Σεμινάρια Δημοσιογραφίας Citycampus για όλους!

Η Ελένη Ριζάκη περιγράφει τη ξεχωριστή της εμπειρία στα σεμινάρια Δημοσιογραφίας που πραγματοποίησε το Citycampus.gr σε συνεργασία με τη Διάδραση.

Για τα σεμινάρια δημοσιογραφίας του Citycampus.gr είχα ενημερωθεί πέρυσι -Σεπτέμβρης νομίζω ήταν- κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που είχα με ένα συμφοιτητή στη σχολή. Ήταν επόμενο, λοιπόν, να αδράξω αμέσως την ευκαιρία και να κάνω αίτηση συμμετοχής μόλις είδα στο Timeline μου τη σχετική δημοσίευση από το ίδιο το Citycampus για την έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων. Δε θα μπορούσα να κάνω κι αλλιώς μιας κι αγαπάω τη δημοσιογραφία εδώ και πολλά χρόνια κι ανέκαθεν προσπαθούσα να ασχολούμαι μαζί της.

Δεν το μετανιώνω γιατί βγήκα κερδισμένη και με πολλά οφέλη από αυτά τα σεμινάρια. Η κύρια θεματολογία τους ήταν ο Δημοσιογραφικός Λόγος. Έμαθα λεπτομέρειες που δε γνώριζα σχετικά με τη δομή ενός άρθρου ή με το πώς να επιλέξω τον καταλληλότερο τίτλο. Πέρα από αυτά όμως, το πιο ενδιαφέρον σημείο του σεμιναρίου κατά τη γνώμη μου ήταν το μάθημα που κάναμε σχετικά με τη δημιουργία ενός site. Πολλοί λένε πως το διαδίκτυο είναι το μέλλον της δημοσιογραφίας κι επειδή αυτή η άποψη επαληθεύεται μέρα με τη μέρα, θεωρώ πως ένας σωστός επαγγελματίας της σύγχρονης δημοσιογραφίας οφείλει να γνωρίζει ό,τι έχει σχέση με τα social media και τα εργαλεία δουλειάς που μπορεί να του παρέχει το internet.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα των σεμιναρίων είναι πως δεν απευθύνεται μόνο σε δημοσιογράφους ή φοιτητές δημοσιογραφίας. Ανεξάρτητα αν είσαι πολιτικός επιστήμονας, οικονομολόγος ή δικηγόρος, απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσεις αυτά τα σεμινάρια είναι να σου αρέσει η δημοσιογραφία. Κι αν δε σου αρέσει αλλά σε ενδιαφέρει να μάθεις για αυτήν, προετοιμάσου να ανακαλύψεις την πραγματική της ομορφιά, την οποία μας κρύβουν σε καθημερινή βάση τα ΜΜΕ.

Αυτό που κρατάω λοιπόν από αυτά τα σεμινάρια δημοσιογραφίας είναι μόνο καλές αναμνήσεις: οι πολύτιμες γνώσεις που πήρα, αλλά κι οι ενδιαφέρουσες γνωριμίες που έκανα, τις οποίες ελπίζω να διατηρήσω.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!