαννάκη

Το Σάββατο  31 Μαρτίου 2018 το citycampus.gr, σε συνεργασία με το Chemecon, την ομάδα φοιτητών της σχολής Χημικών Μηχανικών, που στοχεύει στην προετοιμασία  για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, παρευρέθηκε στο ΕΠΙ.νοώ, στα πλαίσια των “Chemecon Seminars 2018”. Το θέμα του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε, συνιστούσε καίριο προβληματισμό των νέων:  “Μεταπτυχιακά Προγράμματα & Erasmus.

Με εισαγωγή αναφερόμενη στο περιεχόμενο και την ανοδική πορεία του φοιτητικού, ενημερωτικού οργανισμού, ξεκίνησε την ομιλία ο Κωνσταντίνος Πολέμης, εκπαιδευτικός και CEO του citycampus.gr. Η σκυτάλη δόθηκε στην ανάλυση των λόγων που ένας νέος θα έπρεπε να κάνει ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, όπως και των κριτηρίων, σύμφωνα με τα οποία θα καλούταν να το επιλέξει. Με ιδιαίτερη προσοχή πραγματοποιήθηκε αναφορά στον ΔΟΑΤΑΠ, όσον αφορά στο μείζον θέμα ισοτιμίας-αντιστοιχίας ενός πτυχίου του εξωτερικού με της Ελλάδας στο δημόσιο τομέα, όπως και το Enic- Naric (Ένωση ΔΟΑΤΑΠ της Ευρώπης).

Η Μυρτώ Υφαντή, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας και Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του citycampus.gr, ανέλαβε τη συνέχεια του σεμιναρίου. Μέσω μίας εκτενούς περιγραφής, σκιαγράφησε την έννοια του μεταπτυχιακού ως εξειδίκευσης. Ειδικότερα, έκανε αναφορά στην τυπική αναγνώριση και την ουσιαστική πρόοδο. Εκτός αυτού, παρουσίασε τη μεγάλη καινοτομία του site, το StudyBuddy. Ένα forum, το οποίο ενώνει έλληνες φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε κάθε γωνιά της γης, ώστε να βρουν… τον StudyBuddy τους! Εκτός αυτών, ένα υπέροχο video-interview μεταπτυχιακής φοιτήτριας στο Lund της Σουηδίας μας έδωσε tips για το πότε είναι το ιδανικό timing για να παρακολουθήσεις το δικό σου Master. Προσωπικές εμπειρίες, τόσο όσον αφορά στο μεταπτυχιακό της στην Ελλάδα, όσο και το Erasmus στο Lund, μας μετέφερε κλείνοντας η Μυρτώ, αναδεικνύοντας έτσι, τη σημασία της μετεκπαίδευσης και της διεύρυνσης των οριζόντων του φοιτητή. 

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της Τζένης Πάταρα, πτυχιούχου Γαλλικής Φιλολογίας και Editing Supervisor του citycampus.gr. Μεγάλη έμφαση δόθηκε σε ενδεχόμενες επιλογές  χημικών  μηχανικών, μέσω παρουσίασης λίστας μεταπτυχιακών προγραμμάτων για το συγκεκριμένο κλάδο, όπως επίσης,  Environmental Studies και MBA, βασισμένης στα QS World University Rankings, καθώς και τις καλύτερες αξιολογήσεις πανεπιστημίων, όπως της Ολλανδίας και της Σουηδίας. Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά στους στόχους και τις ενέργειες του Project Abroad, εγχείρημα του citycampus.gr, το οποίο επιδιώκει τη διευκόλυνση του φοιτητή με την προσαρμογή του στη νέα πραγματικότητα των σπουδών του στο εξωτερικό. Τέλος, η Τζένη αφορμώμενη από το Erasmus της στη Γαλλία, διηγήθηκε τη δική της ιστορία, δημιούργησε όμορφες εικόνες και μας έβαλε σε σκέψεις για υποβολή και της δικής μας αίτησης!

Ευχαριστούμε το Chemecon για την υπέροχη φιλοξενία και ειδικότερα τους ακροατές μας, οι οποίοι με τις έξυπνες ερωτήσεις τους, έδωσαν ακόμη περισσότερη τροφή, ώστε αυτό το σεμινάριο να αποτελέσει μία αξέχαστη εμπειρία!

Αν το περιεχόμενο του σεμιναρίου σου φάνηκε ενδιαφέρον, stay tuned για τα επόμενα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!