Διασκέδαση στο σπίτι: 4 + 1 οικονομικές δραστηριότητες

της Εύης Ιωάννου

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και το πνεύμα της περιόδου των εορτών βρίσκεται παντού γύρω μας! Δίχως αμφιβολία, δε χρειάζεται να ξοδέψεις μία περιουσία για να περάσεις καλά. Σου προτείνουμε μερικές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στο σπίτι με λίγα ή καθόλου χρήματα για να περάσεις τέλεια είτε μόνος/ μόνη σου είτε μαζί με αγαπημένα σου πρόσωπα.

Διασκέδαση στο σπίτι: Επιτραπέζια παιχνίδια

Επιτραπέζια παιχνίδια δε σημαίνει μόνο MONOPOLY. Υπάρχουν πολλά που απαιτούν ιδιαίτερες στρατηγικές ικανότητες, άλλα που απαιτούν συνεργασία μεταξύ των παικτών, παιχνίδια που βοηθούν στην ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων και άλλα που απλώς έχουν πολλή πλάκα!  Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κανάλι στο YouTube όπου μπορείς να δεις πολλά διαφορετικά επιτραπέζια παιχνίδια και πώς παίζονται είναι αυτό του γνωστού ηθοποιού Wil Wheaton. Διάλεξε το παιχνίδι που σου ταιριάζει και ετοιμάσου για πολλή διασκέδαση!

Καραόκε

Το καραόκε είναι μια ιδιαίτερα διασκεδαστική δραστηριότητα για πάρτι και όχι μόνο. Είτε σου αρέσει να τραγουδάς για τον εαυτό σου μόνο είτε θες να περάσεις καλά με την παρέα σου, δε χρειάζεται απαραίτητα να πας σε κάποιο ιδιαίτερο μπαρ με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Πλέον υπάρχουν εφαρμογές για το κινητό, όπως το Smule, με πολλά ξένα τραγούδια, αλλά και διάφορα κανάλια στο YouTube όπου θα βρεις ελληνικές και ξένες επιτυχίες για να τραγουδήσεις.

Διασκέδαση στο σπίτι:Μαγειρική/ ζαχαροπλαστική

Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι μια δημιουργική δραστηριότητα για να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου, εάν είσαι από τα άτομα που τους αρέσει να εξερευνούν γεύσεις και να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οικογενειακές συνταγές, περιοδικά μαγειρικής ή ηλεκτρονικά μέσα για να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις κάτι νόστιμο για εσένα και τους δικούς σου. Θα απολαύσεις τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική ακόμη περισσότερο εάν στην όλη διαδικασία συμμετέχουν και οι φίλοι ή αγαπημένα σου πρόσωπα.

Διασκέδαση στο σπίτι: Χειροτεχνία

Αν νιώθεις ότι είσαι ένα δημιουργικό άτομο αλλά δεν «το έχεις» ιδιαίτερα με τη μαγειρική, μπορείς να στραφείς στη χειροτεχνία. Είναι μία ακόμα δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις μόνος/ μόνη σου ή με παρέα και με πολύ απλά, οικονομικά υλικά. Στο Pinterest, για παράδειγμα, θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες που μπορείς να οργανώσεις με πολύ εύκολο τρόπο. Είναι, επίσης, ένας πολύ ωραίος και διασκεδαστικός και οικονομικός τρόπος για να φτιάξεις μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά.

Διασκέδαση στο σπίτι: Διάβασμα

 Ένα βιβλίο δεν είναι καλή παρέα μόνο για την παραλία. Μπορεί επίσης να γίνει ο καλύτερος σου φίλος ένα απόγευμα στο σπίτι δίπλα στο τζάκι. Πήγαινε στο κοντινό σου βιβλιοπωλείο ή τη βιβλιοθήκη του δήμου σου και ανακάλυψε το επόμενό σου ανάγνωσμα. Μια καλή ιδέα είναι επίσης να κάνεις από πριν την έρευνά σου διαβάζοντας blogs ή site με κριτικές βιβλίων και απόψεις αναγνωστών. Επίσης, μπορείς με την παρέα σου να επιλέξετε έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης οργανώνοντας μία λέσχη βιβλίου!

Επίλεξε, λοιπόν, τις δραστηριότητες που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα και τον προϋπολογισμό σου και ετοιμάσου να περάσεις πολλές ώρες διασκέδασης με τον εαυτό σου και με τους αγαπημένους σου!

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!