Πρακτική Άσκηση: Παγκόσμια Τράπεζα

της Μυρτώς Ζάρα

Η Παγκόσμια Τράπεζα δέχεται αιτήσεις για θέσεις πρακτικής άσκησης επί πληρωμή, από τις 31 Ιανουαρίου για το εαρινό διάστημα από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο του 2021. Καλύπτει έξοδα μετακίνησης και αεροπορικά εισιτήρια μέχρι 3 χιλιάδες δολάρια (USD), όμως δεν καλύπτει τη διαμονή. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν την πολιτεία της Ουάσινγκτον. Η πρακτική θα επιτρέψει στα άτομα να ενισχύσουν τα βιογραφικά τους με επιπλέον εργασιακή εμπειρία σε τομείς όπως το Ανθρώπινο Δυναμικό, η Επικοινωνία και τα Λογιστικά.

Αναζητούνται συνήθως υποψήφιοι για τα Εγχειρήματα (Πρώτη Γραμμή), που αφορούν τα Οικονομικά, την Δημόσια Υγεία, την Εκπαίδευση, τη Διατροφή, τους Πληθυσμούς, τις Κοινωνικές Επιστήμες όπως η Ανθρωπολογία και η Κοινωνιολογία, τη Γεωπονία, τη Μηχανική, το Περιβάλλον, τους Φυσικούς Πόρους, τον Πολιτικό Σχεδιασμό και παρόμοια αντικείμενα, ή την Επιχειρησιακή Υποστήριξη, που αφορά τις Επικοινωνίες, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Πληροφορική και άλλα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προσδίδει ωρομίσθιο σε όλους τους ασκούμενους, με σύνηθες ελάχιστο άσκησης τις τέσσερις εβδομάδες. Όλες οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά την κατάλληλη περίοδο, όχι όμως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Προαπαιτήσεις για τη συμμετοχή

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αιτούμενος να είναι κάτοχος διπλώματος προπτυχιακών σπουδών και να πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό του, δηλαδή να είναι εγγεγραμμένος σε αυτό. Επίσης, είναι επιθυμητή η γνώση γλωσσών όπως: Γαλλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Αραβικά, Πορτογαλικά και Κινέζικα. Η γνώση της Αγγλικής είναι απαραίτητη. Άλλες δεξιότητες, όπως η γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι επίσης σημαντικές.

Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός, όπως και διακρίσεις (πχ. φυλετικές). Εν αντιθέσει, θα βοηθηθούν άτομα από διαφορετικά επαγγελματικά και ακαδημαϊκά φόντα, με στόχο να επιστρατευτούν τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο.  Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί από κατάλληλα στελέχη, με βάση αποκλειστικά τις ανάγκες τις συγκεκριμένης περιόδου. Ο αριθμός των θέσεων δεν είναι προκαθορισμένος.

Απαραίτητα για την αίτηση

Η αίτηση οφείλει να συνοδεύεται από το βιογραφικό, την δήλωση ενδιαφέροντος και το αποδεικτικό των προπτυχιακών σπουδών. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά σε διάστημα ενενήντα λεπτών. Στον σύνδεσμο, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!