Male and female port employees looking away from the camera and pointing towards a container vessel docked on the wharf

ΠΜΣ: Διαχείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία

της Στεφανίας Κόντου

Λίγα λόγια για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ιδρύθηκε το 1938, με το όνομα «Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών», καθώς έθετε τις βάσεις της οικονομικής, νομικής και τεχνικής παιδείας των στελεχών της βιομηχανίας. Τον Ιούνιο του 1989, η Σχολή μετονομάσθηκε σε Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς προσφέρει πενήντα (50) θέσεις σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Διαχείριση Λιμένων και την Παράκτια Οικονομία του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών. Στόχος του προγράμματος είναι η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση επιστημόνων ώστε να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη, στην αποτελεσματική και οικονομικά ανταποδοτική λειτουργία των λιμένων της χώρας, αλλά και των πόρων που χρησιμοποιούνται στις παράκτιες οικονομικές δραστηριότητες.

Γενικές Πληροφορίες

Το πρόγραμμα είναι πλήρους και μερικής φοίτησης, με διάρκεια 2 και 4 εξαμήνων αντιστοίχως, που περιέχουν παρακολούθηση υποχρεωτικών και επιλογής μαθημάτων με τις ενδεχόμενες εργασίες ανά μάθημα. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που θα επιλέξουν την κατηγορία «μερικής φοίτησης» θα πρέπει να εργάζονται τουλάχιστον τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα και να παρουσιάσουν σχετική σύμβαση εργασίας ή βεβαίωση εργοδότη. Η δυνατότητα «μερικής φοίτησης» προβλέπεται και για μη εργαζόμενους φοιτητές που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πλήρους φοίτησης για λόγους υγείας, οικογενειακούς, στράτευσης κ.λπ.

Δικαιολογητικά συμμετοχής

  1. Αίτηση
  2. Βιογραφικό σημείωμα
  3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών
  4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας, στο οποίο αναγράφεται και ο βαθμός πτυχίου
  5. Δύο συστατικές επιστολές
  6. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας
  7. Πιστοποιητικό καλής γνώσης Αγγλικών
  8. Υπεύθυνη δήλωση όπου αναφέρεται ότι ο υποψήφιος έχει λάβει γνώση του Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Διαχείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία». Επίσης πρέπει να δηλώσει ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους αναφερόμενους σε αυτόν κανόνες λειτουργίας του ΠΜΣ
  9. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  10. Δύο Φωτογραφίες

Προθεσμία υποβολής αίτησης – Δίδακτρα

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, και τα δίδακτρα του προγράμματος ανέρχονται στα 5.000 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην αναλυτική προκήρυξη, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2104142075, 2104142175, 2104142397 ή μέσω e-mail στο port@unipi.gr.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!