Πρακτική άσκηση στη Google: Business Intern 2017

Της Ελένης Τατάκη

Πρακτική άσκηση στη Google«Η καλύτερη εταιρεία για να εργαστεί κανείς» αναδεικνύεται ο κολοσσός της Google τα τελευταία επτά συνεχόμενα έτη, σύμφωνα με τις λίστες «100 Companies to work for» του αμερικάνικου περιοδικού Fortune. Τα κριτήρια των εργαζομένων βασίζονται, κατά κύριο λόγο, στην αξιοπιστία της διοίκησης, στη συναδελφικότητα και στη γενικότερη ικανοποίηση που αντλούν κατά την εργασία τους. Είναι γνωστό πως η φιλοσοφία της Google διαφέρει από τις κοινές επιχειρήσεις, καθώς δείχνει αξιοσημείωτη ανοχή στη διαφορετικότητα σε όλους τους τομείς, αποθαρρύνει τη μονομέρεια πνεύματος και δίνει προτεραιότητα στην ικανότητα και στη θέληση για εργασία παρά στην εμπειρία.

Με βάση αυτή την ιδεολογία, η Google δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές από όλο τον κόσμο να εργαστούν στα γραφεία της, στα πλαίσια ποικίλων προγραμμάτων. Ένα από αυτά είναι και το «Business Intern 2017», το οποίο αφορά Έλληνες φοιτητές που παρακολουθούν κάποιο σχετικό πρόγραμμα Bachelor’s ή Master’s, είναι δηλαδή προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές business ειδικοτήτων όπως Marketing & Communications, People Operations, Product & Customer Support, Sales & Account Management, Sales Operations. Πιο συγκεκριμένα, οι συνήθεις τομείς που προσφέρονται για πρακτική άσκηση από τη Google είναι οι SMB Sales and Operations, Large Customer Sales, Google Cloud, People Operations, Trust and Safety, Google Technical Services, YouTube Partner Program Solutions.

Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει την 1η Δεκεμβρίου 2016, ενώΠρακτική άσκηση στη Google όλες οι τοποθετήσεις θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου 2017. Η διάρκεια καθώς και οι ημερομηνίες έναρξης της πρακτικής άσκησης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τομέα απασχόλησης, ο οποίος διαλέγεται από την ομάδα της Google για τον κάθε υποψήφιο, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του και, φυσικά, το βιογραφικό του (εκπαίδευση και ικανότητες).

Ορισμένες βασικές προϋποθέσεις, που αναφέρονται στην προκήρυξη είναι ότι ο υποψήφιος πρέπει να είναι εγγεγραμμένος προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής και να διατηρεί την φοιτητική του ιδιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, καθώς και να επιστρέψει στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα μετά το πέρας της. Επίσης, ο υποψήφιος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να δεσμευτεί τουλάχιστον για 10 εβδομάδες και το περισσότερο για 6 μήνες στην εταιρία.

Η αίτηση δεν αφορά μόνο πρακτική άσκηση στην Αθήνα. Με την καταχώρησή της μεταφέρεται αυτόματα και σε πολλές άλλες πόλεις ανά τον κόσμο όπου υπάρχουν γραφεία της Google, από το Άμστερνταμ και το Όσλο μέχρι το Ντουμπάι και το Ναϊρόμπι.

Αν, λοιπόν, έχετε καινοτόμες ιδέες, πάθος και όρεξη για δουλειά, βιαστείτε για να προλάβετε τις προθεσμίες. Μία πρακτική άσκηση στη Google μπορεί να μην οδηγήσει απαραίτητα σε εργασία, αλλά σίγουρα τα οφέλη είναι αναρίθμητα, η εμπειρία ασύγκριτη, και η ικανοποίηση του  να είστε μέρος της επιχείρησης που διαμόρφωσε το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε σήμερα, ανεκτίμητη.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!