Διδακτορικές Υποτροφίες από το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου (DKFZ)

της Μαρίας Ράκκα

Μήπως σε ενδιαφέρει η κατάρτιση στον τομέα της έρευνας σχετικά με τον καρκίνο; Το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας  Καρκίνου (DKFZ) στη Χαϊδελβέργη σου παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Πρόκειται  για  το  μεγαλύτερο  ερευνητικό κέντρο βιοϊατρικής  και συνιστά ένα διεθνές και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον με υπερσύγχρονες παροχές για τους επιστήμονες. Αποτελεί μέρος του ομίλου Helmholtz, του μεγαλύτερου ερευνητικού οργανισμού της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα,  το DKFZ διαθέτει Διεθνές Διδακτορικό Πρόγραμμα για την έρευνα πάνω στον καρκίνο και καλεί φοιτητές από όλο τον κόσμο να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Προϋποτίθεται μεταπτυχιακός τίτλος στον τομέα της μοριακής βιολογίας, βιοχημείας, βιοφυσικής, επιδημιολογίας, δημόσιας υγείας, υπολογιστών ή σχετικών σπουδών.

Οι υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν κύκλους μαθημάτων, που θα ενισχύσουν το επιστημονικό υπόβαθρο και τις επαγγελματικές δεξιότητές τους, όπως επίσης θα συμμετάσχουν και σε διεθνή συνέδρια, που θα συμβάλλουν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Την επίβλεψη  των φοιτητών αναλαμβάνει μια Συμβουλευτική Επιτροπή για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών. Το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου αποτελεί έναν ιδιαιτέρως ελκυστικό εργοδότη, καθώς έχει διαμορφώσει ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον τόσο στον τομέα των επιστημών όσο και της διοίκησης,  με διεθνή θεμέλια.

Ερευνητικοί Τομείς Προγράμματος

  1. Λειτουργική και Δομική Γονιδιωματική
  2. Απεικόνιση και Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία
  3. Λοιμώξεις, Φλεγμονές και Καρκίνος
  4. Μεταφραστική Έρευνα του Καρκίνου
  5. Κυτταρική Βιολογία και Ογκολογία
  6. Ανοσολογία
  7. Παράγοντες Κινδύνου για τον καρκίνο και Πρόληψη

Η επίσημη γλώσσα του προγράμματος είναι η αγγλική. Παρέχεται ολική χρηματοδότηση καθ’όλη τη  διάρκεια των  διδακτορικών σπουδών, είτε μέσω της συνεργασίας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών με το πρόγραμμα υποτροφιών της σχολής αποφοίτησης των υποψήφιων διδακτόρων, είτε άμεσα από το DKFZ, είτε από εξωτερικές πηγές.

Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Σύνδεση με την επίσημη ανακοίνωση του DKFZ: εδώ

Για να ελέγξεις το επίπεδό σου στην αγγλική γλώσσα προγραμμάτισε ένα IELTS TEST: εδώ

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!