Συνέντευξη με τον Λευτέρη Τριανταφυλλίδη, πρωταγωνιστή της θεατρικής παράστασης «Κάθε 2η Τρίτη»

της Κατερίνας Μαρίντσιου

Το φουτουριστικό θεατρικό έργο «Κάθε 2η Τρίτη» με κείμενο της Αντωνίας Θεοχαρίδου και σκηνοθεσία του Αστέρη Νάτσιου και πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Τριανταφυλλίδη, προβλήθηκε για τελευταία φορά στο θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη στις 7 Απριλίου. Το citycampus ήταν εκεί.

Μέσα από την ιστορία του Μάρκου, της Τερέζας και της Σεραφίνας, προβάλλονται με έναν αρκετά ωμό τρόπο τα προβλήματα των ανθρώπινων σχέσεων στη σύγχρονη εποχή. Άνθρωποι – αντικείμενα που υποκαθίστανται με μεγάλη ευκολία, σχέσεις απρόσωπες, και εσωτερική πάλη είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία της παράστασης. Με το τέλος να μας αφήνει με την απορία για την κατάληξη των ηρώων ή καλύτερα με τη δυνατότητα να διαλέξει ο κάθε θεατής το τέλος, η σκέψη που γεννάται είναι μία: πρέπει να επιλέγεις μόνος το δρόμο σου, πρέπει να αγαπάς και να αγαπιέσαι γιατί δεν είσαι αντικείμενο κανενός!

Η παράσταση μας μεταφέρει τόσα συναισθήματα και τόσα μηνύματα μέσα σε 80 λεπτά. Οι ψυχολογικές και συναισθηματικές διακυμάνσεις που βίωναν οι θεατές υπήρξαν αμέτρητες. Παρόλο το μικρό θίασο, που απαρτίζεται από τους Λευτέρη Τριανταφυλλίδη, Ιωάννα Τάλμπη και Αναστασία Ευσταθοπούλου, το ταλέντο και η έκφραση των ηθοποιών γέμιζε όλη τη σκηνή. Ακόμα και όταν ξεχνούσε κάποιος τα λόγια, έβρισκαν τον κατάλληλο τρόπο να το καλύψουν. Το να μπεις μέσα στο ρόλο και να τον κάνεις δικό σου, είναι ένα εγχείρημα αρκετά δύσκολο, με τους ηθοποιούς όμως να τα καταφέρνουν και με το παραπάνω. Επιστέγασμα της ήδη πολύ καλής δουλειάς, αποτέλεσαν τα σκηνικά και η μουσική ενορχήστρωση.

Μετά το πέρας της παράστασης, ο Λευτέρης Τριανταφυλλίδης, ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τον Μάρκο, μας παραχώρησε συνέντευξη και μας μίλησε τόσο για την εμπειρία και τα συναισθήματά του αναφορικά με την παράσταση όσο και για τα μελλοντικά του σχέδια:

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στην παράσταση «Κάθε 2η Τρίτη»;

Τον Αστέρη, το σκηνοθέτη της παράστασης, τον γνώρισα τυχαία το καλοκαίρι σε μία κατασκήνωση όπου δουλέψαμε μαζί. Έμαθα για το θεατρικό εργαστήρι του, ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε και στους 2 – 3 μήνες μου είπε ότι θα κάνει οντισιόν για τον Μάρκο. Πήγα από τους τελευταίους, του άρεσα και με πήρε.

Η παράσταση προβάλλει τα προβλήματα των ανθρώπινων σχέσεων. Πιστεύεις ότι επηρέασε τους θεατές που την παρακολούθησαν και αν ναι, πώς;

Μέσα από τα λεγόμενα τους, ναι. Η παράσταση έχει πολλές ψυχολογικές και συναισθηματικές διακυμάνσεις. Ο κόσμος συγκινείται, γελάει, προβληματίζεται. Ειδικά σε μία εποχή που δεν ξέρουμε τι συμβαίνει, σκεφτόμαστε μήπως όντως έτσι είναι οι σχέσεις.

Έχεις κοινά στοιχεία με τον Μάρκο, τον χαρακτήρα που υποδύεσαι;

Έχω αρκετά κοινά στοιχεία με τον Μάρκο. Καταρχάς, είμαστε δύο νέα άτομα γεμάτα ενέργεια και θέληση. Παρ’ όλη την αφέλεια και την αναισθησία που δείχνει να έχει, ο Μάρκος είναι αρκετά πονηρός και ξέρει τι κάνει. Συνειδητά έχει επιλέξει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όμως ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα φύγει από αυτό και ίσως αυτό δείχνει το τέλος.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισες κατά τη διάρκεια των προβών;

Δεν αντιμετώπισα καμία δυσκολία. Οι πρόβες διήρκεσαν περίπου δύο μήνες και με την ομάδα είχαμε από την αρχή μία απίστευτη χημεία. Ήταν μία άριστη συνεργασία.

 Σήμερα ήταν η τελευταία παράσταση. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι, αν και μικρό. Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα ή χειρότερα, κανείς δε ξέρει. Εμείς, όμως, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Στις 17 Απριλίου έχουμε μία παράσταση με το θεατρικό εργαστήρι του Αστέρη, όπου θα παίξω ένα μονόπρακτο. Σαν Λευτέρης ήμουν και σε μία άλλη παραγωγή, η οποία δυστυχώς αναβλήθηκε και θα ανέβει μάλλον το Σεπτέμβρη. Ασχολούμαι, επίσης, πολύ με τον κινηματογράφο. Κάνω και δικά μου projects με φίλους μου. Τέλος, προετοιμάζομαι για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!