Υποτροφία 800€ /μήνα για μεταπτυχιακά στην τέχνη

της Δανάης Στελλάκη  

Η Εστία Νέας Σμύρνης

Η πορεία της Εστίας Νέας Σμύρνης ξεκίνησε το 1930, όταν μια ομάδα αστών προσφύγων ίδρυσε ένα Σωματείο ονόματι «Λέσχη Νέας Σμύρνης», με σκοπό τη διάδοση του πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής. Το 1937, μετονομάστηκε σε ΕΣΤΙΑ της Νέας Σμύρνης και ενώ διακρίθηκε για την πολιτισμική και κοινωνική  προσφορά της, διεύρυνε την δράση της και τους σκοπούς της ακόμα και στον τομέα της ψυχαγωγίας των μελών της. Η ΕΣΤΙΑ, 98 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και 90 μετά την ίδρυση της στρέφεται στις νέες γενιές, γνωστοποιώντας τους το μεγαλείο του Μικρασιατικού πολιτισμού, προκηρύσσοντας πολλές υποτροφίες κληροδοτημένες από τους ευεργέτες της. Τέλος, συμμετέχει ως μέλος στο Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων και στο Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αττικής.

Η υποτροφία

Η ιστορική λοιπόν ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, ανακοινώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, στη μνήμη του Αντωνίου και της Ιωάννας Σπητέρη, μεταπτυχιακή υποτροφία στους τομείς της Χαρακτικής, Γλυπτικής, Ζωγραφικής και της Θεωρίας της Τέχνης συνολικού ύψους 9.200,00€ (800€×12 μήνες) στην Γαλλία. Οι αιτήσεις για την υποτροφία αυτή θα γίνουν δεκτές έως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.

Προϋποθέσεις

Οι υποψήφιοι για την υποτροφία είναι αναγκαίο να:

  • είναι Έλληνες ή Ελληνίδες,
  • κατάγονται από την Κέρκυρα, τα Επτάνησα ή την Μικρά Ασία,
  • είναι έως 36 ετών.

Δικαιολογητικά

Πρέπει να αποσταλούν:

  • Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (υποψηφίου, γονέων και παππούδων).
  • Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού τομέα, με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ.
  • Πιστοποιητικό εγγραφής για μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία.
  • Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86.
  • Πρόσφατο απόσπασμα ποινικού μητρώου.

Για να διεκδικήσετε τις υποτροφίες για μεταπτυχιακά στην τέχνη μπορείτε να αποστείλετε τα δικαιολογητικά σας εδώ: ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, 171 21, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109333702.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!