Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων

Της Δώρας Παπαϊωάννου

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με χορηγό υποστήριξης την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στηρίζει και προωθεί νέους συγγραφείς, ώστε να δημιουργήσουν καινοτόμα και σύγχρονα έργα.

Έχοντας ως κίνητρο το Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ψάχνει αληθινά ταλέντα, που θα αποτελέσουν τη νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων. Επιπλέον, επιλέγονται τα έργα που θα εκδοθούν και θα ανέβουν στις σκηνές του Ιδρύματος για να κριθούν από το κοινό και να λατρευτούν.

Το εργαστήριο Νέων Συγγραφέων απευθύνεται κυρίως σε όσους ενδιαφέρονται να γράψουν θεατρικά έργα, έχοντας ή όχι εμπειρία. Σε όσους νομίζουν ότι μπορούν χρησιμοποιώντας τη φαντασία, την εμπειρία και τις γνώσεις τους, να γράψουν ένα έργο το οποίο θα εκδοθεί στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ώστε να είναι προσιτό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τέλος, απευθύνεται σε όσους ποθούν να δούνε το έργο τους επί σκηνής ως μια ολοκληρωμένη θεατρική παραγωγή.

Στο συγγραφικό θεατρικό training θα διδάξουν:

Ελένη Ζιώγα (θεατρική συγγραφέας, ηθοποιός, στιχουργός), Βασίλης Κατσικονούρης (θεατρικός συγγραφέας, εκπαιδευτικός), Ηρακλής Λογοθέτης (συγγραφέας, κριτικός θεάτρου) και Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης (θεατρικός συγγραφέας, πεζογράφος). Το εργαστήριο διευθύνει ο Ηρακλής Λογοθέτης.

Όσον αφορά τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν  email  στη διεύθυνση theaterlab@mcf.gr ώστε να τους αποσταλούν οι όροι συμμετοχής. Για όσους ήδη γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής να αποστείλουν το θεατρικό τους κείμενο 500 λέξεων με μια διαλογική σκηνή. Στην αρχή της πρώτης σελίδας του αρχείου θα πρέπει να υπάρχει ονοματεπώνυμο, με προαιρετικό τίτλο κειμένου (αρχείο σε pdf ή word). Τέλος, χρειάζεται βιογραφικό σημείωμα απαραιτήτως με στοιχεία επικοινωνίας.

Κόστος συμμετοχής στο εργαστήριο: 250 ευρώ για 80 συνολικά ώρες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 23 Δεκεμβρίου 2016.

Όσον αφορά το διαγωνισμό σύγχρονου θεατρικού έργου για την αναζήτηση 6 συγγραφέων, θα βγει σχετική ανακοίνωση από το Ίδρυμα με ολοκληρωμένους τους όρους συμμετοχής (αφορά κατάθεση πλήρους θεατρικού έργου).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!