Φοιτητική ζωή στη Μολδαβία

του Γιάννη Λαγού

Η Μολδαβία είναι μία μικρή χώρα στη βορειοανατολική Ευρωπή που βρίσκεται ανάμεσα στη Ρουμανία – Ουκρανία. Υπήρξε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1945 ως το 1991, ως Μολδαβική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία. Ανακήρυξε την ανεξαρτησία της στις 27 Αυγούστου του 1991.  Είναι μία από τις φθηνότερες Ευρωπαϊκές χώρες, η οποία, παρέχει στους φοιτητές που θα την επιλέξουν να σπουδάσουν εκεί οικονομικές σπουδές σε συνδυασμό με υψηλού επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο.

Φοιτητική ζωή στη Μολδαβία: Τι θα γνωρίσεις; 

Η Μολδαβία προσφέρεται για οινοτουρισμό, και οι «δρόμοι του κρασιού» περνούν από αμπελώνες, οινοποιεία σε όλη την χώρα, από την Κρίκοβα, το Πουρκάρι, τη Βινογκράντοβκα, το Ρομανέστι, το Κόζουσνα και το Μίλεστιι Μίτσι. Διαθέτει μαγευτικά φυσικά τοπία και πολλές ενδιαφέρουσες ιστορικές τοποθεσίες. Οι επισκέπτες δεν πρέπει να παραλείψουν να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και με την πληθώρα ιστορικών αξιοθέατων που διαθέτει η χώρα όπως:

  • την Μονή Καπριάνα,
  • το Κέντρο της πόλης Κισινάου,
  • το Μοναστήρι Χάνκου, το Μουσείο Εθνικής Μνήμης,
  •  το Εθνικό Αρχαιολογικό και Ιστορικό Μουσείο της Μολδαβίας ,
  •  το Μοναστήρι του Νέου Νέαμτς ,
  • Το Παλαιό Όρχεϊ,
  • την Μονή καλογραιών της Σαχάρνα,
  • Το Οχυρό Σορόκα ,
  • Το Μουσείο του Μανούκ Μπέη.

Φοιτητική ζωή στη Μολδαβία: Κισινάου 

Το Κισινάου ως πρωτεύουσα της Μολδαβίας, αποτελεί μια από τις πιο πράσινες, φιλήσυχες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σου δίνει την δυνατότητα να επισκεφθείς πολύ ωραία πάρκα για περπάτημα, γυμναστική ή χαλάρωση. Η πόλη έχει 800 χιλιάδες κατοίκους, διαθέτει 33 πανεπιστήμια, 3 Εθνικά Μουσεία, Εθνική Λυρική Σκηνή και εγγυάται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με κόστος διαβίωσης… 81% χαμηλότερο από το Παρίσι..

Μοναδική Κουζίνα της Μολδαβίας

Η παραδοσιακή κουζίνα της Μολδαβίας είναι εξαιρετική και καλό είναι να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά τους φαγητά με πιο γνωστό την mamaliga και το Tεπενγιάκι. Tα υλικά είναι μοναδικής γεύσης αφού η χώρα είναι κατά βάση αγροτική και πάνω στα προϊόντα της γης βασίζεται η Mολδαβική κουζίνα. Όσον αφορά, την νυχτερινή ζωή υπάρχουν αρκετά Karaokeclubs και shishabars.

Κόστος ζωής

Ενοίκιο – Διαμονή στη Μολδαβία

Το Κισινάου είναι η πιο οικονομική πόλη για να ζήσει κάποιος κι αυτό φαίνεται αρχικά από τα ενοίκια, το ύψος των οποίων τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνάει τα 200 ευρώ το μήνα για το κέντρο της πόλης. Αν κάποιος επιθυμεί να μείνει λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, η τιμή των ενοικίων κυμαίνεται ακόμη πιο χαμηλά στα 130 ευρώ περίπου. Οι τιμές των βασικών προϊόντων στο Κισινάου είναι χαμηλότερες από τις ελληνικές. Θα πρέπει να πληρώσετε 1.63 φορές λιγότερο για ψώνια στο Κισινάου από ότι στην Ελλάδα.

Συγκοινωνία – Μετακίνηση

Η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών το Κισινάου έχει κόστος 0.10 EUR για εισιτήριο μίας επιστροφής και η μηνιαία κάρτα μετακίνησης με τα μέσα μεταφοράς κοστίζει μόλις 5 ευρώ, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τις μετακινήσεις με πολύ χαμηλό κόστος.

Το Κισινάου παρέχει οικονομική, ήρεμη, ασφαλής ζωή κατάλληλη για κάθε φοιτητή με υψηλού επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αρκετή διασκέδαση. Σας περιμένει να ανακαλύψετε τα μαγευτικά του μυστικά και να απολαύσετε τα καλύτερα φοιτητικά σας χρόνια!

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!