Διακοπές στην πόλη; Έχουμε την λύση!

Της Αγγελικής Χτενέλλη

Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να είναι από κάποιο νησί, παραθαλάσσια πόλη ή ακόμη και την δυνατότητα να οργανώσουν κάποια καλοκαιρινή απόδραση. Για όσους λοιπόν, μείνετε στην πόλη, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να ανυπομονείτε για το καλοκαίρι. Διότι υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, με διακοπές στην πόλη!

Τουρίστες στην πόλη

Η πόλη αδειάζει, η κίνηση στους δρόμους μειώνεται και έτσι, απολαμβάνετε ευκολότερα τις μετακινήσεις σας. Ευκαιρία λοιπόν, να περιπλανηθείτε σε περιοχές που γνωρίζετε ελάχιστα ή και καθόλου. Να βολτάρετε σε ανεξερεύνητα δρομάκια, που κρύβουν συχνά εκπλήξεις. Να επισκεφθείτε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους γνωρίζοντας την ιστορία της πόλης σας. Σημαντικό, να κάνετε στάσεις για φωτογραφίες, γιατί τουρίστας χωρίς φωτογραφική μηχανή στο χέρι, δεν γίνεται. Άλλωστε και τα πιο οικεία σημεία της πόλης, αποκτούν άλλον αέρα βλέποντας τα με άλλη ματιά.

Ανάσα δροσιάς

Εκμεταλλευτείτε την ύπαρξη κάποιας κοντινής παραλίας, έστω και για μια μονοήμερη εκδρομή. Διαφορετικά αν δεν είναι εφικτό, υπάρχει και η επιλογή της πισίνας σε κάποιο ξενοδοχείο της πόλης. Εύκολη λύση, ακόμη και για απόφαση της τελευταίας στιγμής. (*Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και εδώ: 5 μαγικές μονοήμερες εκδρομές στην Αττική)

Η πράσινη ανάσα της πόλης

 Δεν υπάρχει κάτι πιο αναζωογονητικό από την επαφή με την φύση και τις ομορφιές της. Γι’ αυτό ξεφύγετε απ’ ό,τι συνηθίζατε, κάνοντας τον περίπατο σας σε δασάκια, πάρκα και κήπους της πόλης. Επιπλέον, η επιλογή να κάνετε πικ-νικ και ποδήλατο στο πράσινο θα αποδειχτεί άκρως απολαυστική.

Εκδηλώσεις του Δήμου

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, θερινό σινεμά, εκθέσεις ζωγραφικής,  τοπικά φεστιβάλ, είναι κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις, για να κάνετε κάτι εναλλακτικό και παράλληλα να γεμίσετε τον χρόνο σας. Γι’ αυτό φροντίστε να ενημερωθείτε, ώστε να μην παραλείψετε τίποτα.

Πάρτι στο σπίτι

Αυτό που χρειάζεται είναι διάθεση, καλή παρέα και σπίτι, κατά προτίμηση με μεγάλο μπαλκόνι. Άλλος αναλαμβάνει το ποτό, άλλος το φαΐ, άλλος την μουσική και η βραδιά να είστε σίγουροι θα μείνει σε όλους αξέχαστη. Προσοχή μόνο να προειδοποιήσετε τους γείτονες, για να μην υπάρξουν απρόοπτα.

Η απόλυτη ηρεμία

Υπάρχουν στιγμές που χρειαζόμαστε να μην κάνουμε τίποτα και απλά να χαλαρώσουμε μακριά απ’ όλα. Είναι και αυτή μια παραγωγική διαδικασία, όσο και αν δεν της φαίνεται. Φτιάξτε λοιπόν τον καφέ σας και απολαύστε τον στο μπαλκόνι, επιλέξτε για συντροφιά ένα βιβλίο, ή ακόμα ξεκινήστε την σειρά που θέλατε τον χειμώνα και δεν βρήκατε ευκαιρία.

Τέλος, αποφύγετε να σπαταλήσετε τον χρόνο σας αναλογιζόμενοι τι θα κάνετε. Γιατί το καλοκαίρι μπορεί να μας βρει παντού, αρκεί να έχουμε διάθεση και όρεξη να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας ευχάριστα.

 Καλές διακοπές!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!