Θερινά σινεμά στην καρδιά της Αθήνας (part2)

της Φένιας Κατσιγιάννη

Ζεστές νύχτες φθινοπώρου σημαίνουν ακόμα…θερινό σινεμά!

Η πόλη μας έχει να σου δώσει ξεχωριστές προτάσεις, ειδυλλιακούς χώρους που άλλες φορές έχουν θέα την Ακρόπολη και άλλες το καταπράσινο της φύσης. Στο προηγούμενο άρθρο σου δώσαμε κάποιες ιδέες και σε αυτό θα σου δώσουμε μερικές ακόμα!

CINE PARIS

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα
Τηλ.:  210-3248057, 2103222071
Ένας θερινός κινηματογράφος κάτω από τα φώτα της Ακρόπολης, στην Πλάκα είναι το «Cine Paris». Λειτούργει από το 1986 έως και σήμερα, χαρίζοντας στους θεατές μεγάλη γκάμα από σινεφίλ ταινίες.
Γενική είσοδος : 8 ευρώ. Κάθε Τέταρτη: 5 ευρώ

ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι
Τηλ.:  2103623942, 210-3602363
Στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία της Δεξαμενής ,ανάμεσα σε Κολωνάκι και Λυκαβηττό μπορείς να βρεις το σινεμά Δεξαμενή. Προβάλλει εμπορικές ταινίες, ευρωπαϊκές επανεκδόσεις και αφιερώματα στο νέο ελληνικό κινηματογράφο!
Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Κάθε Τέταρτη 2 άτομα στην τιμή του 1. Φοιτητικό: 5 ευρώ

ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ

Κήπος Ζαππείου, είσοδος από Β. Όλγας, τηλ: 210 3369369
Είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη οθόνη θερινού κινηματογράφου, στο ιστορικότερο κινηματόγραφο της πρωτεύουσας (λειτούργησε για πρώτη φορά το 1903) και βρίσκεται όπως λέει και το όνομα του στον κήπο του Ζαππείου. Τα blockbuster του καλοκαιριού θα τα βρεις στην «Αίγλη Ζαππείου».
Γενική είσοδος: 8.5 ευρώ. Κάθε Τέταρτη 2 εισιτήρια στη τιμή του 1. Ειδικές κατηγορίες: (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ηλικιωμένοι): 6,50 ευρώ

ΚΗΠΟΣ

Θερμοπυλών 49 & Κνωσού, Μοσχάτο
Τηλ.:  2104810790
Eνα από τα πιο οικονομικά σινεμά του καλοκαιριού είναι αυτό στο Μοσχάτο. Ο «Κήπος» προσφέρει κυρίως mainstream ταινίες καθώς και αφιερώματα , κατά περιόδους, σε κλασσικές ταινίες.
Γενική είσοδος: 6 ευρώ. Κάθε Τέταρτη: 4 ευρώ. Περαιτέρω μειωμένες τιμές στις ειδικές κατηγορίες. Επιπλέον, διαθέτει κουπόνι προσφορών για όλη την οικογένεια και όχι μόνο!
Tip: για καλύτερη ακουστική προτιμήστε τα μπροστινά καθίσματα.

ΠΑΝΘΕΟΝ

Τέρμα Δεληγιάννη, Αγία Βαρβάρα
Τηλ.:  2105698855
Ο απόλυτος θερινός κινηματογράφος στα Δυτικά Προάστια, χτισμένος στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω. Έχει χαρακτηριστεί ως «ο θερινός παράδεισος της Δυτικής Αθήνας». Κάθε χρόνο ξεκινά τη καλοκαιρινή του σεζόν με αφιέρωμα στις ταινίες της Μελίνας Μερκούρη, καθώς προσφέρει και εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου. Στα θετικά του είναι η πανοραμική θέα ολόκληρης της Αττικής!
Γενική είσοδος :5 ευρώ, για παιδιά: 2.5 ευρώ. Δωρεάν για ανέργους.

CINE ΨΥΧΙΚΟ CLASSIQUE

Κηφισίας 290 & Παρίτση 2, Φάρος Ψυχικού, τηλ.: 210 6777330
Αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα πιο σικ θερινά σινεμά της πόλης. Είναι ένα από τα πιο ακριβά σινεμά του καλοκαιριού, η τιμή του όμως σε αποζημιώνει χάρη στις συνθήκες προβολής και στον ήχο που είναι από του καλύτερους. Παρέχει επίσης, και έναν ιδιαίτερο prive χώρο στην ταράτσα με ατμόσφαιρα σαλονιού. Εδώ θα βρεις εμπορικές ταινίες όλων των ειδών και σίγουρα θα μείνεις ευχαριστημένος από την υψηλή αισθητική και τη ζεστή ατμόσφαιρα.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ . Διαθέτει 0,70 ευρώ από το κάθε εισιτήριο για τα παιδικά χώρια SOS!

EXTRA TIP: Θερινά σινεμά της πόλης με 3 ευρώ είσοδο: CINE ΜΕΛΙΝΑ, CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, CINE ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!