Τα 10 πιο φιλικά Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ στην Αμερική (Μέρος Α)

της Γιώτας Γεροντίδου

Αν ανήκεις στα ΑΜΕΑ σίγουρα νιώθεις εγκλωβισμένος σε μια κοινωνία σαν την ελληνική, που αδιαφορεί για σένα. Ως άτομο με ειδικές ανάγκες θα έχεις σίγουρα ένα άγχος για τις μελλοντικές σου σπουδές, πόσο μάλλον αν θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Αμερική.  Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τα 10 πιο φιλικά αμερικάνικα πανεπιστήμια και κολλέγια προς εσένα, έτσι ώστε να μην σε σταματάει τίποτα να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου.

Πανεπιστήμιο της Αριζόνα

Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα  προσφέρει πάνω από οκτώ διαφορετικές υποτροφίες ειδικά για μαθητές με αναπηρία. Ένα από αυτά, η υποτροφία Bottar Leone, που πήρε το όνομά της από τους ιατρικούς αθέμιτους και προσωπικούς δικηγόρους του Bottar Leone PLLC. Είναι ένα από τα Πανεπιστήμια κατάλληλο για ΑΜΕΑ και προσφέρει 2.500 $ σε κάθε τέτοιο άτομο το πρώτο έτος για να διευκολυνθεί στη μετάβαση στο κολέγιο. Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ Από ακαδημαϊκή άποψη, παρέχει εργαστηριακά καταλύματα, υπηρεσίες λήψης σημειώσεων, διερμηνείς και προσαρμοστικές τεχνολογίες με δάνειο. Κάθε φοιτητής λαμβάνει επίσης έναν σύμβουλο πρόσβασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες που αξιολογεί την κατάστασή τους, παρέχει συμβουλές και συνηγορεί στο πανεπιστήμιο για στέγαση.

 

Πανεπιστήμιο του Μιζούρι

Το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, εξελίσσει συνεχώς τις υπηρεσίες προσβασιμότητας για μαθητές με αναπηρία. Δημιούργησε ένα σχέδιο Ποικιλομορφίας και Ένταξης για την καλύτερη εκπροσώπηση και φιλοξενία ατόμων από όλα τα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένης της αναπηρίας. Ένα από τα βασικά στρατηγικά σημεία του σχεδίου τους είναι να μελετήσουν το περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς του κολλεγίου.Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ Όσον αφορά τη σχολή, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συμβουλές και προσομοιώσεις για την καλύτερη προσαρμογή μαθητών με αναπηρίες. Αυτή η δυνατότητα προσφέρεται, από τα προγράμματα Blackboard Ally και FCTL Instructional Designers. Τα προγράμματα αυτά βοηθούν τα πανεπιστήμια  για ΑΜΕΑ να αναπτύσσουν κατάλληλες εκπαιδευτικές στρατηγικές.

Πανεπιστήμιο του Ντιούκ

Το Πανεπιστήμιο του Ντιουκ,  θέλει να βεβαιωθεί ότι όλοι οι μαθητές τους μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος της πανεπιστημιούπολης, συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων. Παρέχει χάρτες κτιρίων, μονοπάτια ασφαλή για ταξίδια και πολλαπλούς τρόπους μεταφοράς. Μια τέτοια υπηρεσία είναι η paratransit, που προσφέρει λεωφορεία ή φορτηγά τα οποία μεταφέρουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες γύρω από την πανεπιστημιούπολη. Επιπλέον, στηρίζει τους μαθητές με αναπηρία που ενδιαφέρονται για τις αθλητικές τους ομάδες. Το αθλητικό τμήμα τους δημιούργησε μια λίστα πληροφοριών στάθμευσης και θέσεων για κάθε ομάδα. Καλωσορίζει, επίσης, τα ζώα εξυπηρέτησης και συναισθηματικής υποστήριξης για τα ΑΜΕΑ άτομα.

Πανεπιστήμιο του Ιλινόις

Το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, καλύπτει όλες τις πτυχές της προσβάσιμης φοιτητικής ζωής. Η ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου έχει διακριθεί πολλές φορές στο πρωτάθλημα National Intercollegiate Wheelchair Basketball. Το αθλητικό τμήμα του Ιλινόις προσφέρει μια πίστα για μαθητές με αναπηρικά αμαξίδια. Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ Η Delta Sigma Omicron, μια αδελφότητα υπηρεσίας αποκατάστασης, αγωνίστηκε για ίσες ευκαιρίες για μαθητές με αναπηρία από το 1949 στην πανεπιστημιούπολη του Ιλινόις. Συγχρηματοδότησε το πρώτο Εθνικό Τουρνουά Μπάσκετ με Αναπηρικά Αμαξίδια την άνοιξη του 1949. Εκτός από τη συνολική φοιτητική τους ζωή, το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, ένα από τα λίγα κολέγια, προσφέρει υπηρεσίες σταδιοδρομίας ειδικά για φοιτητές με αναπηρία. Προσφέρουν εργαστήρια, καθοδήγηση, δικτύωση και συνεργάζονται με εταιρείες για την προώθηση της πρόσληψης αναπηρίας. Αυτά και άλλα πολλά είναι που το καθιστούν ένα από  τα πιο φιλικά Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ.

Πανεπιστήμιο του Μπολ- Στέιτ

Το Πανεπιστήμιο του Μπολ- Στέιτ, θέλει να δώσει στους πρωτοεμφανιζόμενους όσο το δυνατόν πιο εύκολη μετάβαση, οπότε δημιούργησαν ένα πρόγραμμα καθοδήγησης. Η συνεργασία με έναν καθηγητή επιτρέπει στους φοιτητές να λαμβάνουν εξατομικευμένη βοήθεια και καλύτερη κατανόηση των ακαδημαϊκών προκλήσεων. Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ Το βασικότερο είναι ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον των μαθητών του με το Πρόγραμμα Βοήθειας Εργαζομένων. Επιπρόσθετα, προσφέρει δωρεάν εμπιστευτικές συνεδρίες παροχής συμβουλών, εργαλεία αυτοβοήθειας, διαδικτυακά άρθρα και άλλους πόρους.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!