Είσαι φοιτητής/φοιτήτρια – νέος/νέα και  θέλεις να μάθεις  αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων, διαχείρισης του χρόνου και της αναβλητικότητας, της κοινωνικής απομόνωσης, των διαπροσωπικών σχέσεων και της αυτονόμησης;

Το Citycampus.gr εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ειδική συμβολική συνεισφορά για το Βιωματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Άγχους που διοργανώνεται από τη Διάδραση – Εργαστήριο Μελέτης της ανθρώπινης επικοινωνίας. Παραθέτουμε όλη την ανάρτηση:

Είσαι φοιτητής/φοιτήτρια – νέος/νέα και  θέλεις να μάθεις  αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων, διαχείρισης του χρόνου και της αναβλητικότητας, της κοινωνικής απομόνωσης, των διαπροσωπικών σχέσεων και της αυτονόμησης;

Αναζήτησε το Βιωματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Άγχους για φοιτητές/φοιτήτριες και νέους/νέες στη Διάδραση-Εργαστήριο Μελέτης της Ανθρώπινης Επικοινωνίας, με συμβολική οικονομική συνεισφορά.

Βιωματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Άγχους 1

Βιωματικό Εργαστήριο: Διαχείριση Άγχους για Φοιτητές! 

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των φοιτητών/φοιτητριών και νέων, η «Διάδραση – Εργαστήριο Μελέτης της Ανθρώπινης Επικοινωνίας» οργανώνει Βιωματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Άγχους ειδικά για φοιτητές/φοιτήτριες.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φοιτητές/φοιτήτριες και νέους/νέες που θέλουν να αποκτήσουν μια πιο σαφή εικόνα της φύσης του άγχους, ώστε να αναδομήσουν τη σχέση τους με αυτό, ανακαλύπτοντας νέους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισής του για μια δημιουργική ζωή γεμάτη νόημα.

Στόχοι μας:

  • Έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση των δυσκολιών προσαρμογής στο  εκπαιδευτικό περιβάλλον,
  • Αποτελεσματική αντιμετώπιση στρεσογόνων ακαδημαϊκών προκλήσεων με στόχο την ομαλή και επιτυχή συμμετοχή στην πανεπιστημιακή εκπαιδευτική διαδικασία (άγχος εξετάσεων, διαχείριση χρόνου και ύλης, αναβλητικότητα),
  • Αναζήτηση νέων τρόπων επίλυσης προσωπικών αναζητήσεων και προβληματισμών (αυτονομία, μοναξιά, διαπροσωπικές σχέσεις, ένταξη στην αγορά εργασίας),
  • Ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας απέναντι σε στρεσογόνους παράγοντες,
  • Διεύρυνση της αυτοαντίληψης, με ενδυνάμωση της αυτογνωσίας, της αυτοπεποίθησης καθώς και της αντίληψης του κοινωνικού πλαισίου.

Βιωματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Άγχους 3

Περιεχόμενο:

Σε κάθε συνάντηση γίνεται μια εισήγηση  από τη συντονίστρια και στην συνέχεια ο λόγος δίνεται στους συμμετέχοντες για να  εκφραστούν στο συγκεκριμένο θέμα και να αναστοχαστούν τα βιώματά τους.

Με τις κατάλληλες βιωματικές ασκήσεις  δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να συνειδητοποιήσουν ποια είναι τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν και πώς μπορούν αποτελεσματικά να τα υπερνικήσουν με στόχο την ομαλή πραγμάτωση των στόχων τους.

Στο ασφαλές και  υποστηρικτικό πλαίσιο της ομάδας, η αλληλεπίδραση με τους άλλους φοιτητές και τη συντονίστρια προσφέρει τη δυνατότητα της ανακούφισης από αρνητικά συναισθήματα και της αναγνώρισης των αναγκών του κάθε φοιτητή χωριστά. Επίσης, αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα δυνατά σημεία του καθένα καθώς και οι τρόποι  να αναπτυχθούν και να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Η διάδραση του κάθε συμμετέχοντα μέσα στην ομάδα αποτελεί ευκαιρία βελτίωσης των απαραίτητων δεξιοτήτων του για εδραίωση λειτουργικότερων τρόπων επικοινωνίας μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στους χώρους εργασίας  αλλά και σε ολόκληρο το κοινωνικό δίκτυο στο οποίο ανήκει.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε φοιτητές/φοιτήτριες και νέους/νέες.

Μέρα – ώρα συναντήσεων: Πέμπτη 7.30 μ.μ – 9.00 μ.μ.

Έναρξη: 14/4/2016

Τόπος: Διάδραση-Εργαστήριο Μελέτης της Ανθρώπινης Επικοινωνίας (μετρό Αμπελοκήπων)

Διάρκεια εργαστηρίου: κύκλος δέκα (10) εβδομαδιαίων θεματικών συναντήσεων

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα

Αριθμός συμμετεχόντων: 7-10 άτομα

Οικονομική συνεισφορά: 15 ευρώ ανά συνάντηση / Μόνο για τους αναγνώστες του Citycampus.gr η συνεισφορά ορίζεται στα 12 ευρώ ανά συνάντηση.

Για τη συμμετοχή στην ομάδα θα χρειαστεί να προηγηθεί μία συνάντηση – συνέντευξη δωρεάν για αξιολόγηση και διερεύνηση του αιτήματος.

Εισηγήτρια – Συντονίστρια:

Αναστασία Αδάμ, Ψυχολόγος, Msc, MBA

Κρατήσεις – επικοινωνία: email: info@idiadrasi.gr

τηλ.: 694.8082.484

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι εξαιρετικά περιορισμένος και για αυτό φροντίστε να κατοχυρώσετε τη συμμετοχή σας έγκαιρα.

Θα χαρούμε να προωθήσετε τη πρόσκληση αυτή σε άτομα που νομίζετε ότι μπορεί να τους φανεί χρήσιμη!