ελεύθερα e-books (11)

Η βόλτα μας στις βιτρίνες με τα ελεύθερα e-books τελειώνει σιγά – σιγά. Ο σημερινός μας τελευταίος περίπατος έχει και τρεις βιτρίνες έκπληξη στο τέλος…

http://www.hs-augsburg.de/~Harsch/augustana.html

Η βιτρίνα αυτή χρησιμοποιεί τα λατινικά και ίσως η πρώτη ματιά σε αυτή μας αποτρέπει.  Ωστόσο, έχει έργα στα Ελληνικά (αρχαία), Λατινικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Πορτογαλικά, Εβραϊκά και Τσεχικά. Αξίζει οπωσδήποτε το ξεφύλλισμα.

http://gallica.bnf.fr/

Πολύ όμορφη συλλογή και μεγάλη. Στα ατού της ότι βρίσκουμε και χειρόγραφα που μπορούμε να τα «διαβάσουμε» on screen ή να τα κατεβάσουμε…

http://www.lib.msu.edu/branches/dmc/digital#bdc

Ελεύθερη αλλά μικρή ψηφιακή συλλογή. Ίσως βρεθεί κάτι εξαιρετικά σπάνιο…

http://andromeda.rutgers.edu/~jlynch/Lit/

Θεματικά οργανωμένη και πλούσια συλλογή.

Και τώρα η έκπληξη! Βρήκαμε και κάποιες σελίδες με audio-books, βιβλία που αντί να τα διαβάζουμε τα ακούμε στον υπολογιστή μας. Για μπείτε και στις ακόλουθες σελίδες:

http://www.openculture.com/freeaudiobooks

Η γνωστή συλλογή βιβλίων τώρα και με ακουστικά βιβλία…

http://www.audiobooksforfree.com/

Πολύ καλή η συλλογή… Καλή ακρόαση.

http://www.booksshouldbefree.com/

Ελεύθερα e-books σε πολλές γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Δανικά, Βουλγαρικά, Ινδικά, Κινεζικά, Φινλανδικά, Εβραϊκά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Ισπανικά, και φυσικά Ελληνικά… Έκπληξη αποτελεί ότι είναι και ελεύθερα ακουστικά βιβλία… Τα βάζετε και ακούτε: φιλοσοφία, λογοτεχνία κλπ.

Εδώ η συλλογή μας με τα e-books ολοκληρώνεται προς το παρόν. Θα ακολουθήσει και μια συγκενττρωτική ανάρτηση τις επόμενες μέρες για να έχετε όλο τον “περίπατο” στη διάθεσή σας.

Σημειώνουμε ότι ενδέχεται κάποιες σελίδες να καταργηθούν ή να αλλάξουν όνομα. Φυσικά θα υπάρχουν και άλλες ή θα προκύψουν στο μέλλον. Στο citycampus θα είμαστε ανοιχτοί σε νέες ενημερώσεις.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.