5 χειμερινά σπορ

της Δώρας Τόμτση

Ο χειμώνας θα σας δώσει την ευκαιρία να βγείτε από το σπίτι και να ανακαλύψετε καινούργιες δραστηριότητες. Τα χειμερινά σπορ περιλαμβάνουν ανταγωνιστικό άθλημα ή μη ανταγωνιστικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες που γίνονται πάνω στο χιόνι ή τον πάγο.

Σκι

χειμερινά σπορΤο σκι είναι το πιο δημοφιλή άθλημα του χειμώνα, καθώς μικροί και μεγάλοι περιμένουν πως και πώς να έρθει ο χειμώνας. Το συγκεκριμένο άθλημα συνδυάζει πολλές κινήσεις που χρειάζονται καλό συντονισμό ολόκληρου του σώματος, ισορροπία και μυϊκή δύναμη. Είναι άθλημα αναψυχής αλλά για πολλούς ανθρώπους αποτελεί τρόπο ζωής καθώς έχει αμέτρητους θαυμαστές!

Αναρρίχηση στον πάγο

Το συγκεκριμένο άθλημα απευθύνεται σε άτομα με καλή αντοχή και μυϊκή δύναμη. Είναι αρκετά παρόμοιο με την αναρρίχηση, χρησιμοποιεί σκληρά, ισχυρά σχοινιά και κράμπες που μπορείτε να προσθέσετε στην τσάντα σας.

Όποιος κάνει αναρρίχηση μαγεύεται από τους πανέμορφους καταρράκτες, τα μαγευτικά τοπία και την ομορφιά της φύσης!

Ο κάθε ένας μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα αναρρίχησης στα περισσότερα χειμερινά θέρετρα και να ξεκινήσει μια καινούργια δραστηριότητα.

Πατινάζ στον πάγο

χειμερινά σπορΤο Ice Skating είναι ένα άθλημα ολίσθησης σε μια επιφάνεια πάγου στις λεπίδες στερεωμένες στα κάτω παπούτσια γνωστά ως πατίνια.

Αυτό είναι βασικά από τα πιο δημοφιλή χειμερινά αθλήματα για την πλειονότητα των ατόμων που μπορεί να είναι οποιουδήποτε φύλου ή ηλικιακής ομάδας. Είναι από τα πιο διασκεδαστικά σπορ που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος στην ζωή του και μια πολύ καλή επιλογή για ένα ρομαντικό ραντεβού!

Όμως, χρειάζεται καλή ισορροπία και έναν καλό φίλο στην περίπτωση που πέσετε πάνω στον πάγο.

Rafting

Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι νερό και χειμώνας δεν πάνε μαζί, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια!

Το rafting είναι ένα άθλημα που προσφέρεται ειδικά για το χειμώνα που τα ποτάμια είναι γεμάτα και η βάρκα «γλιστράει». Φυσικά είναι επικίνδυνο σε ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά μην νομίζεις πως ένα απλό κρύο πτοεί τους φίλους του σπορ.

6-10 περίπου άτομα μπορείτε να μπείτε σε μια βάρκα, στην οποία σίγουρα θα υπάρχει κι ένας εκπαιδευτής για την κατάλληλη καθοδήγηση. Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε προσφέρεται πάντα από την εταιρεία που θα διαλέξετε.

Snowboard

Το συγκεκριμένο άθλημα είναι ο καλύτερος τρόπος να ασκηθείς και να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση καθώς είναι από τα πιο δύσκολα αθλήματα. Συνδυάζεται δηλαδή το skateboard και το surfing αλλά στο χιόνι. Είναι ιδιαιτέρα απαιτητική άσκηση και συστήνεται η εκμάθηση σωστής τεχνικής ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμού.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!