Τα 10 πιο φιλικά Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ στην Αμερική (Μέρος Β)

της Γιώτας Γεροντίδου

Αν ανήκεις στα ΑΜΕΑ σίγουρα νιώθεις εγκλωβισμένος σε μια κοινωνία σαν την ελληνική, που αδιαφορεί για σένα. Ως άτομο με ειδικές ανάγκες θα έχεις σίγουρα ένα άγχος για τις μελλοντικές σου σπουδές, πόσο μάλλον αν θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Αμερική.  Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τα 10 πιο φιλικά αμερικάνικα πανεπιστήμια και κολλέγια προς εσένα, έτσι ώστε να μην σε σταματάει τίποτα να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου.

Πανεπιστήμιο του Οχάιο

Το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, δημιούργησε μια ολοκληρωμένη λίστα οργανώσεων που υποστηρίζουν και βοηθούν μαθητές με αναπηρίες.Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να αισθάνονται ότι συμπεριλαμβάνονται επίσης μέσω της Ένωσης Μεταπτυχιακών Φοιτητών Σπουδών Αναπηρίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί εκδηλώσεις δικτύωσης, έτσι ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα και να ανοίξουν νέες δυνατότητες για σπουδές με αναπηρίες. Το Buckeye Careers προσαρμόζει επίσης μαθητές με αναπηρίες. Συγκαταλέγεται κι αυτό λοιπόν στα Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ που δίνουν άπειρες δυνατότητες.

Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά για τις υπηρεσίες αναπηρίας του πανεπιστημίου  είναι ο Τοπικός Συντονιστής Αναπηρίας Φοιτητών (LDC). Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ Αυτοί οι φοιτητές συντονιστές βοηθούν συγκεκριμένα τους μαθητές με αναπηρίες οποιουδήποτε ακαδημαϊκού επιπέδου με τη στέγαση τους. Το Deaf Awareness Club διοργανώνει εβδομαδιαίες κοινωνικές εκδηλώσεις ASL. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι  για τα μέλη  που θέλουν να σχηματίσουν σχέσεις μέσω του εθελοντισμού στην Βοστώνη. Το περιοδικό Surface επιτρέπει στους μαθητές να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με την ψυχική υγεία. Υποστηρίζουν έτσι την ψυχική υγεία και να διαδίδουν την ευαισθητοποίηση στην κοινότητα του Χάρβαρντ και πέραν αυτής.

Πανεπιστήμιο του Κορνέλ

Το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ, προσφέρει ένα εκτεταμένο σύστημα υποστήριξης για μαθητές με αναπηρία για να βρουν πρακτική άσκηση ή εργασία. Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ Η Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση του Προγράμματος Επιστήμης για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Αναπηρία βοηθά τους φοιτητές STEM και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές να βρουν πρακτική άσκηση όπου μπορούν να συνεισφέρουν σε ερευνητικές ομάδες ή έργα μηχανικής. Το Πρόγραμμα Πρόσληψης Εργατικού Δυναμικού βοηθά τους μαθητές με αναπηρίες και τους πρόσφατους αποφοίτους να αποκτήσουν θερινές πρακτικές ή απασχόληση. Παράλληλα,  το Cornell’s New York Business Leadership Network προσλαμβάνει μαθητές με αναπηρίες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το εξωτερικό ή να εργαστούν για κορυφαίες επιχειρήσεις όπως οι J.P. Morgan Chase, BMO, Barclays. Ένα από τα πανεπιστήμια λοιπόν που βοηθούν στην επαγγελματική αποκατάσταση των ΑΜΕΑ.

Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ

Το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ,  επικεντρώνεται στις υπηρεσίες υγείας και προσφέρει μαθητικές ευκαιρίες.Πανεπιστήμια για ΑΜΕΑ Μερικές από τις υποστηρικτικές οργανώσεις τους, είναι η  Επιτροπή Φοιτητών με Αναπηρία ASUC, ο  Συνασπισμός  Φοιτητών για τα Δικαιώματα Αναπηρίας και το Φάσμα: Αυτισμός στο Cal. Στην επιτροπή συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι από καθεμία από τις τέσσερις φοιτητικές οργανώσεις που σχετίζονται με την αναπηρία. Επομένως βοηθούν στην ομαλή ένταξη των ΑΜΕΑ στην φοιτητική ζωή της Αμερικής.

Πανεπιστήμιο ΑΖ της Αριζόνα

Το Πανεπιστήμιο ΑΖ,  προσφέρει ένα πλήθος υπηρεσιών και ευκαιριών για τους φοιτητές του. Μία από τις τρέχουσες υπηρεσίες υποστήριξης προσφέρει δωρεάν φαγητό και γεύματα σε μαθητές με αναπηρία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης. Άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τα τρόφιμα περιλαμβάνουν το χώρο αποθήκευσης τροφίμων στην πανεπιστημιούπολη και την πρωτοβουλία Nourishing Minds. Η πρωτοβουλία επιτρέπει στους μαθητές να παρακολουθούν σύντομο προγραμματισμό επιτυχίας και να λαμβάνουν ένα ζεστό γεύμα. Οι σημερινοί μαθητές μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκής υποστήριξης όπως διερμηνείς, καταλύματα εξετάσεων, μετατροπή εγγράφων, προσαρμοστική τεχνολογία, προσωπικούς βοηθούς, προσαρμοστικό γυμναστήριο, οκτώ διαφορετικές αθλητικές ομάδες φιλικές για άτομα με ειδικές ανάγκες και ευκαιρίες σπουδών στο εξωτερικό.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!