3ο Microsoft Summit

Το 3ο Microsoft Summit είναι γεγονός

του Κωνσταντίνου Κουντουριώτη

3ο Microsoft Summit

Στις 22 Μαΐου στην Κεντρική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιηθεί το 3ο Microsoft Summit. Με θέμα «Empower3: Countries, Organizations, People», θα συναντηθούν στο κορυφαίο τεχνολογικό γεγονός της χώρας, στελέχη του επιχειρηματικού και τεχνολογικού κλάδου.

Στόχος του event ναυαρχίδα της Microsoft Hellas είναι να αναδείξει πως μπορούμε με την τεχνολογία να υποστηρίξουμε χώρες, οργανισμούς και πολίτες. Μέσω, δηλαδή, μιας «ζωντανής πλατφόρμας» η Microsoft φιλοδοξεί να δείξει πως η τεχνολογία μπορεί να ενώσει αυτά τα 3 μέρη για να καταφέρουμε περισσότερα και να οδηγήσουμε και άλλους στο να κάνουν το ίδιο. Είναι μια αποστολή να επανεξετάσουμε την τεχνολογία και μέσα από αυτή να βγούμε νικητές.

Το event απευθύνεται τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρηματίες και πολιτικούς. Θα συζητηθούν οι νέες τεχνολογίες και οι ραγδαίες αλλαγές που αυτές προκαλούν. Τεχνητή νοημοσύνη, Internet of Things, quantum computing, big data blockchain και άλλες τεχνολογίες που αλλάζουν τη ζωή πολιτών, εταιριών και κρατών, θα τεθούν υπό συζήτηση. Σκοπός του Microsoft Summit είναι η ενημέρωση και η έμπνευση. Η Microsoft θα προσπαθήσει να φέρει τους επισκέπτες στο κόσμο της τεχνολογίας και την ψηφιακή εποχή. Ταυτόχρονα, κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που κάνουν πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό, συνεργάτες και πελάτες της Microsoft, θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν στους επισκέπτες τις λύσεις και τεχνολογίες που προσφέρουν.

Ρόλο συντονιστή θα αναλάβει η γνωστή δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη. Θα μιλήσουν οι:

  • Dr. Δημήτρης Αμυράς (Ακτινολόγος, ο πρώτος γιατρός που χρησιμοποίησε την επαυξημένη πραγματικότητα σε χειρουργείο και σύμβουλος μυοσκελετικός ακτινολόγος στο Imperial College)
  • Πέγκι Αντωνάκου (CEO της Microsoft Greece, Cyprus & Malta)
  • Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (Καθηγητής Computer Science στο MIT από τα 27, έλυσε τον άλυτο για 60 χρόνια γρίφο του Nash)
  • Toomas Hendrik Ilves (πρώην Πρωθυπουργός Εσθονίας)
  • James Whittaker (οραματιστής της Microsoft).

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του event, καθώς και την εγγραφή στο waitlist πατήστε εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!