#FoitiTips: Πώς να καταπολεμήσεις την αρνητική διάθεση

της Μαρίας Κοτρωτσίου

Νιώθεις ότι έχεις πολλά πράγματα να κάνεις κάθε μέρα αλλά δεν έχεις διάθεση; Κάθε πρωί θέλεις να πας γυμναστήριο, να διαβάσεις για το πτυχίο σου ή να βγεις με την παρέα σου, αλλά τελικά κάθε βράδυ βρίσκεις τον εαυτό σου κουβαριασμένο κάτω από τα παπλώματα έπειτα από μαραθώνιο της αγαπημένης σου σειράς; Μην ανησυχείς, συμβαίνει σε όλους! Το χειρότερο όμως έρχεται όταν καταλαβαίνεις ότι έχασες πολύτιμο χρόνο και σε πιάνει μια μικροκαταθλιψούλα. Τα παρακάτω tips θα σε σηκώσουν σίγουρα από το κρεβάτι και θα σου ανεβάσουν το ηθικό και τη διάθεση!

Ξεκίνησε ένα σπορ, χορό ή γυμναστήριο

Η γυμναστική αυξάνει τις φερορμόνες, οι οποίες ευθύνονται για τη διάθεσή μας. Γράψου μαζί με μια φίλη σου, αλλά μην βασίζεσαι σε αυτό. Σίγουρα θα γνωρίσεις πολλά καινούρια άτομα στον χώρο με τα ίδια ενδιαφέροντα και τους ίδιους στόχους.

 

Κοιμήσου με τα παντζούρια ανοιχτά

Ο ήλιος (ή έστω το φως του τους χειμερινούς μήνες) θα πλημμυρίσει το δωμάτιο σου και θα αναλάβει τον ρόλο του ξυπνητηριού σου. Έρευνες λένε πως όποιος ξυπνάει νωρίς το πρωί έχει καλύτερη διάθεση μέσα στη μέρα και εκτός από αυτό, έχει απεριόριστο χρόνο να ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του. Επιπλέον, θα έχεις χρόνο να ετοιμάσεις το πρωινό σου, το οποίο είναι το βασικότερο γεύμα της μέρας και ξυπνάει το μεταβολισμό σου.

Απόφυγε τους αρνητικούς ανθρώπους

Τίποτα δεν μπορεί να σου φτιάξει (ή να σου χαλάσει) τη διάθεση πιο γρήγορα από τον περίγυρο σου. Γι’ αυτό φρόντισε να περιτριγυρίζεσαι από άτομα που σε κάνουν να χαμογελάς.

Εστίασε σε μικροπράγματα που σου φτιάχνουν την διάθεση

Όλοι έχουμε υποχρεώσεις και πράγματα που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, αλλά σίγουρα δεν καταλαμβάνουν όλο το μέρος της καθημερινότητας μας. Γι’ αυτό προσπάθησε μετά από αυτά να ασχολείσαι με κάποιο χόμπι που σε γεμίζει ενέργεια και καλή διάθεση. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με άλατα, είτε μια βόλτα με το κατοικίδιο σου, είτε οτιδήποτε άλλο.

Επένδυσε σε εμπειρίες και όχι σε πράγματα

Στις μέρες μας, λόγω διαφημίσεων και προτύπων καταναλωτισμού καταλήγουμε καθημερινά να ξοδεύουμε πολλά χρήματα σε ρούχα, παπούτσια, προϊόντα νέας τεχνολογίας κλπ, τα οποία δεν μας είναι πάντοτε απαραίτητα. Γι’ αυτό και κάθε τέλος του μήνα αναρωτιέσαι που πήγαν εκείνα τα λεφτά που θα κρατούσες για το ταξίδι που ήθελες να πας. Οργάνωσε λοιπόν ένα πλάνο, σύμφωνα με το οποίο θα αποταμιεύεις κάθε μήνα ένα ποσό ανάλογο με το εισόδημα σου. Με αυτό τον τρόπο θα πας αυτό το ταξίδι που ονειρεύεσαι τόσο καιρό και θα ανανεωθείς. Εξάλλου ισχύει και το ρητό ότι τα ταξίδια είναι το μόνο πράγμα που πληρώνεις, αλλά μπορεί να σε κάνει πιο πλούσιο!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!