#Foititrips: Ταξίδι στην Ιορδανία

της Κωνσταντίνας Παΐδα

Λίγα λόγια για την Ιορδανία

Τα τελευταία χρόνια η Ιορδανία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους top ταξιδιωτικούς προορισμούς για άτομα όλων των ηλικιών και κυρίως για φοιτητές που αγαπούν πιο εναλλακτικά μέρη. Μπήκα, λοιπόν, κι εγώ στον πειρασμό, να αναρωτηθώ και να ψάξω λίγα πράγματα γι’ αυτό το «αραβικό διαμαντάκι». Η Ιορδανία θεωρείται το Βασίλειο των παραδόσεων, των Ελληνορωμαϊκών μνημείων, των μυστήριων της ερήμου, των τουριστικών θέρετρων της Νεκράς Θάλασσας και των μεγάλων αγορών με τα περίφημα χαλιά, τα βότανα και τα μπαχαρικά. Η Ιορδανία συνορεύει με τη Συρία, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ. Η επίσημη γλώσσα είναι η αραβική και η κύρια θρησκεία είναι το Ισλάμ.

Τι αξίζει να επισκεφτείς;

  • Η μεγαλύτερη και η πιο εξελιγμένη πόλη της Ιορδανίας, είναι το Αμμάν, που αποτελεί και την πρωτεύουσα της χώρας. Βρίσκεται στα ανατολικά όρια του Τζέμπελ Ατζλούν και είναι χτισμένο σε λοφώδες έδαφος. Θα ακούσεις από πολλούς να το χαρακτηρίζουν και  ως «γκρίζα πόλη». Καταφέρνει να συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, γι’ αυτό και ικανοποιεί όλων των ηλικιών τις προτιμήσεις.
  • Άλλη μία πόλη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, πηγαίνοντας στην Ιορδανία δεν μπορεί να είναι άλλη από την αρχαία πόλη Πέτρα. Το ονειρεμένο αυτό φαράγγι βρίσκεται μέσα στην έρημο
  • Ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός, όπου θα έχεις την δυνατότητα να  κολυμπήσεις και να δεις το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, είναι η Νεκρά Θάλασσα.
  • Στην Ιορδανία επίσης, βρίσκεται μία από τις πιο γνωστές και ομορφότερες ερήμους του κόσμου, η έρημος Wadi Rum.
  • Και τέλος, η αρχαία πόλη Γέρασα, η οποία ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Τι αξίζει να φας;

Στην μέση ανατολή δεν μπορεί να λείπουν μυρωδιές και γεύσεις από καρυκεύματα. Αξίζει σίγουρα να φας φαλάφελ, χούμους, μελιτζανοσαλάτα και άλλες σαλάτες συνοδευόμενες με καρυκεύματα, οι οποίες αν μη τι άλλο, έχουν την τιμητική τους. Σίγουρα όμως, δεν θα παραλείψεις να δοκιμάσεις κρέας, όπως κοτόπουλο και μοσχάρι, αλλά κυρίως, αρνί. Το πιο γνωστό μάλιστα, είναι το mansaf, αρνί μαγειρεμένο σε γιαούρτι, που το σερβίρουν με πιλάφι και πλούσια σε μυρωδιές καρυκεύματα.

Αν λοιπόν, δεν έχεις επισκεφτεί ακόμα την Ιορδανία αλλά σκοπεύεις να το κάνεις… μην παραλείψεις κανέναν από τους παραπάνω προορισμούς συνδυαστικά πάντα, με τις υπέροχες γεύσεις και τα αρώματά της… Είμαι σίγουρη ότι θα σε σαγηνέψουν!

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!