Υποτροφίες Πανεπιστημίου Birmingham για μεταπτυχιακά

Υποτροφίες Πανεπιστημίου Birmingham

Της Ευγενίας Πάταρα

Το Πανεπιστήμιο του Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο προκηρρύσει 224 υποτροφίες των 10.000 λιρών. Οι υποτροφίες αφορούν όλα τα προγράμματα του Πανεπιστημίου εκτός από εκείνα που χρηματοδοτούνται από το κράτος, όπως είναι η Νοσηλευτική, η Κοινωνική Εργασία και η Εκπαίδευση Δασκάλων.

Οι αιτούντες θα πρέπει να είναι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποφοιτούν από ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ηνωμένου Βασιλείου,για το οποίο πλήρωναν τα ανώτατα δίδακτρα, να σπουδάζουν το ανώτερο επί δύο χρόνια, να παρακολουθούν σε μεταπτυχιακό επίπεδο οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών εκτός από τα χρηματοδοτούμενα από το κράτος, τα οποία αναφέρθηκαν παραπάνω.

Επιπλέον, οι αιτούντες που διαμένουν και παρακολουθούν προπτυχιακά μαθήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να ανήκουν σε μια από τις εξής κατηγορίες∙ απόφοιτοι ενός κρατικού σχολείου ή κολλεγίου, δικαιούχοι ενός δανείου επιβίωσης από την Εταιρεία Φοιτητικών Δανείων (Student Loans Company) σε προπτυχιακό επίπεδο ή δικαιούχοι επιχορήγησης μετά από έλεγχο των οικονομικών πόρων τους ή ακόμα, δικαιούχοι οικονομικής στήριξης εισοδήματος, προερχόμενοι από περιοχές με χαμηλή εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά το χρόνο εισόδου τους στο πανεπιστήμιο, πρώην συμμετέχοντες στο Access to Birmingham (A2B), στο Realising Opportunities ή σε άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα, προερχόμενοι από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δικαιούχοι του επιδόματος ατόμων με ειδικές ανάγκες ως προπτυχιακοί φοιτητές, προερχόμενοι από οικογένεια στην οποία κανένας από τους δύο γονείς δεν είναι απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές που προέρχονται από το εξωτερικό και ενδιαφέρονται για την υποτροφία, θα πρέπει να έχουν υπάρξει κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου ή τουλάχιστον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συγκεκριμένη υποτροφία χρηματοδοτείται από τη Βρετανική κυβέρνηση και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθιστώντας το Πανεπιστήμιο του Birmingham ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια για μεταπτυχιακές σπουδές.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 31 Ιουλίου 2015 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

https://uobasops.formstack.com/forms/birmingham_masters_scholarships_2

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποτροφία, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου του Birmingham

http://www.birmingham.ac.uk/postgraduate/funding/Birmingham-Masters-Scholarship-Scheme.aspx .

***

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε η ομάδα του citycampus.gr σε προσκαλεί να κάνεις like στην σελίδα μας στο facebook, καθώς και να διαδώσεις το περιεχόμενό του σε φίλους και γνωστούς σου!

https://www.facebook.com/pages/citycampusgr/461609287249537

Ή μπορείς να γίνεις μέλος στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/citycampus.gr/

Ή να μας δώσεις το email για να ενημερώνεσαι μέσω του newsletter μας

http://citycampus.gr/wp-login.php?action=register

Αν πάλι είσαι πρωτοετής, έλα να ανταλλάξεις απόψεις και εμπειρίες στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/protoeteis2014/

Αν θέλεις να συμμετέχεις στη συγγραφική ομάδα του CityCampus, στείλε μας παρουσίαση του εαυτού σου, ενδιαφέροντα, Τμήμα και Πανεπιστήμιο και το προφίλ σου στο facebook στο: info@citycampus.gr

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!