βιογραφικό - 2

Ακόμα μερικές πρακτικές οδηγίες για το βιογραφικό σας:

Αποφύγετε τη χρήση λέξεων με κεφαλαία. Επίσης, τα πολλά χρώματα και οι πολύπλοκες μορφοποιήσεις (bold, υπογραμμίσεις κλπ) κάνουν την ανάγνωση κουραστική υπόθεση. Μην ξεχνάτε ότι η απλότητα δείχνει επαγγελματισμό, ενώ η πολυπλοκότητα είναι καταφύγιο για όσους υστερούν σε περιεχόμενο.

Τυπώστε σε απλό λευκό χαρτί.

Μην αλλάζετε το σχήμα και τη μορφή από ενότητα σε ενότητα. Κρατήστε κοινή μορφή.

Σιγουρευτείτε πως τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας είναι σωστά! (…)

Βεβαιωθείτε επίσης πως είναι εμφανή και ευανάγνωστα.

Γραμματική και σύνταξη: η σωστή χρήση της γλώσσας είναι απαραίτητο προσόν!

Μην χρησιμοποιείτε συντομογραφίες και ιδιωματισμούς ή αργκό

Τοποθετήστε την πιο σημαντική πληροφορία στο πάνω μισό της πρώτης σελίδας. Έτσι ο εργοδότης θα εντυπωσιασθεί και θα συνεχίσει να το διαβάζει.

Συμπεριλάβετε στοιχεία που σας κάνουν να ξεχωρίζετε από τους άλλους (πχ βραβεύσεις, υποτροφίες, θέσεις ευθύνης.)

Όσο και να λυπάστε που τα παρακολουθήσατε όλα αυτά τα σεμινάρια και συνέδρια κλπ κλπ, παραλείψτε τα εάν δεν είναι σχετικά με την επιδιωκόμενη θέση.

Φωτογραφία βάλτε μόνο, εάν η συγκεκριμένη αγγελία το ζητάει.

Αν αποστέλλετε το βιογραφικό σας μέσω mail επιλέξτε τη μορφή αρχείο .pdf καλύτερα. Αν δεν μπορείτε, χρησιμοποιείστε τη μορφή .doc.

Δείξτε την τελική μορφή από το βιογραφικό σας σε έναν φίλο που εμπιστεύεστε ή σε κάποιο γνωστό που έχει κάποια σχετική εμπειρία. Ακούστε με προσοχή τη γνώμη του καλόπιστα και κάντε κάποιες παρεμβάσεις πριν το στείλετε.

Μην υπογράφετε το βιογραφικό σας

Ποτέ μην βάζετε διακοσμητικά στοιχεία στο βιογραφικό σας: η ιδιαίτερη έμφαση στη μορφή υποδηλώνει προσπάθεια κάλυψης κενού στο περιεχόμενο. Άλλωστε η αισθητική σας μπορεί να μην ταιριάζει με του εργοδότη σας.

Εάν στέλνετε το βιογραφικό σας μέσω e-mail, τότε δώστε του ως τίτλο και το όνομά σας και όχι μόνο τη φράση cv ή βιογραφικό. Φανταστείτε το φάκελο αποθήκευσης των βιογραφικών του εργοδότη γεμάτο με βιογραφικά άλλων με ονόματα και χωρίς το όνομά σας…

Αν υπάρχει κωδικός θέσης στην αγγελία, συμπεριλάβετέ τον στο βιογραφικό σας, αν είναι δυνατόν και στον τίτλο. Για να έβαλαν κωδικό, σημαίνει ότι χρειάζονται την αναφορά του.

Μην στέλνετε απλά ένα βιογραφικό χωρίς συνοδευτική επιστολή.

Βάλτε το όνομά σας στην κεφαλίδα ή το υποσέλιδο κάθε σελίδας. Μπορεί για κάποιο λόγο να φύγουν κάποιες σελίδες από το σώμα ή ο εργοδότης να σταμπάρει μια σελίδα και να μείνει σε αυτή.

Χρησιμοποιείστε το λεξιλόγιο της αγγελίας: αν ζητάνε οικονομικό αναλυτή, μην αναφέρεστε στη θέση του «λογιστή» ή «οικονομολόγου».

Δείτε επίσης: το πρώτο μέρος του αφιερώματος πώς να συντάξετε ένα βιογραφικό τέλεια!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!