Πυρκαγιές 2018: Η αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς

του Δημήτρη Ευρυγένη

 

Μέσα από τις στάχτες που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018, αναγεννήθηκε σαν μυθικός φοίνικας, αυτό που φαίνεται πολλές φορές να έχουμε λησμονήσει στη σύγχρονη εποχή.. η Ανθρωπιά!

Φαντάζει απίστευτος ο όγκος ανθρώπων που έσπευσαν να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του, τους πληγέντες. Είτε ως εθελοντές, είτε πραγματοποιώντας δωρεές, με κάθε δυνατό τρόπο. Έχοντας το ίδιο σκεπτικό και μεγάλοι φορείς και οργανισμοί της χώρας ανέλαβαν δράση.

Ένας εξ’ αυτών, είναι και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, που ανακοίνωσε δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ ως βοήθημα για τους πυρόπληκτους. Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε τα εξής:

 

«Σε στιγμές σαν αυτές δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, μόνο να γίνουν. Το Ίδρυμα Ωνάση, ανταποκρινόμενο στην επιτακτική ανάγκη ανακούφισης των ανθρώπων και των οικογενειών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Δυτική και την Ανατολική Αττική, δηλώνει «παρών» στην εθνική προσπάθεια αλληλεγγύης και ανακοινώνει την απόφασή του να στηρίξει την Πολιτεία με 5.000.000 ευρώ. Η στήριξη θα διατεθεί για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών, σε συνεργασία με την Πολιτεία, στην προσπάθεια ανοικοδόμησης των πληγεισών περιοχών και γενικότερα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην πατρίδα μας».

Το Δ.Σ του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη δωρεά του ποσού των 20.000 ευρώ, καθώς και σε συναυλία στο Ηρώδειο στις 29/8, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στους πληγέντες. Λεπτομέρειες σχετικά με τη συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα γνωρίζουμε εντός των προσεχών ημερών.

Σε αυτή την προσπάθεια, όμως, δε συμμετέχουν μόνο μεγάλοι φορείς, αλλά και μικρότερες παραγωγές. Η παραγωγή της «Αντιγόνης», σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια θα παιχτεί για τα θύματα της πυρκαγιάς την Πέμπτη 2 Αυγούστου, στο θέατρο της Νέας Μάκρης, στο κέντρο δηλαδή της ίδιας της καταστροφής. Αλλά και η παράσταση την Κυριακή 29 Ιουλίου της «Ηλέκτρας» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με πρωταγωνιστές τους Λένα Παπαληγούρα και Νίκο Κουρή, θα δωρίσει τα έσοδά της από την παράσταση στο Κηποθέατρο Παπάγου στους πυρόπληκτους.

Η συμπρωτεύουσα όμως δεν θα μπορούσε να απέχει από τις δράσεις.. 

Έτσι, λοιπόν, και η ομάδα Street Style Crew OMIKRON, πραγματοποίησε ένα χορευτικό σόου δρόμου, στις 28 Ιουλίου 2018 στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, με σκοπό την ενίσχυση των πληγέντων από αυτή την καταστροφή. 

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!