Υποτροφίες 1

Υποτροφίες που δεν έχουν λήξει ακόμη…

Το Citycampus μάζεψε τις υποτροφίες που «τρέχουν» αυτό τον καιρό και σας τις παρουσιάζει:

Υποτροφίες από το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκηρύσσει διαγωνισμό για το ακαδ. έτος 2013 – 2014 σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ» για το διορισμό δέκα (10) υποτρόφων  φοιτητών και φοιτητριών Ελληνικών Πανεπιστημίων καταγόμενων από την Πελοπόννησο, προτιμώμενων σε κάθε περίπτωση των φοιτητών  των Γεωπονικών και Κτηνιατρικών Σχολών.

Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι που είναι φοιτητές των παραπάνω Σχολών (Γεωπονικών και Κτηνιατρικών) προηγούνται των υπολοίπων υποψηφίων στον πίνακα αποτελεσμάτων,  υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι συγκεντρώνουν μέσο όρο βαθμολογίας και των δύο μαθημάτων  στα οποία διαγωνίζονται τουλάχιστον δεκατέσσερα (14 ). Κατόπιν ακολουθούν οι υποψήφιοι που είναι φοιτητές των άλλων Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας, με τον υψηλότερο κατά σειρά μέσο όρο βαθμολογίας στα δύο εξεταζόμενα μαθήματα.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στην Αθήνα στις 23 Απριλίου 2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 08.00 στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εφόσον οι κατάλληλες για τη διενέργεια του διαγωνισμού αίθουσες είναι διαθέσιμες, διαφορετικά σε γειτονικά Εκπαιδευτήρια και από Επιτροπή που ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 82 του Ν.4182/2013 (ΦΕΚ 185 Α/10-9-2013) και των άρθρων 8 και 9 του β.δ. της 5-9-1940.

Αιτήσεις μέχρι 2 – 4 – 2015

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.minedu.gov.gr/home/prokirikseis-diagwnismoi-ypotrofies-main/53-ypotrofies-klirodothmata/12805-150121_diagwnismos_ypotrofiwn.html

Υποτροφίες Οργανισμού και Ανάπτυξης “ΝΕΟΝ”

Ένθερμος υποστηρικτής των νέων ιδεών και παραγωγών, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ έχει καθιερώσει, από την ίδρυσή του, προγράμματα υποτροφιών και χορηγιών, με σκοπό να στηρίξει τη δημιουργικότητα και τις πρωτοποριακές ιδέες, καθώς και να εξασφαλίσει την πρόσβαση των σύγχρονων δημιουργών στη γνώση, την έρευνα και την παραγωγή.

Τα προγράμματα, που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΝΕΟΝ – Δημιουργία, απευθύνονται στους σύγχρονους δημιουργούς, καθώς και σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και οργανισμούς. Για το 2015, το πρόγραμμα του ΝΕΟΝ ανοίγει στις 15 Ιανουαρίου για την κατάθεση προτάσεων στο neon.org.gr.

Αναλυτικά, τα προγράμματα έχουν ως εξής:

Πρόγραμμα υποτροφιών

Οι υποτροφίες του ΝΕΟΝ απευθύνονται σε νέους δημιουργούς και σπουδαστές και αφορούν σε:

Μεταπτυχιακές Σπουδές Εξωτερικού (Master) α) στην Ιστορία της Τέχνης, β) στις Επιµελητικές Σπουδές (Curatorial Studies) και γ) στην εκπόνηση MFA (Master of Fine Arts). Θα δοθούν τέσσερις (4) υποτροφίες των €10.000 η κάθε µία. Η μια εκ των τεσσάρων υποτροφιών αφορά σε υποψήφιο μεταπτυχιακό φοιτητή MFΑ του Ruskin School of Art (University of Oxford).

Ολοκλήρωση Σπουδών Διδακτορικού Επιπέδου α) στην Ιστορία της Τέχνης / Φιλοσοφία της Τέχνης και β) στις Επιµελητικές Σπουδές. Θα δοθούν δύο (2) υποτροφίες των €10.000 η κάθε µία, για ταξίδια και επιτόπια έρευνα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 30 Απριλίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://neon.org.gr/gr/

Υποτροφίες Μη Κερδοσκοπικού Φορέα “Έδρα”

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Φορέας ο οποίος επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής κοινωνικών και ανθρωπιστικών υπηρεσιών έχοντας προσφέρει σημαντικό έργο στην καταπολέμηση της φτώχειας, της αστεγίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Βαθιά πεποίθηση του Φορέα αποτελεί ότι το σημαντικότερο όπλο στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και στον υγιή ανασχηματισμό της κοινωνίας μας αποτελεί η μόρφωση και η κατάρτιση του πληθυσμού μιας χώρας.

