Τα « κλισέ »  του 2017 που λες στον εαυτό σου 

Της Μαριάννας Κούρτη

Το 2017 μόλις έκανε την εμφάνιση του και άφησε πίσω μια χρονιά γεμάτη γεγονότα, στιγμές και συναισθήματα, μετουσιώνοντας τα σε αναμνήσεις. Νέα χρονιά, λοιπόν, νέοι στόχοι, νέες φιλοδοξίες… Ας είμαστε ειλικρινείς κι ας παραδεχτούμε ότι ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς – είτε θετικός είτε αρνητικός – τροφοδότησε μια σειρά από σκέψεις για τη νέα χρονιά. Στις γραμμές που ακολουθούν θα διαβάσεις τα πιο συνηθισμένα «κλισέ» που είπες – έστω και ενδόμυχα – στον εαυτό σου με αφορμή το 2017.

«Θα αφιερώνω περισσότερο χρόνο στη σχολή»

Η εξεταστική πλησιάζει απειλητικά και εσύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις… Είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς πως τα περιθώρια στενεύουν και πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσεις τις τελευταίες διαλέξεις στο αμφιθέατρο, αν θέλεις να ελπίζεις. Αν είσαι από τους συνεπείς φοιτητές που έτσι κι αλλιώς αφιέρωναν χρόνο σε σχολή και μελέτη, δεν έχεις παρά να συνεχίσεις με αυτό το ρυθμό. Εσύ όμως που δεν ξυπνούσες για το μάθημα στις 9 το πρωί ή που έχεις να παραδώσεις εργασία-τέρας σε δυο εβδομάδες, ανασκουμπώσου και καλή τύχη!

«Αποταμίευση και ξερό ψωμί»

Η περίοδος των Χριστουγέννων πέρασε και δεν άφησε τον τραπεζικό σου λογαριασμό ανέπαφο. Και τα ψώνια σου έκανες και τα δώρα σου πρόσφερες και νυχτοπερπάτησες περισσότερο. Ίσως έκανες και μια απόδραση εντός ή εκτός συνόρων, με αποτέλεσμα να βγήκες κάπως εκτός προϋπολογισμού. Απόρροια των παραπάνω είναι με τη νέα χρονιά να σε περιτριγυρίζει ένα πνεύμα οικονομίας και ξαφνικά να αντιλαμβάνεσαι την αξία της αποταμίευσης.

«Φερμουάρ στο στόμα»

Η ζυγαριά μίλησε και ήταν αμείλικτη. Κοιτώντας την, βλέπεις από μπροστά σου να περνούν όλα τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα που δοκίμασες εν όψει εορτών… μελομακάρονα, δίπλες, κουραμπιέδες, βασιλόπιτα κλπ. Είναι η στιγμή που θα κοιτάξεις τον καθρέφτη και θα πεις το περιβόητο: «Από Δευτέρα δίαιτα!» Σκέφτεσαι πόσο πειθαρχημένος-η θα είσαι και ενθαρρύνεις τον εαυτό σου σαν να τα έχεις ήδη καταφέρει.

«Ώρα για νέες δραστηριότητες»

Είναι η περίοδος που συνειδητοποιείς πόσο ο χρόνος σου μένει ανεκμετάλλευτος και σκέφτεσαι: «Μήπως να ξεκινήσω το γυμναστήριο που σταμάτησα το καλοκαίρι;», «Άραγε να μάθω μια δεύτερη-τρίτη γλώσσα;», «Μήπως να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό;» Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, στέκεσαι απέναντι προσπαθώντας να «γεμίσεις» το χρόνο σου με νέες εμπειρίες και συνεπώς πρωτόγνωρα συναισθήματα.

«Tripgoal»

Καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά ίσως είσαι από αυτούς που θα θελήσουν να οργανώσουν ένα ταξίδι. Παίρνεις χαρτί και στυλό και ξεκινάς την έρευνά σου για τους πιθανούς προορισμούς. Φυσικά, στο σημείο αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η παρέα σου για αυτό και σπεύδεις να ρίξεις την ιδέα. Σε συνάρτηση με την αποταμίευση, στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, φτιάχνεις ένα πλάνο και δηλώνεις έτοιμος για νέες εμπειρίες. Οπουδήποτε κι αν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις να θυμάσαι πως «Το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα, που ξοδεύοντας χρήματα, θα σε κάνει πιο πλούσιο».

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!