Φοιτητική ζωή στην Πτολεμαΐδα

της Δώρας Τόμτση

Κάθε χρόνο οι φοιτητές στην Πτολεμαΐδα όλο και αυξάνονται. Η πόλη εμπλουτίζεται με νέες ιδέες και ενέργεια. Στην πόλη της Πτολεμαΐδας έχει την έδρα της η σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με δύο τμήματα: Πτολεμαΐδα

  • Τμήμα Μαιευτικής
  • Τμήμα Εργοθεραπείας

Η Πτολεμαΐδα αποτελεί τη λιγνιτική καρδιά της Ελλάδας, αφού υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει πληθυσμό πάνω από 32 χιλιάδες και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Απέχει περίπου μισή ώρα από την Κοζάνη, στην οποία οι φοιτητές έχουν αρκετές επιλογές για καφέ, φαγητό και βόλτα.

Τι μπορείς να κάνεις στην Πτολεμαΐδα

Στην Πτολεμαΐδα οι φοιτητές μπορούν να ασχοληθούν με κάποια φοιτητική ομάδα αφού λειτουργούν θεματικές και πολιτιστικές ομάδες με πολλαπλές δραστηριότητες όπως ομάδα με σκάκι, ποδοσφαίρου κλπ.

ΠτολεμαΐδαΓενικά, πρόκειται για μια βιομηχανική πόλη, με βασικούς άξονες τουριστικού ενδιαφέροντος το Παλαιό Υδραγωγείο και το Ανθρωπολογικό – Λαογραφικό Μουσείο. Στην πτέρυγα εικαστικών του Μουσείου στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη, με έργα γνωστών ζωγράφων όπου οι φοιτητές μπορούν να επισκεφτούν και να περάσουν τον χρόνο τους μαθαίνοντας μέσα από αυτά.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές από καφετέριες και εστιατόρια στα οποία οι φοιτητές διασκεδάζουν αλλά από νυχτερινά μαγαζιά υπάρχουν λίγες επιλογές. Παρόλα αυτά, οι φοιτητές που ήδη σπουδάζουν στην πόλη αυτή έχουν να λένε μόνο τα καλύτερα!

Επίσκεψη σε κοντινά μέρη

Επίσης, οι φοιτητές μπορούν να επισκεφτούν και γύρω περιοχές ιδιαίτερα τον χειμώνα είναι αρκετά κοντά στον Άγιο Αθανάσιο (περίπου 1 ώρα) , όπου είναι ένα αρκετά ελκυστικό μέρος για όλους. Φημίζεται για τα χιονισμένα του στενά, τις συναυλίες που γίνονται αλλά και το χιονοδρομικό που προσεγγίζει κόσμο από όλη την Ελλάδα.

Τέλος, η βιβλιοθήκη της πόλης έχει όλες τις κατηγορίες από βιβλία και φημίζεται για την ποικιλία του. Οι φοιτητές μπορούν να πάνε ακόμα και για διάβασμα καθώς έχει χώρο για χαλάρωση και διάβασμα.

Όπως και να έχει η φοιτητική ζωή είναι η καλύτερη εμπειρία κάθε παιδιού, πρέπει να την ευχαριστηθεί και να διασκεδάσει όσο μπορεί!    

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!