Υποτροφίες για σπουδές στην Ιταλία

Άρτεμις Χατζηαθανασίου

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας (MAECI) της Ιταλίας θα χορηγήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 υποτροφίες σε Έλληνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιταλόφωνα και αγγλόφωνα μαθήματα.

Μεταπτυχιακές σπουδές Α’ κύκλου (Μaster)

Αφορά υποψηφίους έως και 28 ετών. Απαραίτητη είναι η πιστοποίηση γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 είτε στα ιταλικά είτε στα αγγλικά, αναλόγως με τη γλώσσα που διεξάγεται το πρόγραμμα. Η υποτροφία χορηγείται για διάστημα 6 έως 9 μηνών.

Μεταπτυχιακές σπουδές Β’ κύκλου (PhD)

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε υποψηφίους έως και 30 ετών με πιστοποίηση γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 αγγλικής ή ιταλικής γλώσσας, αναλόγως με το πρόγραμμα σπουδών. Η υποτροφία χορηγείται για διάστημα 6 έως 9 μηνών.

Φοίτηση σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης στις Τέχνες, στη Μουσική και στον Χορό (AFAM)

Αφορά υποψηφίους ηλικίας έως 28 ετών και προϋποθέτει αποδεδειγμένη γλωσσομάθεια της ιταλικής γλώσσας επιπέδου Β2 εκτός και αν πρόκειται για αγγλόφωνο πρόγραμμα, όπου απαιτείται το αντίστοιχο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας. Η υποτροφία χορηγείται για διάστημα 6 έως 9 μηνών.

Έρευνα υπό εποπτεία σε Ιταλικά ιδρύματα ερευνών

Αφορά υποψηφίους ηλικίας έως 40 ετών και κρίνεται απαραίτητη η πιστοποίηση γλωσσομάθειας στην ιταλική γλώσσα επιπέδου Β2. Οι υποτροφίες αφορούν το Ιταλικό Ίδρυμα Ερευνών (CNR), το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS), το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής (INFN), το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Αστροφυσικής (INAF) και το Ιταλικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Προστασίας και Έρευνας (ISPRA).

Mαθήματα ιταλικής γλώσσας

Αφορά υποψηφίους ηλικίας έως 28 ετών ακόμη και με ελάχιστο επίπεδο γλωσσομάθειας της ιταλικής Α2. Η υποτροφία χορηγείται για διάστημα 3 μηνών.

Το διάστημα εντός του οποίου πρέπει να πραγματοποιηθούν οι σπουδές είναι μεταξύ 1 Οκτωβρίου 2018 και 30 Σεπτεμβρίου 2019. 

Το ύψος της μηνιαίας χορηγίας για όλες τις παραπάνω υποτροφίες είναι 900 ευρώ και καταβάλλεται ανά τρίμηνο στον/στην ίδιο τον/την υπότροφο μέσω ιταλικού τραπεζικού λογαριασμού.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Απριλίου 2018 (2 μ.μ., ώρα Ιταλίας).

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τις αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!