πολιτική σκέψη

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία και την Ευρωπαϊκή  Έκφραση Νέων συνδιοργανώνουν τον Β’ Κύκλο Σεμιναρίων Πολιτικής Σκέψης.

Τα “Σεμινάρια Πολιτικής Σκέψης” (Β’ κύκλος) συνιστούν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από 4 crash courses, που εξετάζει τις φιλελεύθερες ιδέες και την επικαιρότητα τους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

Ο σκοπός των σεμιναρίων είναι διττός: αφενός προωθούν τον διάλογο για την ελευθερία, το Κράτος Δικαίου, την Οικονομία της Αγοράς, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.α. και αφετέρου προσφέρουν εκπαίδευση στους συμμετέχοντες με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιωματικών και ειδικά σχεδιασμένων συλλογικών ασκήσεων που καθιστούν την θεωρία εφαρμόσιμη κι αποτελεσματική.

Οι εισηγητές των σεμιναρίων Πολιτικής Σκέψης είναι:

1)Αγτζίδης Βλάσης (PhD): Ιστορικός

2)Καιρίδης Δημήτρης: Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσων

3)Παγουλάτος Γιώργος: Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας

4)Τσακυράκης Σταύρος: Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

5)Χατζής Αριστείδης: Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 τριήμερα. Το τριήμερο 4,5,6 Οκτωβρίου, 18,19,20 Οκτωβρίου, 1,2,3 Νοεμβρίου και τέλος 15,16,17 Νοεμβρίου. Ως προς τις ώρες το πρόγραμμα ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής (17.30-21.30), συνεχίζεται το Σάββατο (10:00-18:00) και ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής (10:30-14:30).

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο διάστημα από 1η έως 20 Σεπτεμβρίου 2013. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα μας (http://pspaalumniassociation.weebly.com) ή στα ακόλουθα τηλέφωνα:

Γιάννης Κουτρουμπής, (Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης) 6938438815

Αθανάσιος Γραμμένος, ( Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την ελευθερία) 2103643223

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!