Προτάσεις για έξοδο που θα σε βάλουν στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα!

Της Ελένης Μερεού

Ήρθαν τα Χριστούγεννα… γιορτές, στολισμός, χαβαλές με τους φίλους και την οικογένεια και γενικά ένα ξεχωριστό, ζεστό κλίμα γιορτών. Εάν είσαι από Αθήνα ή είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια εκεί, σίγουρα θα θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό για τις ημέρες των εορτών. Έτσι, παρακάτω έχουμε μερικές προτάσεις για έξοδο για να δεις τι διαφορετικό θα μπορούσες να κάνεις αυτές τις γιορτινές μέρες στην Αθήνα.

Προτάσεις για έξοδο τα ΧριστούγενναΣύνταγμα: Η καλύτερη βόλτα που μπορείς να κάνεις για να ευχαριστηθείς το Χριστουγεννιάτικο στολισμό με την φίλη ή τον φίλο σου, την παρέα σου ή ακόμα και την οικογένειά σου, είναι μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Όλοι οι στολισμένοι δρόμοι, τα στενάκια, οι βιτρίνες των καταστημάτων θα σας ενθουσιάσουν και θα σας γεμίσουν χριστουγεννιάτικα συναισθήματα. Όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός μπορείς να κάτσεις στην πλατεία Συντάγματος και να απολαύσεις λίγη ηρεμία, να δείς κόσμο αλλά και να ακούσεις μουσική από τους διάφορους μουσικούς που εδρεύουν εκεί. Η πλατεία Συντάγματος είναι γεμάτη στολίδια, λαμπιόνια στα δέντρα, αστέρια και λάμψη παντού. Φυσικά, κάνοντας την βόλτα σου στο κέντρο της Αθήνας, μπορείς να κάνεις τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σου, να αγοράσεις δώρα για την οικογένεια και τους φίλους σου ή ακόμα και τον εαυτό σου στη στολισμένη όπως κάθε χρόνο οδό Ερμού, με τα κρεμασμένα «φωτιστικά» της να φέγγουν από την αρχή ως το τέλος της.

Προτάσεις για έξοδο τα ΧριστούγενναMc Arthur Glen: Για εσένα που είσαι ίσως λίγο πιο μακριά από το κέντρο, αλλά και για εσένα που θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό, μπορείς να επισκεφθείς το εκπτωτικό χωριό Mc Arthur Glen.  Εκεί, σε ένα γεμάτο λαμπιόνια «χωριουδάκι» μπορείς επίσης να κάνεις τα ψώνια σου, τη βόλτα σου, να πιεις έναν καφέ ή να φας σε ένα από τα διάφορα καταστήματα που υπάρχουν. Σίγουρα θα βγάλεις πάρα πολλές φωτογραφίες με τη παρέα σου, καθώς επικρατεί ένας πλούσιος στολισμός και ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε περιμένει κατά την είσοδο σου στο «χωριό». Φωτισμένοι διάδρομοι, στολισμένα καταστήματα, φωτεινά συντριβάνια θα σε ενθουσιάσουν και θα γεμίσουν ευφορία μικρούς και μεγάλους. Η πρόσβαση στο εκπτωτικό χωρίο Mc Arthur Glen εάν δεν έχεις δικό σου μεταφορικό, γίνεται εύκολα με λεωφορείο από τον σταθμό Παιανία-Κάντζα. Το λεωφορείο κάνει συχνά δρομολόγια και είναι χωρίς χρέωση εισιτηρίου.

