φωνητική αναζήτηση

Φωνητική Αναζήτηση: Η σημασία για την επιχείρησή

του Στέλιου Αμπατζίδη

Μία από τις παραμέτρους που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, ιδίως την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ήταν η διαφήμιση. Πολλές επιχειρήσεις, για να “κερδίσουν” τους εν δυνάμει πελάτες, καλούνται να ψάξουν τα μονοπάτια και τα μυστικά των νέων τεχνολογιών.

Για αυτό το λόγο, μία από τις υπηρεσίες, που είναι καθοριστική για την αναβάθμιση και βελτίωση της διαφήμισης, είναι η υπηρεσία της φωνητικής αναζήτησης, με πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις. Η φωνητική αναζήτηση σχετίζεται με την πραγματοποίηση αναζητήσεων μέσω της φωνητικής αναγνώρισης. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να καταχωρίζουν δεδομένα στην μηχανή αναζήτησης. Η ίδια παρουσιάζει πολύ μεγάλη απήχηση στα κινητά τηλέφωνα.

Τα οφέλη της φωνητικής αναζήτησης

Βελτίωση της εμπειρίας των πελατών

φωνητικής αναζήτησης

Κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το τι πουλάει, καλείται να ακούει τους πελάτες της. Εφόσον το πετύχει, καταφέρνει να κερδίσει την εύνοια του κοινού. Έτσι, χάρη στη φωνητική αναζήτηση, οι πελάτες δεν χάνουν πολύ χρόνο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, λαμβάνουν τις πληροφορίες, που επιθυμούν. Αυτό συμβάλλει στην βοήθειά του να την επισκεφθεί νωρίτερα.

Επηρεάζει την τοπική βελτιστοποίηση της μηχανής αναζήτησης της επιχείρησης

Τα φυσικά καταστήματα στις μικρές επαρχιακές πόλεις, χάρη στην χρήση του SEO (Search Engine Optimization) βοηθούν στην ανεύρεση πελατών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί όταν βρίσκεσαι έξω και κινείσαι. Υπάρχουν σημαντικοί όροι, όπως «κοντά μου» ή «στην Θεσσαλονίκη», οι οποίοι βοηθούν στην ανεύρεση πληροφοριών. Επιπλέον, το εργαλείο αυτό βοηθά και στην προσαρμογή των πληκτρολογίων, για να συμπεριλαμβάνουν τέτοιους όρους.

Πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων

Καθώς πρόκειται για μία νέα τεχνολογία, πολλές επιχειρήσεις ακόμα δεν έχουν καταλάβει τις δυνατότητες που προσφέρει. Η αξιοποίηση της χρήσης της φωνητικής  αναζήτησης στη διαφήμιση μέσω του κινητού λοιπόν, αποτελεί σημαντικό προβάδισμα για την επιχείρηση, έναντι του ανταγωνισμού.

Αποτελεί την τελευταία τάση του SEO

φωνητικής αναζήτησηςΕκτός από τα φυσικά καταστήματα, τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης θα εμφανιστούν στην κορυφή της σελίδας πάνω από τα οργανικά και από μερικά προωθούμενα αποτελέσματα. Ενδεικτικά, τα αποτελέσματα θα δείξουν τις πληροφορίες, που έχεις βάλει στο Google my Business, ένα αποτέλεσμα από το Google Maps και τα υπόλοιπα οργανικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας. Όταν οι χρήστες αναζητούν πληροφορίες, πιστεύουν πως οι μηχανές αναζήτησης θα εμφανίσουν σε αυτούς την καλύτερη και πιο αξιόπιστη επιλογή. Έτσι, όποια επιχείρηση εμφανιστεί στην κορυφή, θα δημιουργήσει πιθανότατα πελάτες.

Βοηθά στην αύξηση της επισκεψιμότητας του EShop σου

Τέλος, στην περίπτωση μίας ιστοσελίδας ή ενός e-shop, η χρήση της φωνητικής αναζήτησης μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητά τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί κάτω από τις πληροφορίες του φυσικού καταστήματος, όπου θα έχουμε την εμφάνιση της ιστοσελίδας κάτω από τη μηχανή αναζήτησης. Έτσι, κάθε χρήστης μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα και να πάρει μία ιδέα από τα προϊόντα, που προσφέρει η καθεμία.

Συμπερασματικά, η χρήση της φωνητικής αναζήτησης ως εναλλακτικού και σύγχρονου εργαλείου μπορεί να προσφέρει πολλά κέρδη και πλεονεκτήματα στην αξιοποίησή της από τις επιχειρήσεις.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!