Υποτροφίες Fulbright

Υποτροφίες Fulbright

Της Ευγενίας Πάταρα

Το Ίδρυμα Fulbright προκηρύσσει υποτροφίες για Έλληνες καθηγητές/ερευνητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες που θέλουν να ακολουθήσουν σπουδές, διαλέξεις, επιμορφωτικά προγράμματα και έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πιο αναλυτικά:

Υποτροφίες Fulbright: Πρόγραμμα για μεταπτυχιακούς φοιτητές

Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 και κλείνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2015. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ορίζεται η 12η Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όλοι οι απόφοιτοι αναγνωρισμένων ελληνικών πανεπιστημίων ή πολυτεχνικών σχολών. Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες χορηγούνται στους περισσότερους επιστημονικούς κλάδους. Οι αιτούντες πρέπει να έχουν υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση στον κλάδο τους και σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα:

http://www.fulbright.gr/greek_graduate.html.

Υποτροφίες Fulbright: Πρόγραμμα για επιστήμονες

Για τους επιστήμονες, οι εγγραφές ανοίγουν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 και κλείνουν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ορίζεται η 11η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν καθηγητές πανεπιστημίων ή πολυτεχνικών σχολών και ερευνητές που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια επαγγελματικής εµπειρίας από την απόκτηση του διδακτορικού τίτλου τους. Αίτηση µπορούν να υποβάλουν για οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο στον οποίο επιθυµούν να δώσουν διαλέξεις ή/και να κάνουν έρευνα σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών µε τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία. Οι υποτροφίες αυτές έχουν διάρκεια από τρεις έως έξι µήνες και αφορούν όλους τους επιστημονικούς κλάδους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα:

http://www.fulbright.gr/greek_research.html.

Υποτροφίες Fulbright: Πρόγραμμα για καλλιτέχνες

Για τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται, οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ορίζεται η 4η Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή.

Η υποτροφία αυτή αφορά καλλιτέχνες που έχουν ήδη τουλάχιστον πέντε χρόνια επαγγελµατικής δραστηριότητας. Προορίζεται κυρίως για καλλιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν  να μελετήσουν, να βελτιώσουν την τεχνική τους, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες στους τομείς των καλών τεχνών, της δημιουργικής γραφής, της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της φωτογραφίας, των ψηφιακών τεχνών. Το Ίδρυμα δίνει έμφαση σε  πρωτοποριακές προτάσεις οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης σε μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ της Ελλάδος και των Η.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα:

http://www.fulbright.gr/greek_art.html.

Υποτροφίες Fulbright: Πρόγραμμα για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Για τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης ορίζεται η 13η Νοεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή.

Το «Ινστιτούτο Αμερικανικών Σπουδών», ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα επιμόρφωσης διάρκειας πέντε εβδομάδων, απευθύνεται σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν αγγλικά, καθώς και σε επαγγελματίες που ασχολούνται µε την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών, την εκπαίδευση διδασκόντων και τη συγγραφή σχολικών βιβλίων και εγχειριδίων. Πρόκειται για σεμινάριο µε σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας και τη διεύρυνση των προγραμμάτων σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύµατα και σχολικά συστήµατα. Τα σχετικά σεμινάρια του Ινστιτούτου σε πανεπιστήμια των Ηνωµένων Πολιτειών εστιάζουν σε θέµα ή αντικείμενο που συνδέεται µε τις Αμερικανικές Σπουδές.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα:

http://www.fulbright.gr/greek_educators.html.

Υποτροφίες Fulbright: Πρόγραμμα Fulbright Schuman για επιστήμονες

Για το πρόγραμμα Fulbright Schuman για επιστήμονες, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη.

Η Commission for Educational Exchange between the United States, Belgium and Luxembourg
(Βρυξέλλες) διαχειρίζεται το πρόγραμμα Fulbright Schuman, το οποίο απευθύνεται σε πολίτες της ΕΕ.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν καθηγητές κάτοχοι διδακτορικού τίτλου και ερευνητές/φοιτητές κατά τη διάρκεια των διδακτορικών τους σπουδών σε επιστημονικούς κλάδους που έχουν σχέση με EU affairs ή USEU relations  για διαλέξεις ή/και για να κάνουν έρευνα σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών µε τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν επίσης επαγγελματίες σε διοικητικές θέσεις στο χώρο της διεθνούς εκπαίδευσης (στελέχη γραφείων διεθνών σχέσεων/προγραμμάτων ανταλλαγών, στελέχη γραφείων διασύνδεσης). Οι υποτροφίες, ανάλογα με την κατηγορία, έχουν διάρκεια από τρεις ή έξι μήνες (το λιγότερο) έως εννέα μήνες (το μέγιστο).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα:

http://www.fulbrightschuman.eu/grants-eu-citizens/.

Οι υποτροφίες του Ιδρύματος Fulbright αποτελούν μια καλή ευκαιρία για όποιον ενδιαφέρεται να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και να συνεχίσει την εκπαίδευση και την έρευνά του. Μη χάνετε χρόνο λοιπόν, σημειώστε τις ημερομηνίες και εγγραφείτε εγκαίρως!

***

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε η ομάδα του citycampus.gr σε προσκαλεί να κάνεις like στην σελίδα μας στο facebook, καθώς και να διαδώσεις το περιεχόμενό του σε φίλους και γνωστούς σου!

https://www.facebook.com/pages/citycampusgr/461609287249537

Ή μπορείς να γίνεις μέλος στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/citycampus.gr/

Ή να μας δώσεις το email για να ενημερώνεσαι μέσω του newsletter μας

http://citycampus.gr/wp-login.php?action=register

Αν πάλι είσαι πρωτοετής, έλα να ανταλλάξεις απόψεις και εμπειρίες στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/protoeteis2014/

Αν θέλεις να συμμετέχεις στη συγγραφική ομάδα του CityCampus, στείλε μας παρουσίαση του εαυτού σου, ενδιαφέροντα, Τμήμα και Πανεπιστήμιο και το προφίλ σου στο facebook στο: info@citycampus.gr

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!