Σπουδές στο εξωτερικό: συμβουλές πριν την αναχώρηση

Της Νεφέλης Στεφοπούλου

Οι σπουδές στο εξωτερικό συνιστούν μια μοναδική εμπειρία, αλλά και αγχωτική, καθώς απαιτεί αρκετή προετοιμασία, τόσο ψυχολογική όσο και «πρακτική». Το citycampus.gr είναι εδώ για να σου δώσει, λοιπόν, κάποια χρήσιμα tips που είναι πολύ πιθανό ότι θα σε βοηθήσουν στην όλη διαδικασία.

«Κλείσε» τα εισιτήριά σου από νωρίς

σπουδές στο εξωτερικόΜπορεί να σου φαίνεται αυτονόητο, αλλά μόλις αποφασίσεις ότι θα σπουδάσεις σε μια συγκεκριμένη χώρα, μπορείς να ξεκινήσεις να ψάχνεις για τις επικείμενες πτήσεις σου, καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να εξοικονομήσεις χρήματα, τα οποία θα έχεις τη δυνατότητα να ξοδέψεις με άλλο τρόπο. Μπορείς, για παράδειγμα, να τα χρησιμοποιήσεις για να επισκεφτείς κάποιο μέρος στη χώρα όπου θα σπουδάσεις για ένα σαββατοκύριακο ή για οτιδήποτε άλλο εσύ θέλεις.

Πάρε όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορείς για τη χώρα στην οποία θα μετακομίσεις

Αυτό θα σε βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά, καθώς θα είσαι ήδη προετοιμασμένος-η για όλα τα υπέροχα πράγματα που θα συναντήσεις εκεί και σίγουρα δε θα βρίσκεσαι σε πλήρη άγνοια όταν θα συζητάς με τους καινούριους ξένους φίλους σου!

Μάθε τη γλώσσα!

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπουδάσεις σε μία χώρα της οποίας δε γνωρίζεις την καθομιλουμένη και τα μαθήματα στο πανεπιστήμιό σου γίνονται για παράδειγμα στα αγγλικά. Είναι μία τεράστια ευκαιρία για εσένα να μάθεις μια ξένη γλώσσα ενώ βρίσκεσαι εκεί, ή, εάν τη γνωρίζεις ήδη, να βελτιωθείς σε μεγάλο βαθμό σ’ αυτή.

Χρησιμοποίησε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εάν και στην Ελλάδα συνηθίζεις να χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν υπάρχει λόγος να μην εξακολουθήσεις να το κάνεις. Το Google Maps θα γίνει, πιθανότατα, ο καλύτερος σου φίλος αλλά μη φοβάσαι τη πιθανότητα του να χαθείς. Άλλωστε, τα πάντα είναι συνήθεια!

Πες ναι!

Πες ναι στο τοπικό φαγητό, πες ναι στο να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους και πάνω από όλα πες ναι σε ταξίδια και καινούριες εμπειρίες. Θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις υπέροχους ανθρώπους και μέρη αρκεί να έχεις όρεξη!

Οργάνωσε το χρόνο σου σωστά

Τα μαθήματα και οι υποχρεώσεις σου μπορεί να φανούν πιεστικές, όταν μάλιστα θες να ανακαλύψεις τη χώρα στην οποία βρίσκεσαι και να κάνεις καινούριους φίλους. Επομένως, το να οργανώνεις την κάθε μέρα σου και να έχεις ένα πρόγραμμα θα σε βοηθήσει, αναμφίβολα, στο να πετύχεις και τα δύο!