φοιτητική ζωή Καβάλα

Φοιτητική ζωή στην Καβάλα

της Αντιγόνης Κουτσή

Η Καβάλα είναι πόλη της Μακεδονίας, έδρα του δήμου Καβάλας και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην Ανατολική Μακεδονία. Αποτελεί σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της βόρειας Ελλάδας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες φοιτητικές πόλεις της Ελλάδας και ενώ δεν είναι τόσο γνωστή όσο για παράδειγμα τα Ιωάννινα, η Θεσσαλονίκη ή τα Χανιά, έχει πλήθος δραστηριοτήτων για να απασχοληθεί κάποιος δημιουργικά παράλληλα με τις σπουδές του, καθώς και ασύγκριτης ομορφιάς φυσικά τοπία.

Σχολές

Στην πανεπιστημιούπολη Καβάλας εδρεύουν τα εξής τμήματα σχολών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος:

  • Σχολή Θετικών Επιστημών
  • Τμήμα Φυσικής
  • Τμήμα Χημείας
  • Τμήμα Πληροφορικής
  • Τμήμα Γεωλογίας
  • Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης
  • Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Δραστηριότητες και αξιοθέατα

Αρχικά πρέπει κάποιος αδιαμφισβήτητα να επισκεφθεί την Παλαιά Πόλη, η όποια είναι χτισμένη σε λόφο και περιτριγυρίζεται από τείχη. Φτάνοντας στην κορυφή, που βρίσκεται το κάστρο, φαίνεται η θέα όλης της πόλης. Στην Παλαιά Καβάλα (η οποία βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη) υπάρχουν πανέμορφοι καταρράκτες και ποταμάκια, στα οποία μπορεί να κάνει κάποιος μπάνιο το καλοκαίρι εν μέσω ενός εντυπωσιακού τοπίου. Στον νόμο Καβάλας, επίσης, βρίσκεται ο ποταμός Νέστος που είναι ένα υπέροχο φυσικό θέαμα και συγχρόνως προσφέρει πολλές αθλητικές δραστηριότητες όπως rafting, κανό και καγιάκ, ενώ γι’ αυτούς που θέλουν κάτι πιο ήρεμο, είναι ιδανικό μέρος για ένα περπάτημα ή πικ νικ, ή για μια βουτιά στα όμορφα και δροσερά νερά του.

Επιπλέον, ένα ακόμη φυσικό αξιοθέατο που έχει να προσφέρει η Καβάλα είναι τα φυσικά λουτρά, τα λεγόμενα Λουτρά Ελευθερών Καβάλας. Συνιστά ένα σύγχρονο κέντρο ιαματικού τουρισμού αναζωογόνησης και ευεξίας, τα νερά του οποίου αγγίζουν τους 41,7 βαθμούς. Μάλιστα, δίπλα στα λουτρά βρίσκεται και ένα κρύο ποτάμι για να ικανοποιήσει όλες τις προτιμήσεις, εάν θέλεις κάτι πιο δροσερό.

Τέλος, υπάρχει το απαράμιλλου κάλλους Παγγαίο Όρος, σε υψόμετρο 1.956 μέτρα και το οποίο αξίζει σίγουρα να επισκεφθείς αν είσαι άνθρωπος της φύσης.

Φοιτητική ζωή

ΚαβάλαΑκριβώς επειδή η Καβάλα αποτελεί έναν άψογο συνδυασμό βουνού και θάλασσας και επομένως είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές. Πρώτον, το τουριστικό θέρετρο είναι το πιο συνηθισμένο για να κάνεις μια περιδιάβαση στο λιμάνι. Τα απογεύματα του καλοκαιριού κιόλας κλείνει ο δρόμος και επιτρέπεται μόνο η διέλευση πεζών.

Τον χειμώνα δε σβήνει η νυχτερινή ζωή καθώς μερικά κλαμπ παραμένουν ανοιχτά, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο έχει πολύ όμορφα beach bar για να ένα δροσερό κοκτέιλ, ενώ για εξόρμηση, ακόμα και για μια μονοήμερη εκδρομή υπάρχει η Θάσος, στα 45 μόλις λεπτά με το πλοίο. Τέλος, εάν κάποιος είχε κάποιο χόμπι ή κάποιος που θέλει να καταπιαστεί με κάτι καινούργιο κατά τα φοιτητικά του χρόνια, θα βρει σίγουρα την κατάλληλη ευκαιρία στην Καβάλα. Η πόλη έχει ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου, συλλόγους πολεμικών τεχνών, καθώς και κολυμβητήριο.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!