Συναισθανόμενοι λοιπόν τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νέα γενιά ως προς την συνέχιση των σπουδών της εξ αιτίας των προβλημάτων που έχει επιφέρει η ανθρωπιστική κρίση, προχωρήσαμε σε μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία που αφορά την προσφορά υποτροφιών για 2 εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα του Διεθνούς Τηλεματικού Πανεπιστημίου UNINETTUNO, το οποίο βραβεύτηκε πρόσφατα με το International E-Learning Award 2014, Academic Division για το καλύτερο e- learning portal παγκοσμίως.

Οι υποτροφίες που θα προσφέρει η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» αφορούν τα εξής αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ μεταπτυχιακά προγράμματα:

  • Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Οργανισμών και Μονάδων Υγείας “Master of Science in Health Management” το οποίο υλοποιείται στην Ελληνική Γλώσσα με σκοπό να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε στελέχη και επαγγελματίες του τομέα της υγείας. Το αρχικό κόστος των διδάκτρων ανέρχεται σε 4.800€
  • Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Master in European Law and Policies” στην Αγγλική Γλώσσα με σκοπό να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε στελέχη και επιστήμονες των κοινωνικών επιστημών. Το αρχικό κόστος των διδάκτρων ανέρχεται σε 2.500€

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» προτίθεται να προσφέρει το 50% του κόστους των διδάκτρων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε υποψηφίους η επιλογή των οποίων θα γίνει βάσει ακαδημαϊκών και κοινωνικο – οικονομικών κριτηρίων (ανεργία, εισοδηματικά κριτήρια, πολύτεκνοι) και έπειτα από συνέντευξη.

Αιτήσεις Εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Παρατίθενται συνημμένα αρχεία με την φόρμα της Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καθώς και τα ενημερωτικά έντυπα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Στην φόρμα της Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στο πεδίο «Πρόγραμμα» πρέπει να γράψετε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο σας ενδιαφέρει καθώς και την ένδειξη «Για την Υποτροφία «ΕΔΡΑ».

Τα δικαιολογητικά τα οποία αναγράφονται στο τέλος της αίτησης θα ζητηθούν ως επικυρωμένα αντίγραφα από τους υποψηφίους μετά το πρώτο στάδιο επιλογής. Οι αιτήσεις εξετάζονται με σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες

Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου UNINETTUNO στην Ελλάδα:

Φιλολάου 52, Παγκράτι

Τηλ: 210 7228678

Ή εδώ:

http://www.edra-coop.gr/el/news/nea-edras/600-metaptuxiakaprogrammata.html

Υποτροφίες κληροδοτημάτων Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη χορήγηση – κατόπιν επιλογής –μίας (1) υποτροφίας σε πτυχιούχους του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Αναστασίου Αναστασιάδη» για μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό, που κατοικούν οπουδήποτε εντός της Ελλάδος, κατάγονται από την Ανατολική ή Δυτική ή Βόρεια Θράκη (Ανατολική Ρωμυλία) κατά προτίμηση δε από το Σκοπό και τις Σαράντα Εκκλησιές Ανατολικής Θράκης και φοιτούν σε Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ή εκπονούν διδακτορική διατριβή.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.klirodotimata.web.auth.gr/sites/default/files/sites/default/files/prokirikseis_ypotrofiwn/%CE%A9%CE%A90946%CE%A88%CE%A7%CE%92-%CE%9A%CE%9E8%20%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%94%CE%97.pdf

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την χορήγηση – κατόπιν επιλογής – μίας (1) υποτροφίας εσωτερικού σε μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ., από τα έσοδα της «Δωρεάς στη μνήμη Νικολάου Κατσανίκα». Οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν αίτηση για τη χορήγηση της υποτροφίας θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) να είναι ηλικίας μέχρι (36) ετών, ελληνικής ιθαγένειας ή καταγωγής, β) να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές ή έρευνα στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. κατά προτεραιότητα στο Εργαστήριο Στοιχείων Μηχανών και Μηχανολογικού Σχεδιασμού, γ) να κατάγονται από τη Βλάστη του Ν. Κοζάνης και μη υπαρχόντων υποψηφίων από τη Βλάστη του Ν. Κοζάνης θα προτιμούνται οι υποψήφιοι που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Σε περίπτωση πολλών υποψηφίων οι οποίοι πληρούν τους παραπάνω όρους θα προτιμάται όποιος έχει την μεγαλύτερη οικονομική αδυναμία.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.klirodotimata.web.auth.gr/sites/default/files/sites/default/files/prokirikseis_ypotrofiwn/6%CE%A1%CE%9D%CE%9D46%CE%A88%CE%A7%CE%92-31%CE%9C%20%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%A3%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91.pdf

