Επιλογή φωτογραφίας στο facebook

Μπορεί μια καλή φωτογραφία σας στα social media να σας βοηθήσει να διαφημίσετε κατάλληλα τον εαυτό σας; Η απάντηση είναι ίσως. Μπορεί μια κακή φωτογραφία στο Facebook να σας καταστρέψει την προσπάθεια; Σίγουρα!

Η πιο μικρή ζημιά προκύπτει όταν χρησιμοποιούνται έτοιμες εικόνες του δικτύου συμμετοχής, πχ το αβγό στο Twitter. «Μα η καλή μου φωτογραφία είναι πια παλιά», «Δεν διαθέτω μια καλή κάμερα». Δικαιολογίες. Μην είστε τόσο τεμπέληδες να ποζάρετε σε ένα φίλο σας που θα σας πάρει μια καλή φωτογραφία… Αλήθεια, πόσο χρόνο χρειάζεται κάτι τέτοιο;

Μέτρια ζημιά προκαλείται όταν βάζετε μια θολή φωτογραφία ή μια με χαμηλή ανάλυση. «Μα κανένας δεν μπορεί να μου βγάλει μια καλή φωτογραφία…» Καταφύγετε, τότε σε ένα φωτογράφο. Για τέτοιες δουλειές υπάρχουν. Δώστε μερικά χρήματα για να βγάλετε μια επαγγελματικά αποδεκτή φωτογραφία σας. Το να ξοδέψετε χρήματα για τον εαυτό σας είναι πάντα μα πολύ καλή επένδυση.

Χειρότερη είναι η περίπτωση να χρησιμοποιήσετε την εικόνα ενός άλλου…, ειδικά αν αυτή η φωτογραφία είναι κακή ή ενός διάσημου ή του κατοικίδιού σας!! Τι θα πει είναι ο αγαπημένος σας ηθοποιός, ή το κατοικίδιό σας ή ο αγαπημένος σας χαρακτήρας από τον Μίκυ Μάους; Εάν είστε ντροπαλοί να βάλετε τη φωτογραφία σας, τότε τα μέσα δικτύωσης δεν είναι για σας. Αν θέλετε να βάλετε φωτογραφίες άλλων, κάντε το στο χρονολόγιό σας ή σε κάποιο άλμπουμ, όχι στη βασική φωτογραφία του προφίλ σας. Σε αντίθετη περίπτωση ή φτιάχνετε ή καταστρέφετε το προφίλ κάποιου άλλου. Αλλά σε κάθε περίπτωση καταστρέφετε το δικό σας.

Ακόμα μεγαλύτερη ζημιά θα σας κάνει μια φωτογραφία που θα σοκάρει τη γιαγιά σας. Αν πράγματι είστε ο αγενέστατος και χυδαίος τύπος, κανένα πρόβλημα. Αν όμως το κάνετε από μαγκιά ή για να το παίξετε έξυπνοι, τότε είστε χαμένος. Διότι δίνετε μια εικόνα του εαυτού σας που δεν ισχύει.

Στην κορυφή της ζημιάς βρίσκονται οι φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου. Όσοι τις χρησιμοποιούν, προφανώς δεν έχουν προσδοκίες επαγγελματικής καταξίωσης, εκτός αν είναι στο σχετικό χώρο…

Η φωτογραφία είναι από το freedigitalphotos.net

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!