Προτάσεις για έξοδο τα ΧριστούγενναThe Mall: Πάντα βέβαια μπορείς να κάνεις και τα ψώνια σου στα υπόλοιπα, πιο κοντινά εμπορικά κέντρα που έχουμε, όπως το The Mall. Με όλους τους ορόφους του εμπορικού κέντρου καθώς και τις βιτρίνες των καταστημάτων στολισμένες, και πολλά happenings για τις μέρες των γιορτών, αξίζει να πας στο The Mall ακόμα και για βόλτα. Μετά τις αγορές σου μπορείς να πιεις ένα ζεστό ρόφημα για να ξεκουραστείς, να φας δοκιμάζοντας διάφορες γεύσεις αφού υπάρχουν πολλών ειδών καταστήματα ή ακόμα και να δεις κάποια ταινία στους κινηματογράφους που στεγάζονται εκεί. Εάν λοιπόν σε βγάλει ο δρόμος σου προς τη Νερατζιώτισσα, αξίζει να το επισκεφτείς. Η πρόσβαση είναι πάρα πολύ εύκολη, καθώς ο σταθμός Νερατζιώτισσα του ΗΣΑΠ είναι ακριβώς έξω από το εμπορικό κέντρο. Στην ίδια στάση μπορούν να βρεθούν όσοι θέλουν και με τη χρήση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Όσοι έχετε δικό σας μεταφορικό θα μπορείτε να το σταθμεύσετε στο εμπορικό κέντρο που διαθέτει χώρο Parking.

Προτάσεις για έξοδο τα ΧριστούγενναΕργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας: Τι πιο ωραίο από το να ταξιδέψεις σε έναν κόσμο γλυκό και σοκολατένιο; Να μάθεις την ιστορία της σοκολάτας, από τον κακαόσπορο μέχρι το εμπόριο που δημιουργήθηκε για την εξάπλωσή της ώστε να είναι γνωστή σήμερα ως γλύκισμα σε ολόκληρο τον κόσμο; Θα κάνεις βόλτα στους διακοσμημένους διαδρόμους του Choco Factory, καθώς πίνεις γνήσια ζεστή σοκολάτα, θα γευτείς διάφορα γλυκίσματα και θα διασκεδάσεις στις θεματικές δραστηριότητες που μπορείς να πάρεις μέρος. Το Choco Factory Museum βρίσκεται στο Helexpo Maroussi – Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο. Επειδή είναι λίγο μακριά, για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο για να πάνε, το μουσείο συνδέεται με τους σταθμούς: Κηφισιάς (ΗΣΑΠ) με τη γραμμή Α7,    Νερατζιώτισσα (σύνδεση με Προαστιακό και ΗΣΑΠ) με τη γραμμή Ε14, Πανόρμου και Αμπελοκήπων με τη γραμμή Α7, Μεγάρου Μουσικής και Ευαγγελισμού με τη γραμμή Ε14 Επίσης, η HELEXPO συνδέεται απευθείας με την Βασ. Κων/νου, Καλιρρόης(Ν. Κόσμος), Λεωφ. Συγγρού (Ν. Σμύρνη, Καλλιθέα) και τον παραλιακό άξονα της λεωφ. Ποσειδώνος (Παλ. Φάληρο) με τη γραμμή 550. Ενδιάμεσα, η γραμμή 550 κάνει στάσεις στους σταθμούς μετρό: Συγγρού–Φιξ, Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός. Η τιμή εισόδου είναι 5€ για τους φοιτητές.

Προτάσεις για έξοδο τα ΧριστούγενναΤο Εργοστάσιο Χριστουγέννων ή αλλιώς The Christmas Factory στεγάζεται στο Γκάζι για 3η συνεχόμενη χρονιά και είναι κάτι που αξίζει να επισκεφθείς τις μέρες των γιορτών. Με λαμπερή γιορτινή διακόσμηση έχουν στολιστεί διάφοροι χώροι και δεξαμενές στο Γκάζι για να δημιουργήσουν το Εργοστάσιο των Χριστουγέννων. Στο χώρο θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών αλλά υπάρχουν και πολλά διαδραστικά εργαστήρια στα οποία μπορείς να πάρεις μέρος. Τα διαδραστικά εργαστήρια συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισόδου του εισιτηρίου. Κάποια από αυτά είναι το  Santa’s House by Coca-Cola, το Toys Factory και το Sweet Factory. Επίσης διαδραματίζονται διάφορα καλλιτεχνικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις, ενώ υπάρχει και Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 5,50€. Η πρόσβαση στο Εργοστάσιο Χριστουγέννων είναι πάρα πολύ εύκολη καθώς μπορείς να πας με το μετρό στο σταθμό Κεραμεικός και από εκεί με τα πόδια προς την Τεχνόπολη-Γκάζι όπου βρίσκεται το Εργοστάσιο.

Καλή διασκέδαση και Καλές Γιορτές!!!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!