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη χορήγηση – κατόπιν επιλογής – μίας (1) υποτροφίας εσωτερικού σε μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων: 1. Γεωπονίας και 2. Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. από τα έσοδα του κληροδοτήματος Κων/νου Λαζαρίδη. Οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν αίτηση για τη χορήγηση της υποτροφίας θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: 1. Να είναι οικονομικά αδύναμοι 2. Να έχουν καλή επίδοση στις σπουδές τους και 3. Να κατάγονται κατά προτίμηση από Πόντιους γονείς ή παππούδες καθώς και από ακριτικές περιοχές και νησιά της Ελλάδος κατά σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.klirodotimata.web.auth.gr/sites/default/files/sites/default/files/prokirikseis_ypotrofiwn/%CE%92%CE%98%CE%94246%CE%A88%CE%A7%CE%92-4%CE%93%CE%9A%20%CE%9B%CE%91%CE%96%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%97_0.pdf

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκηρύσσει, από τα έσοδα της Δωρεάς «Νικούλας και Σοφίας Δερμίση στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή Βασιλείου Δερμίση» τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης –κατόπιν επιλογής – ενός μεταπτυχιακού φοιτητή/τριας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. με το ποσό των χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500,00 €). Ο υποψήφιος θα πρέπει να πληροί απαραίτητα τις παρακάτω προϋποθέσεις: 1. να είναι ελληνικής ιθαγένειας ή καταγωγής 2. να έχει ηλικία μέχρι 36 ετών 3. να είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. 4. να έχει τον μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου μεταξύ των αιτούντων υποψηφίων 5. να έχει εγγραφεί σε ένα από τα ετήσια μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών 6. να έχει χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (οικονομικά αδύνατος για την υποστήριξη των σπουδών του) 7. να κατάγεται από την περιοχή Τρικάλων Θεσσαλίας ή από τη Θεσσαλία κατά σειρά προτεραιότητας εκ μέρους του ενός τουλάχιστον γονέα.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.klirodotimata.web.auth.gr/sites/default/files/sites/default/files/prokirikseis_ypotrofiwn/6%CE%97%CE%9F946%CE%A88%CE%A7%CE%92-9%CE%9B3%20%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%A4%CE%A5%CE%A7%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%20%CE%94%CE%95%CE%A1%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%97.pdf

Κληροδότημα Ζήνωνα Παπαναστασίου

Ο ∆ήµος Σερβίων –Βελβεντού, η οποία ασκεί τη διοίκηση του Κληροδοτήµατος «Ζήνων Ι. Παπαναστασίου» ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Τη διενέργεια ενός διαγωνισµού για την ανάδειξη δέκα τεσσάρων (14) υποτρόφων σχολικού και ακαδηµαϊκού έτους 2013 – 2014, και ενός διαγωνισµού για την ανάδειξη δέκα τεσσάρων (14) υποτρόφων σχολικού και ακαδηµαϊκού έτους 2014 – 2015, του Κληροδοτήµατος «Ζήνωνα Ι. Παπαναστασίου», µεταξύ σπουδαστών και µαθητών που κατάγονται από το Βελβεντό Κοζάνης, επιδεικνύουν τη µεγαλύτερη επιµέλεια και καλή διαγωγή µε προτίµηση τους συγγενείς του διαθέτη, οι οποίοι σπουδάζουν στις Ανώτατες Σχολές του εσωτερικού, στο Λύκειο Βελβεντού και στο Γυµνάσιο Βελβεντού

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.gspp.gr/wp-content/uploads/2015/01/prokhryxh_diagwnismou_ypotrofiwn_2013_2014_2014_20151.pdf

Υποτροφίες Ιδρύματος “Μιχαήλ Αρναούτης”

