Πώς μπορείς να διδάξεις ξένες γλώσσες online

της Χριστίνας Τριανταφύλλου

Γνωρίζεις μία η περισσότερες ξένες γλώσσες; Αγαπάς την διαπολιτισμικότητα; Θέλεις να διδάξεις σε μαθητές που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, αλλά αναρωτιέσαι πού και πώς; Το online learning, η εξ αποστάσεως διαδικτυακή διδασκαλία, είναι εδώ για να δώσει την λύση.

Σε ένα κόσμο που οι ξένες γλώσσες αποκτούν σταδιακά περισσότερους φανατικούς θαυμαστές είτε λόγω του πολυπολιτισμικού ενδιαφέροντος είτε λόγω της ανάγκης ενίσχυσης δεξιοτήτων στη σύγχρονη αγορά εργασίας, η διδασκαλία των γλωσσών με αποτελεσματικό τρόπο γίνεται όλο και πιο αναγκαία. Η παραδοσιακή διδασκαλία δίνει την θέση της στην διαδικτυακή, την στιγμή που μαθητές σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού επιθυμούν να μάθουν ξένες γλώσσες online, από την άνεση του σπιτιού τους.

Ποια είναι τα θετικά;

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών online έχει ποικίλα οφέλη. Κάποια από αυτά είναι:

  • Προσβασιμότητα: αρκεί μόνο η σύνδεση στο διαδίκτυο για να σε αναζητήσει ο μελλοντικός μαθητής σου, ακόμη και αν βρίσκεται στην πιο απομακρυσμένη περιοχή του πλανήτη.
  • Εξοικονόμηση χρόνου: διαμορφώνεις το δικό σου πρόγραμμα ανάλογα με τις ώρες που είσαι διαθέσιμος χωρίς να χάνεις χρόνο σε μετακινήσεις
  • Αποδοτικότητα: δίνεις μεγαλύτερη έμφαση στην εναλλακτική μάθηση που συμβάλλει στην ικανοποίηση του μαθητή και την επιτυχία του διδακτικού σκοπού.
  • Ευκαιρίες εργασίας: μπορείς να απασχολήσεις τον εαυτό σου πιο εύκολα, καθώς απευθύνεσαι σε μεγαλύτερο αριθμό υποψήφιων μαθητών εντός και εκτός της χώρας που βρίσκεσαι.

Ιστοσελίδες διδασκαλίας

Οι ιστοσελίδες είναι πολλές και μπορείς να διαλέξεις αυτή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου με βασικότερη προϋπόθεση την καλή γνώση της γλώσσας και το μεράκι για διδασκαλία. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές:

  1. Apprentus
  2. Lingostan
  3. italki

… και πολλές ακόμη, που μπορείς να ανακαλύψεις με μία απλή αναζήτηση!

Ποιες γλώσσες διδάσκεις;

Πρόκειται για διαδικτυακές πλατφόρμες που μπορεί κανείς να διδάξει πολλές και διαφορετικές γλώσσες, όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ελληνικά, Σουηδικά, Ολλανδικά, Κινεζικά και πολλές άλλες.

Ποια είναι η διαδικασία;

Συμπληρώνεις την φόρμα του καθηγητή με μία μικρή περιγραφή του εαυτού σου, των πτυχίων, των δεξιοτήτων, των διδακτικών τεχνικών σου, αλλά και των χρόνων εμπειρίας σε συνδυασμό με την φωτογραφία σου. Αφού γίνει αποδεκτό το προφίλ σου, είναι έτοιμο για εξερεύνηση από τους υποψήφιους. Στην συνέχεια, ο μαθητής δηλώνει το ενδιαφέρον του στέλνοντας σου αίτημα μαθήματος ή μήνυμα και ξεκινάτε μαζί την γλωσσική εξερεύνηση μέσω Skype.

Ποιο είναι το κόστος και πώς πληρώνεσαι;

Οι παραπάνω σελίδες είναι εντελώς δωρεάν για τον καθηγητή και δεν επιβάλλουν κάποιο είδος οικονομικής επιβάρυνσης στο επόμενο διάστημα.

Το ποσό καθορίζεται είτε από την σελίδα είτε από εσένα προσωπικά ανάλογα με το επίπεδο του μαθητή, και η πληρωμή γίνεται μέσω PayPal ή οποιουδήποτε άλλου είδους τιμολόγησης. Μπορείς, ακόμα, να δημιουργήσεις πακέτα προσφορών ανάλογα με τις προτάσεις και τις οδηγίες της εκάστοτε σελίδας.

Χρήσιμο Tip

Με βάση την χώρα που απευθύνεσαι, μπορείς να αναζητήσεις στο διαδίκτυο ιστοσελίδες που υπάρχουν σε εθνικό επίπεδο και να δημιουργήσεις το δικό σου προφίλ ή αγγελία μαθημάτων για online teaching.

Όποια ιστοσελίδα και αν επιλέξεις, μην ξεχάσεις να μεταδώσεις το πάθος σου για την γλώσσα και τον πολιτισμό της!

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!