Το ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει την απονομή υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης ή της Βορείου Αμερικής) για το ακαδημαϊκό έτος 2015 / 2016 στον τομέα της πληροφορικής ή συναφούς αντικειμένου. Η υποτροφία απονέμεται σε πτυχιούχους ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στους κλάδους αυτούς με διάκριση (Άριστα ή Λίαν Καλώς σε περίπτωση μη εμφάνισης αριστούχων). Απαραίτητη η άρτια γνώση της γλώσσας της χώρας των σπουδών. Ηλικία υποψηφίων μέχρι 30 ετών. Αποκλείονται οι υπότροφοι που έχουν λάβει υποτροφία από άλλη πηγή. Η υποτροφία ανέρχεται στα 6000 ευρώ ετησίως και μπορεί να καλύψει έως και δύο έτη (το δεύτερο έτος θα εξαρτηθεί από το διαθέσιμο κεφάλαιο). Οι αιτήσεις πρέπει να συμπληρωθούν στην Αγγλική γλώσσα, και να ΦΤΑΣΟΥΝ στην κ. Αρναούτη μέχρι 2 Απριλίου 2015 συνοδευόμενες από βιογραφικό σημείωμα και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές που θα πραγματοποιηθούν. Αιτήσεις που θα φτάσουν μετά από αυτή την ημερομηνία δε θα ληφθούν υπόψη. Ο πρώτος κύκλος συνεντεύξεων θα γίνει μέσω Skype και οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη με την κ. Αρναούτη στην Αθήνα μεταξύ 16 και 25 Μαϊου 2015. Η διεύθυνση της κ. Αρναούτη στο Λονδίνο: Mrs. Ν. Arnaoutis, 7 Redington Road, London NW3 7QX United Kingdom.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.arnaoutisfoundation.com/Scholarshipgr.html

Υποτροφίες Πανεπιστημίου Lingan του Χονγκ Κονγκ

Το Πανεπιστήμιο Lingnan του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα θα χορηγήσει υποτροφίες σε Έλληνες σπουδαστές για προπτυχιακές σπουδές το 2015-2016 στις Καλές Τέχνες, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τις Κοινωνικές Επιστήμες.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων η 16η Μαρτίου 2015.

Τα μαθήματα αρχίζουν τον Σεπτέμβριο του 2015.

Τα μαθήματα διεξάγονται στην Αγγλική. Απαιτούνται πτυχία Αγγλικής Γλώσσας όπως Διεθνές Baccalaureate, TOEFL, IELTS κλπ.

Η υποτροφία καλύπτει πλήρως δίδακτρα, διαμονή στην Πανεπιστημιούπολη και μερικώς το κόστος διαβίωσης και σπουδαστικών αναγκών.

Για την υποβολή αίτησης και πληροφορίες,: www.LN.edu.hk/admissions/ug/overseas/apply.php και www.LN.edu.hk/admissions/ug/overseas.

Καθώς και: Τμήμα Εγγραφών, τηλ. (00852)2616 8750 και LGadm@L.N.edu.hk Τηλ.πανεπιστημίου (00852)2616 8828, fax: (00852)2572 4484.

 Υποτροφίες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Πεκίνου

Το Beijing Institute of Technology (BIT) προκηρύσσει υποτροφίες που απευθύνονται σε Έλληνες υπηκόους για μεταπτυχιακές σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Αναμένεται να προσφερθούν πέντε (5) υποτροφίες διάρκειας δύο (2) χρόνων για μεταπτυχιακές σπουδές και διάρκειας τεσσάρων (4) χρόνων για διδακτορικές σπουδές, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο 2015.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 10 Απριλίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις ακόλουθες σελίδες:

http://isc.bit.edu.cn/ και http://laihua.csc.edu.cn/

http://www.uoa.gr/fileadmin/user_upload/PDF-files/anakoinwseis/foititika/2015/BITScholarships2015-2016.pdf

 

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε μπορείς να κάνεις like στη σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/pages/citycampusgr/461609287249537

Ή μπορείς να γίνεις μέλος στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/citycampus.gr/

Ή να μας δώσεις το email για να ενημερώνεσαι μέσω του newsletter μας

http://citycampus.gr/wp-login.php?action=register

Αν πάλι είσαι πρωτοετής, έλα να ανταλλάξεις απόψεις και εμπειρίες στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/protoeteis2014/

Αν θέλεις να συμμετέχεις στη συγγραφική ομάδα του CityCampus, στείλε μας παρουσίαση του εαυτού σου, ενδιαφέροντα, Τμήμα και Πανεπιστήμιο και το προφίλ σου στο facebook στο: info@citycampus.gr

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!